handhaving, amsterdam, stadstoezicht, controleur

Geschorste Amsterdamse taxichauffeur rijdt in op handhaver

Een geschorste Amsterdamse taxichauffeur die met een valse vergunning reed, is ingereden op een controleur van Stadstoezicht. Ook zou hij diens collega hebben meegesleurd toen die hem probeerde te stoppen. De chauffeur werd gearresteerd en zat een nacht in de cel. Hij moet zich verantwoorden voor de rechter. De controleur raakte hierbij licht gewond.

De gemeente heeft onmiddels de Amsterdamse taxivergunning van de chauffeur definitief ingetrokken. Ook is er melding gemaakt bij de Inspectie Leefomgeving en Transport, zodat zijn landelijke chauffeurspas ook is ingetrokken. Dat betekent dat de chauffeur nergens meer in Nederland taxi mag rijden.

Valse vergunning

De chauffeur had al een schorsing aan zijn broek hangen omdat hij onlangs al een controleur van Stadtoezicht had bedreigd. Hij was toch actief, waarschijnlijk met een valse vergunning. Op vrijdag 27 december reed hij even voor half vier ’s middags een verkeersfuik in van Stadstoezicht, voor het Barbizon Hotel op de Prins Hendrikkade. Hij probeerde weg te komen en raakte volgens de politie één van de controleurs.

Een tweede toezichthouder boog zich vervolgens door het geopende portierraam van de taxi om de sleutel uit het contact te halen en de chauffeur zo het vluchten te beletten. Maar omdat de chauffeur toen gas gaf werd de controleur meegesleurd, meldt het Parool. De chauffeur was aangesloten bij de Amsterdamse TTO My Taxi. Die heeft de hem er meteen uitgegooid.

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Geschorste Amsterdamse taxichauffeur rijdt in op handhaver”

Henk Mullem|21.01.14|15:11

op dit soort criminelen zit de taxisector absoluut niet te wachten,dus volkomen terecht dat dit figuur niet meer als chauffeur in de taxi sector werkzaam mag zijn. eigenlijk zou zijn rijbewijs ook ingenomen moeten worden.
groeten Henk.