167 Tesla’s verzorgen taxivervoer op Schiphol

Nederland, Amsterdam, Luchthaven Schiphol, 16 oktober 2014 presentatie van Tesla taxis. de introductie van de electrische duurzame taxi op Luchthaven Schiphol. foto: Herman Wouters

Reizigers op Schiphol kunnen vanaf donderdag kiezen voor een elektrische taxi van BBF Schipholtaxi of BIOS-groep. Deze bedrijven gaan gezamenlijk met 167 Tesla’s Model S personenvervoer op de luchthaven aanbieden. Schiphol is de eerste luchthaven ter wereld met zoveel duurzame taxi’s. Hiermee wil de luchthaven een bijdrage leveren aan de verduurzaming van de mobiliteit op het vliegveld.

“Met de honderd procent elektrische Tesla’s kunnen passagiers hun reis zeer comfortabel vanaf Schiphol vervolgen. Hoogwaardig vervoer en milieuvriendelijkheid gaan op Schiphol hand in hand”, aldus Jos Nijhuis, president-directeur van de Schiphol Group.

Duurzaam

“Dit is een belangrijke stap bij het verminderen van CO2. We willen namelijk tot de top drie van duurzaamste luchthavens ter wereld behoren.” De emissieloze taxi’s gaan voor minimaal vier jaar op Schiphol rijden, met een mogelijke verlenging tot maximaal acht jaar.

De gemeente Amsterdam ondersteunde de introductie met haar subsidieregeling voor schone taxi’s en de aanleg van oplaadpunten op eigen terrein en in de openbare ruimte. Naar schatting heeft meer dan 85% van de taxiritten die vanaf Schiphol vertrekken hebben Amsterdam als eindbestemming. Zo rijden er elke dag meer dan 1.600 taxi’s de stad in vanaf het vliegveld. De luchthaven en taxiorganisaties leveren zo dus een grote bijdrage aan de verbetering van de Amsterdamse luchtkwaliteit en de zichtbaarheid van elektrisch vervoer, met name in de taxibranche.

Bekijk hieronder twee video’s over de ingebruikname van de taxivoertuigen:

Lees ook: Aanbesteding taxivervoer Schiphol naar BIOS, BBF en WDK

Auteur: Tom van Gurp

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.