Taxify, taxi-app

Nieuwe taxi-app Taxify nu beschikbaar in Amsterdam

Taxify, taxi-app

De taxi-app Taxify is gestart in Amsterdam. Het bedrijf gaat in eerste instantie in zee met de Amsterdamse TTO Aemstel Taxi. Taxify is een gratis mobiele applicatie waarmee consumenten een taxi kunnen bestellen bij legale taxibedrijven. Taxibedrijven betalen voor hun aansluiting een vast bedrag per maand of per bestelde rit.

Taxify wordt onder meer gesteund met investeringen van Skype. In 2015 breidt de app uit naar andere steden als Haarlem, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Op dit moment is Taxify wereldwijd actief in acht landen.

Taxi’s

In de landen waarin Taxify actief is zit de consument binnen vijf minuten vanaf bestelling in een gecertificeerde taxi. Daarnaast kan gekozen worden uit taxi’s in de buurt, favoriete chauffeur, de prijs, soort auto en klantbeoordelingen.

Aemstel Taxi Amsterdam is de eerste taxicentrale dat zich bij Taxify heeft aangesloten. Directeur Aemstel Taxi Amsterdam, Frans Schutte: “Taxify is een enorm succes in het buitenland. Ik ben dan ook verheugd met Taxify samen te werken in Amsterdam. Ik ben ervan overtuigd dat deze gebruiksvriendelijke app de kwaliteit, veiligheid en het rendement in de taxibranche zal vergroten.”

Taxify

Matthijs Draijer, Country Manager Nederland van Taxify: “Wij bieden gecertificeerde chauffeurs en traditionele taxibedrijven een applicatie- en beheersysteem aan, die taxi’s verenigt onder de vlag Taxify. Taxify is meer dan een technologie bedrijf, met city en driver managers bewaakt Taxify continue de relatie met chaffeurs om zodoende de beste service aan de klant te kunnen verlenen. Een app alleen is namelijk niet genoeg.”

“Met de opkomst van taxiapps, kunnen bestaande taxibedrijven blijven concurreren met innovatieve ontwikkelingen in de taxibranche. Voor klanten die gebruik maken van Taxifiy is de dienst gratis. Passagiers kunnen zelf een chauffeur kiezen op basis van profiel, prijs en feedback van andere klanten. Dit vergroot de veiligheid voor passagiers, wat een belangrijk item is geworden in de taxibranche.”

Consument

Taxify is momenteel actief in Estland, Letland, Georgië, Litouwen, Finland, Verenigde Staten, Zuid-Afrika en Nederland en binnenkort ook in Polen, Hongarije, Belarus, Spanje, Noorwegen en Zweden. Taxify verstuurt binnen 10 seconden vanaf de bestelling een bevestiging naar de consument dat de taxi besteld is en levert vervolgens binnen vijf minuten de taxi op de gewenste locatie.

In de nieuwe markten die Taxify aanboort, is er een gemiddelde groei van 50 – 80% in het aantal gebruikers te zien. In Estland en Letland, de twee eerste landen waar de app gelanceerd is, is dat nog steeds 55%. In totaal heeft Taxify inmiddels ruim 200.000 gebruikers. Het business model is gebaseerd op een maandelijkse- of betaal-per-rit vergoeding die doorberekend wordt aan de aangesloten taxichauffeurs. In 2015 breidt de app uit naar nog meer landen in Europa, Azië en Amerika.

Taxibedrijven

Taxify is opgericht in 2013 en is een initiatief van de Estlandse Markus Villig (20). Taxify biedt gecertificeerde taxibedrijven de mogelijkheid om klanten een taxi te laten boeken via een mobiele telefoon- en webapplicatie. Klanten kunnen op hun beurt ritprijzen vergelijken en een chauffeur en auto naar keuze bestellen, die al dan niet in de buurt is. Taxify won in Estland de award voor “Beste mobiele applicatie 2014” en was genomineerd voor de “Business Brilliance Awards 2014”.

De app is gratis te downloaden en beschikbaar voor iPhone en Android telefoons en via www.taxify.eu/nl.

Auteur: Bart Pals

9 reacties op “Nieuwe taxi-app Taxify nu beschikbaar in Amsterdam”

Taxi Volendam|22.01.15|10:55

Wanneer we zelf niet de koppen bij elkaar steken en een landelijke app lanceren, doen anderen het voor je. Die pakken dan wel 20% van je omzet.
Als we het zelf doen blijft die 20% in je eigen zak.
Aansluiten bij Taxibelangen, dan kan zo’n app binnen enkele maanden draaien.
Niet met je luie reet in de stoel blijven zitten klagen. Als je ondernemer bent moet je je nek durven uitsteken en b.v. geen onzinnige streepjes in een werkboekje zetten, maar gezamelijk een vuist tegen I&M maken.

Taxi Volendam|22.01.15|12:43

Wanneer we niets doen door b.v. zelf een landelijke app te starten, worden we links en rechts ingehaald door dergelijke app’s, zoals je ziet.
Je moet dan wel 20% van je omzet afstaan aan bedrijven zoals Taxify, Uber, enz.
Er is een alternatief.
Taxibelangen, (wij samen dus) kan voor ons veel betekenen door gezamelijk zelf een dergelijke landelijke app te realiseren.
Stop met zeuren, word lid en beslis mee, dan hebben we zelf de regie.
Ook gezamelijk een vuist maken tegen I&M, broodnodig!

Johan Tange|22.01.15|13:19

Er zijn op dit moment al een aantal apps in de aanmaak. Zo is er naast Uber en Taxify ook Freshcabs uit Brabant bezig met een taxi app. Deze is alleen nog niet in heel Nederland beschikbaar.

Rodney Barten|22.01.15|13:32

Ik heb helemaal geen App nodig om aan mijn klanten te komen, de App makers willen alleen maar aan mij verdienen. Degene die zich aansluiten bij een Uber, Taxify of wie dan ook zouden zelf wat innovatiever aan het werk kunnen gaan! Ik heb mezelf wel aangesloten bij Taxibelangen Nederland, ik hoop dat meer collega’s dat gaan doen, het is hard nodig om innovaties als Uberpop tegen te gaan.

Ton van Dalfsen|22.01.15|14:56

@ Taxi Volendam en Rodney, Helemaal mee eens. Iedereen aansluiten bij Taxi Belangen Nederland. En natuurlijk het gevraagde lidmaatschaps geld betalen. Zo kan Taxi Belangen meer betekenen voor iedereen.

Said Bouyarden|22.01.15|15:39

Maar taxi app’s zijn de toekomst, je kan er bij aansluiten of het voorbij laten gaan. Maar in dit geval is Taxify juist een aanvulling voor de chauffeurs ipv een concurrent. Taxify rekent geen 20% van je omzet maar een bescheiden vast bedrag per rit. en natuurlijk is het belangrijk om je aan te sluiten bij Taxi Belangen Nederland om onze positie op straat te versterken. Maar een eenheid gaan we niet meer worden helaas!!!!

Taxiteraar|25.01.15|09:37

Zelfde kantooradres als Uber?

Driss Tanouti|15.11.16|10:31

Sallem said. Kan je me je tel door sturen wou je bellen maar heb alleen je oude nummer. Gr driss tanouti tel 0640551990.

Driss Tanouti|15.11.16|10:33

Sallem said ik heb je geprobeerd te bellen maar heb alleen je oude nummer kan je je nummer sturen of bellen. Tel 0640551990. Gr driss tanouti.