Bertho Eckhardt, KNV Taxi, voorzitter

KNV Taxi eist effectief optreden Mansveld tegen UberPop

KNV Taxi roept staatssecretaris Wilma Mansveld van Infrastructuur en Milieu op om nu eindelijk eens daadwerkelijk effectief op te treden tegen UberPop. En ook Uber als organisatie aan te pakken. “Er ontstaat anders een situatie waarvan wij de gevolgen niet kunnen overzien. Maar waarbij alle gezamenlijke inspanningen en resultaten van de wetswijziging uit 2011 verloren zullen gaan”, schrijft KNV Taxi-voorzitter Bertho Eckhardt aan Mansveld.

Hij eist namens de branchevereniging dat de overheid nu zo snel mogelijk daadwerkelijk effectief optreedt tegen de UberPop-chauffeurs, die taxivervoer verrichten zonder vergunning. En dat de staatsecretaris een einde aan de dienst maakt, zodat er weer een level playing field ontstaat voor ondernemers in de taxibranche.

UberPop

KNV Taxi zal zich niet neerleggen bij het niet-stoppen van UberPop, kondigt hij aan. “Het is voor KNV Taxi ondenkbaar dat UberPop door mag gaan. Ook niet vooruitlopend op een discussie over de evaluatie van de taxiwetgeving en eventuele door te voeren wijzigingen.”

Het is voor goedwillende taxiondernemers en chauffeurs onverteerbaar dat zij wèl aan alle regels moeten voldoen en anders forse boetes riskeren, meldt Eckhardt. “Bovendien is het voor de taxiorganisaties, die in de grote steden in TTO’s hebben geïnvesteerd, niet uit te leggen dat zij zich moeten verantwoorden bij gemeenten vanwege gedragingen van hun chauffeurs. Maar UberPop ogenschijnlijk ongestoord zijn gang kan blijven gaan.”

Protest

Honderden taxichauffeurs hebben vorige week op het Malieveld in Den Haag hun onvrede geuit over het feit dat het overheidsoptreden niet dermate effectief is dat UberPop stopt. KNV Taxi heeft de demonstratie van vorige week niet mee georganiseerd, maar begrijpt de frustratie van de chauffeurs volkomen. Volgende week heeft het bestuur een gesprek met Mansveld over de kwestie.

Eckhardt: “Het is niet te verkroppen dat Uber op provocerende wijze doorgaat met het concept UberPop en deze ook verder uitbreidt naar andere steden. Een concept waarvan de rechter bovendien heeft gezegd dat het zelfs na een eventuele wetswijziging niet binnen de wet zal passen.”

Ultimatim

De demonstranten stelden een ultimatum van een week, waarbinnen de overheid bekend zou moeten maken hoe UberPop gestopt gaat worden. “Dat is waarschijnlijk aan de scherpe kant, maar ook KNV Taxi zal zich niet neerleggen bij het niet-stoppen van UberPop”, aldus de branchevereniging.

Bart Pals

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

9 reacties op “KNV Taxi eist effectief optreden Mansveld tegen UberPop”

Duco Douwstra|24.02.15|12:47

KNV blijft voorzichtig,alsof bij een overstroming roept dit moet stoppen,dit moet echt stoppen en verder blijft toekijken hoe anderen het gaan stoppen. In een petitie aan de Politiek, heeft STN duidelijk te kennen gegeven,dat de overheid de wet moet gaan handhaven omdat anders de taxibranche dat zelf gaat doen. En daar wil STN beste een leidende rol in spelen en ideeën uitwerken hoe we dit gezwel moeten verwijderen, we zijn vastberaden om Uberpop tot stoppen te dwingen. We strijden voor recht

Ton ter Haar|24.02.15|13:06

Duco, heb je de uitzending gehoord gisteravond?

http://www.radio1.nl/popup/terugluisteren-programma/2464/2015-02-23

Rodney Barten|24.02.15|13:27

Gelukkig dat nu ook KNV zich eindelijk is uitdrukkelijk uitspreekt tegen Uber, het net om Uberpop lijkt zich langzaam te gaan sluiten!

Bart van den Berg|24.02.15|14:30

Ver boven ons bereik én dat van KNV en staatssecretaris Mansveld spelen zich ontwikkelingen af die te zijner tijd kunnen uitvallen in het nadeel van de gevestigde taxiwereld. Verzet tegen UberPop is gerechtvaardigd, hopelijk effectief. Maar let op de volgende partijen: Het Europese Parlement nog onder de “spell” van Neelie Smit en Google als machtige sponsor van- en belanghebbende bij Uber. Waarom? De consument is erbij gebaat. UberPop: Windmolens. Wij:Vul maar in.

Johan Zevenbergen|24.02.15|14:59

Klacht bij de nationale ombudsman, over het optreden van de de diverse overheden, tav snorders?

Adil Butt|24.02.15|19:17

Jongens het is goed dat knv ook nou in ziet wat er gaat geburen als alles vrij woord gegeven het is prima dat ze nou ook mee werken wij moeten samen ons best doen en vraag is dat optie ombudsman wat denken jullie zal ik afsprak maken met meneer

Rex Urban|25.02.15|09:52

Wanbeleid overheid.
Het is wel een open deur intrappen maar toch wel leuk dit te lezen.

http://fd.nl/binaries/31/82/35/krant-20141210-0-010-019.pdf

Wim Bekkerin|28.02.15|00:22

Kom op KNV! Nu doorbijten. En niet weer in slaap sukkelen! Ik betaal niet elke maand (verplicht) mijn bijdragen als taxi chauffeur! Waar blijven de
Kamervragen aan Mansveld? Lobbyen heren (en dames). En als het niet te veel
werk is, neem de BCT waanzin gelijk ook mee! Succes.

Marion van Dijk|18.03.15|15:51

IN Duitsland is vanaf vandaag uberpop en uber verboden op een straffe van 250 duizend euro per overtreding. Dat zijn boetes mevrouw Mansfeld. Waarom kan dat hier niet?

KNV Taxi eist effectief optreden Mansveld tegen UberPop | TaxiPro
Bertho Eckhardt, KNV Taxi, voorzitter

KNV Taxi eist effectief optreden Mansveld tegen UberPop

KNV Taxi roept staatssecretaris Wilma Mansveld van Infrastructuur en Milieu op om nu eindelijk eens daadwerkelijk effectief op te treden tegen UberPop. En ook Uber als organisatie aan te pakken. “Er ontstaat anders een situatie waarvan wij de gevolgen niet kunnen overzien. Maar waarbij alle gezamenlijke inspanningen en resultaten van de wetswijziging uit 2011 verloren zullen gaan”, schrijft KNV Taxi-voorzitter Bertho Eckhardt aan Mansveld.

Hij eist namens de branchevereniging dat de overheid nu zo snel mogelijk daadwerkelijk effectief optreedt tegen de UberPop-chauffeurs, die taxivervoer verrichten zonder vergunning. En dat de staatsecretaris een einde aan de dienst maakt, zodat er weer een level playing field ontstaat voor ondernemers in de taxibranche.

UberPop

KNV Taxi zal zich niet neerleggen bij het niet-stoppen van UberPop, kondigt hij aan. “Het is voor KNV Taxi ondenkbaar dat UberPop door mag gaan. Ook niet vooruitlopend op een discussie over de evaluatie van de taxiwetgeving en eventuele door te voeren wijzigingen.”

Het is voor goedwillende taxiondernemers en chauffeurs onverteerbaar dat zij wèl aan alle regels moeten voldoen en anders forse boetes riskeren, meldt Eckhardt. “Bovendien is het voor de taxiorganisaties, die in de grote steden in TTO’s hebben geïnvesteerd, niet uit te leggen dat zij zich moeten verantwoorden bij gemeenten vanwege gedragingen van hun chauffeurs. Maar UberPop ogenschijnlijk ongestoord zijn gang kan blijven gaan.”

Protest

Honderden taxichauffeurs hebben vorige week op het Malieveld in Den Haag hun onvrede geuit over het feit dat het overheidsoptreden niet dermate effectief is dat UberPop stopt. KNV Taxi heeft de demonstratie van vorige week niet mee georganiseerd, maar begrijpt de frustratie van de chauffeurs volkomen. Volgende week heeft het bestuur een gesprek met Mansveld over de kwestie.

Eckhardt: “Het is niet te verkroppen dat Uber op provocerende wijze doorgaat met het concept UberPop en deze ook verder uitbreidt naar andere steden. Een concept waarvan de rechter bovendien heeft gezegd dat het zelfs na een eventuele wetswijziging niet binnen de wet zal passen.”

Ultimatim

De demonstranten stelden een ultimatum van een week, waarbinnen de overheid bekend zou moeten maken hoe UberPop gestopt gaat worden. “Dat is waarschijnlijk aan de scherpe kant, maar ook KNV Taxi zal zich niet neerleggen bij het niet-stoppen van UberPop”, aldus de branchevereniging.

Bart Pals

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

9 reacties op “KNV Taxi eist effectief optreden Mansveld tegen UberPop”

Duco Douwstra|24.02.15|12:47

KNV blijft voorzichtig,alsof bij een overstroming roept dit moet stoppen,dit moet echt stoppen en verder blijft toekijken hoe anderen het gaan stoppen. In een petitie aan de Politiek, heeft STN duidelijk te kennen gegeven,dat de overheid de wet moet gaan handhaven omdat anders de taxibranche dat zelf gaat doen. En daar wil STN beste een leidende rol in spelen en ideeën uitwerken hoe we dit gezwel moeten verwijderen, we zijn vastberaden om Uberpop tot stoppen te dwingen. We strijden voor recht

Ton ter Haar|24.02.15|13:06

Duco, heb je de uitzending gehoord gisteravond?

http://www.radio1.nl/popup/terugluisteren-programma/2464/2015-02-23

Rodney Barten|24.02.15|13:27

Gelukkig dat nu ook KNV zich eindelijk is uitdrukkelijk uitspreekt tegen Uber, het net om Uberpop lijkt zich langzaam te gaan sluiten!

Bart van den Berg|24.02.15|14:30

Ver boven ons bereik én dat van KNV en staatssecretaris Mansveld spelen zich ontwikkelingen af die te zijner tijd kunnen uitvallen in het nadeel van de gevestigde taxiwereld. Verzet tegen UberPop is gerechtvaardigd, hopelijk effectief. Maar let op de volgende partijen: Het Europese Parlement nog onder de “spell” van Neelie Smit en Google als machtige sponsor van- en belanghebbende bij Uber. Waarom? De consument is erbij gebaat. UberPop: Windmolens. Wij:Vul maar in.

Johan Zevenbergen|24.02.15|14:59

Klacht bij de nationale ombudsman, over het optreden van de de diverse overheden, tav snorders?

Adil Butt|24.02.15|19:17

Jongens het is goed dat knv ook nou in ziet wat er gaat geburen als alles vrij woord gegeven het is prima dat ze nou ook mee werken wij moeten samen ons best doen en vraag is dat optie ombudsman wat denken jullie zal ik afsprak maken met meneer

Rex Urban|25.02.15|09:52

Wanbeleid overheid.
Het is wel een open deur intrappen maar toch wel leuk dit te lezen.

http://fd.nl/binaries/31/82/35/krant-20141210-0-010-019.pdf

Wim Bekkerin|28.02.15|00:22

Kom op KNV! Nu doorbijten. En niet weer in slaap sukkelen! Ik betaal niet elke maand (verplicht) mijn bijdragen als taxi chauffeur! Waar blijven de
Kamervragen aan Mansveld? Lobbyen heren (en dames). En als het niet te veel
werk is, neem de BCT waanzin gelijk ook mee! Succes.

Marion van Dijk|18.03.15|15:51

IN Duitsland is vanaf vandaag uberpop en uber verboden op een straffe van 250 duizend euro per overtreding. Dat zijn boetes mevrouw Mansfeld. Waarom kan dat hier niet?