Vrouwe Justitia, Justitie, rechtbank

UberPop verboden in Duitsland, dienst gaat brutaal door

Ook de rechter in Duitsland heeft een duidelijk verbod uitgesproken voor de illegale snorderdienst UberPop. Op elke overtreding staat een boete van 250.000 euro per keer. Uber heeft laten weten ook deze uitspraak van de rechter naast zich neer te leggen en de illegale snorderdienst gewoon voort te zetten in Duitsland. Net als in Nederland. Hier heeft overigens de Amsterdamse wethouder van verkeer het ministerie van Infrastructuur en Milieu opgeroepen om strenger te handhaven op de snorders van UberPop.

Bij UberPop verrichten particulieren met hun auto anderen tegen betaling taxivervoer. Dat is verboden; het gaat namelijk om snorders.

Personenvervoer

In de mondelinge behandeling van de zaak had de Duitse rechtbank al geconcludeerd dat het bedrijf de Duitse regels voor personenvervoer overtrad. In de ogen van de rechtbank gaat het om vervoer tegen een vergoeding en niet om een vrijblijvende ‘meerijdienst’. Eerder werd UberPop ook al door de Berlijnse rechter verboden.

Ook in Nederland is de dienst verboden door de rechter. En ook hier gaat Uber gewoon brutaal door met UberPop. Dat zorgt voor spanningen met de reguliere taxibranche. De Amsterdamse wethouder Litjens laat weten dat voor eigen rechter spelen ook verboden is.

Snorders

Litjens gaat wel met staatssecretaris Mansveld overleggen over de situatie. De ILT moet nog strenger optreden tegen de snorders, vindt hij. Gewone taxichauffeurs moeten voldoen aan heel veel eisen en een vergunning hebben. Ook die regels worden brutaal door UberPop genegeerd en Uber verdient hier flink geld aan.

In Frankrijk is de politie afgelopen week zelfs het kantoor van Uber binnengevallen door 25 politie-agenten. Hierbij zijn documenten en smartphones in beslag genomen. In Zuid-Korea is de lokale manager van Uber gearresteerd na een inval.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

7 reacties op “UberPop verboden in Duitsland, dienst gaat brutaal door”

Rodney Barten|19.03.15|09:58

Die gasten bij Uber zijn echt hondsbrutaal, vraag me af wanneer in Nederland de belastingdienst en het ILT een inval gaan doen bij het kantoor van Uber. In Duitsland een boete van 250.000 euro doet ze blijkbaar ook niks, ach, als je geld hebt..en je verdiend ook nog is genoeg, wat maakt het dan ook uit.

Johan Zevenbergen|19.03.15|17:28

@rodney,
Ff op het Binnenhof vragen of er iemand vertrouwelijke informatie wil lekken.

Duco Douwstra|20.03.15|14:44

Heb je de Uber directeur bij Pauw gehoord https://youtu.be/qkoLHsFkJKc zij hebben heel veel overleg met de inspectie en de politiek. Beiden roepen ze tegen de branche dat het niet mag,maar optreden ho maar.Wees eerlijk en zeg gewoon we belazeren jullie al 20 jaar en daar gaan wij gewoon mee door.Uber mag de wet negeren,maar bij taxi’s blijven we gigantische boetes om niks opleggen.ANDERS TREKKEN WE DE TTO,CHAUFFEURSPAS,BEDRIJFVERGUNNING enz IN. EN DUS BEK HOUDEN.Gewoon doorgaan met onze acties

Johan Zevenbergen|20.03.15|16:08

Ja duco, mooi laatste zin.
Vroeg mij wel af hoe Uber dit verzekerd krijgt, alle polissen sluiten uit dat je vervoer tegen betaling verricht dit mis ik steeds in dit soort gesprekken,
Eis dat ie aantoont dat dit kan, en promoot dat de gebruiker. Het Risico,s loopt.

Taxi Rotterdam|20.03.15|22:46

Goed bezig Duco wij staan allemaal achter je van uit Rotterdam. Wij zullen aan alle acties meedoen om deze maffia tegen te houden.

Taxi Rotterdam|20.03.15|23:02

Ik heb eerder al gewaarschuwd voor escalaties wat in Amsterdam is gebeurt gaat ook in andere steden ook gebeuren. De manier waarop is niet goed maar het lijkt wel effectief te zijn.

Johan Zevenbergen|23.03.15|15:02

Zag in Amerika dat de stickers wel een halve meter groot waren, en vol op de voorruit werden geplakt,
Zodat door rijden geen optie was.
Snel en doeltreffend zullen we maar zeggen.

UberPop verboden in Duitsland, dienst gaat brutaal door | TaxiPro
Vrouwe Justitia, Justitie, rechtbank

UberPop verboden in Duitsland, dienst gaat brutaal door

Ook de rechter in Duitsland heeft een duidelijk verbod uitgesproken voor de illegale snorderdienst UberPop. Op elke overtreding staat een boete van 250.000 euro per keer. Uber heeft laten weten ook deze uitspraak van de rechter naast zich neer te leggen en de illegale snorderdienst gewoon voort te zetten in Duitsland. Net als in Nederland. Hier heeft overigens de Amsterdamse wethouder van verkeer het ministerie van Infrastructuur en Milieu opgeroepen om strenger te handhaven op de snorders van UberPop.

Bij UberPop verrichten particulieren met hun auto anderen tegen betaling taxivervoer. Dat is verboden; het gaat namelijk om snorders.

Personenvervoer

In de mondelinge behandeling van de zaak had de Duitse rechtbank al geconcludeerd dat het bedrijf de Duitse regels voor personenvervoer overtrad. In de ogen van de rechtbank gaat het om vervoer tegen een vergoeding en niet om een vrijblijvende ‘meerijdienst’. Eerder werd UberPop ook al door de Berlijnse rechter verboden.

Ook in Nederland is de dienst verboden door de rechter. En ook hier gaat Uber gewoon brutaal door met UberPop. Dat zorgt voor spanningen met de reguliere taxibranche. De Amsterdamse wethouder Litjens laat weten dat voor eigen rechter spelen ook verboden is.

Snorders

Litjens gaat wel met staatssecretaris Mansveld overleggen over de situatie. De ILT moet nog strenger optreden tegen de snorders, vindt hij. Gewone taxichauffeurs moeten voldoen aan heel veel eisen en een vergunning hebben. Ook die regels worden brutaal door UberPop genegeerd en Uber verdient hier flink geld aan.

In Frankrijk is de politie afgelopen week zelfs het kantoor van Uber binnengevallen door 25 politie-agenten. Hierbij zijn documenten en smartphones in beslag genomen. In Zuid-Korea is de lokale manager van Uber gearresteerd na een inval.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

7 reacties op “UberPop verboden in Duitsland, dienst gaat brutaal door”

Rodney Barten|19.03.15|09:58

Die gasten bij Uber zijn echt hondsbrutaal, vraag me af wanneer in Nederland de belastingdienst en het ILT een inval gaan doen bij het kantoor van Uber. In Duitsland een boete van 250.000 euro doet ze blijkbaar ook niks, ach, als je geld hebt..en je verdiend ook nog is genoeg, wat maakt het dan ook uit.

Johan Zevenbergen|19.03.15|17:28

@rodney,
Ff op het Binnenhof vragen of er iemand vertrouwelijke informatie wil lekken.

Duco Douwstra|20.03.15|14:44

Heb je de Uber directeur bij Pauw gehoord https://youtu.be/qkoLHsFkJKc zij hebben heel veel overleg met de inspectie en de politiek. Beiden roepen ze tegen de branche dat het niet mag,maar optreden ho maar.Wees eerlijk en zeg gewoon we belazeren jullie al 20 jaar en daar gaan wij gewoon mee door.Uber mag de wet negeren,maar bij taxi’s blijven we gigantische boetes om niks opleggen.ANDERS TREKKEN WE DE TTO,CHAUFFEURSPAS,BEDRIJFVERGUNNING enz IN. EN DUS BEK HOUDEN.Gewoon doorgaan met onze acties

Johan Zevenbergen|20.03.15|16:08

Ja duco, mooi laatste zin.
Vroeg mij wel af hoe Uber dit verzekerd krijgt, alle polissen sluiten uit dat je vervoer tegen betaling verricht dit mis ik steeds in dit soort gesprekken,
Eis dat ie aantoont dat dit kan, en promoot dat de gebruiker. Het Risico,s loopt.

Taxi Rotterdam|20.03.15|22:46

Goed bezig Duco wij staan allemaal achter je van uit Rotterdam. Wij zullen aan alle acties meedoen om deze maffia tegen te houden.

Taxi Rotterdam|20.03.15|23:02

Ik heb eerder al gewaarschuwd voor escalaties wat in Amsterdam is gebeurt gaat ook in andere steden ook gebeuren. De manier waarop is niet goed maar het lijkt wel effectief te zijn.

Johan Zevenbergen|23.03.15|15:02

Zag in Amerika dat de stickers wel een halve meter groot waren, en vol op de voorruit werden geplakt,
Zodat door rijden geen optie was.
Snel en doeltreffend zullen we maar zeggen.