Uber, app, smartphone, taxi-app, snorder

Uber stopt helemaal met illegaal UberPop in Duitsland

(FILES) This photo taken on April 24, 2014 shows the popular car pick-up service Uber application in Berlin. German court lifts ban on Uber car pick-up service on September 16, 2014. AFP PHOTO / DPA/ BRITTA PEDERSEN /GERMANY OUT

De illegale snorderdienst UberPop is gestopt in Duitsland. Uber heeft afgelopen weekend alle gebruikers daarvan op de hoogte gesteld. Reden is dat de Duitse Justitie sinds kort boetes van 250.000 euro per keer op kan leggen. Een paar maanden geleden liet Uber nog weten gewoon door te gaan. Maar het Amerikaanse miljardenbedrijf komt daar nu op terug.

“UberPop had een moeilijke tijd in Duitsland. Tal van rechterlijke beslissingen maakten de groei moeilijk. Daardoor konden we niet de gebruikelijke service en de vereiste betrouwbaarheid bieden”, schrijft Uber aan de gebruikers. “Om deze reden uberPop niet langer beschikbaar zal zijn.”

Duitsland

Uber zal zich in Duitsland voortaan alleen nog richten op de legale dienst met legale taxi’s: UberTaxi en UberBlack. Ook is de dienst UberX geïntroduceerd. Hierbij wordt gebruik gemaakt van zogenaamde Duitse ‘mietwagens’; huurauto’s met chauffeurs. Dat is legaal omdat zij over een personenvervoer-vergunning beschikken, meldt Uber.

De kosten van UberX ( 2 euro opstart, 0,25 per minuut en 1,20 per kilometer). liggen slechts iets lager dan die van UberTaxi. In Nederland heeft Uber laten weten gewoon door te gaan met het illegale UberPop, al is de beschikbaarheid tegenwoordig zeer minimaal.

Uber heeft straks de volgende diensten in Duitsland:

  • Munich & Frankfurt: uberX and UberBLACK
  • Hamburg & Düsseldorf: uberX and uberTAXI
  • Berlin: uberTAXI
  • UberPop: nergens meer

Lees ook: UberPop verboden in Duitsland, dienst gaat brutaal door

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

4 reacties op “Uber stopt helemaal met illegaal UberPop in Duitsland”

Gekke Henkie|02.06.15|11:24

In Belgie kunnen ze het. In Duitsland kunnen ze het. In Nederland kunnen ze het niet (of willen ze het niet?)…

Paul Dijkhuizen|04.06.15|12:59

Duidelijk dus, 250.000,00 euro boete per overtreding, dan pas stopt Uber dus! Tip voor de toezichthouders…

M. Martins.|04.06.15|15:48

Dat niet alleen, ook het opsporen doen ze bijna niet of op de moeilijkste manier.
36 poppers pakken in 1 jaar tijd en ook nog eens landelijk, is een schande.
Er rijden er honderden en misschien wel 1000.

Duco Douwstra|09.06.15|21:06

Deeleconomie ontaard in een steeleconomie. Overal waar Uber voet aan de grond krijgt verhogen ze de provisie naar 30% en ze verhogen ook de taxitarieven. En de politiek noemt dat innoveren. https://drive.google.com/file/d/0B3YU89__J9d9eG4tanBHd3JVUW8/view?usp=sharing

Uber stopt helemaal met illegaal UberPop in Duitsland | TaxiPro
Uber, app, smartphone, taxi-app, snorder

Uber stopt helemaal met illegaal UberPop in Duitsland

(FILES) This photo taken on April 24, 2014 shows the popular car pick-up service Uber application in Berlin. German court lifts ban on Uber car pick-up service on September 16, 2014. AFP PHOTO / DPA/ BRITTA PEDERSEN /GERMANY OUT

De illegale snorderdienst UberPop is gestopt in Duitsland. Uber heeft afgelopen weekend alle gebruikers daarvan op de hoogte gesteld. Reden is dat de Duitse Justitie sinds kort boetes van 250.000 euro per keer op kan leggen. Een paar maanden geleden liet Uber nog weten gewoon door te gaan. Maar het Amerikaanse miljardenbedrijf komt daar nu op terug.

“UberPop had een moeilijke tijd in Duitsland. Tal van rechterlijke beslissingen maakten de groei moeilijk. Daardoor konden we niet de gebruikelijke service en de vereiste betrouwbaarheid bieden”, schrijft Uber aan de gebruikers. “Om deze reden uberPop niet langer beschikbaar zal zijn.”

Duitsland

Uber zal zich in Duitsland voortaan alleen nog richten op de legale dienst met legale taxi’s: UberTaxi en UberBlack. Ook is de dienst UberX geïntroduceerd. Hierbij wordt gebruik gemaakt van zogenaamde Duitse ‘mietwagens’; huurauto’s met chauffeurs. Dat is legaal omdat zij over een personenvervoer-vergunning beschikken, meldt Uber.

De kosten van UberX ( 2 euro opstart, 0,25 per minuut en 1,20 per kilometer). liggen slechts iets lager dan die van UberTaxi. In Nederland heeft Uber laten weten gewoon door te gaan met het illegale UberPop, al is de beschikbaarheid tegenwoordig zeer minimaal.

Uber heeft straks de volgende diensten in Duitsland:

  • Munich & Frankfurt: uberX and UberBLACK
  • Hamburg & Düsseldorf: uberX and uberTAXI
  • Berlin: uberTAXI
  • UberPop: nergens meer

Lees ook: UberPop verboden in Duitsland, dienst gaat brutaal door

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

4 reacties op “Uber stopt helemaal met illegaal UberPop in Duitsland”

Gekke Henkie|02.06.15|11:24

In Belgie kunnen ze het. In Duitsland kunnen ze het. In Nederland kunnen ze het niet (of willen ze het niet?)…

Paul Dijkhuizen|04.06.15|12:59

Duidelijk dus, 250.000,00 euro boete per overtreding, dan pas stopt Uber dus! Tip voor de toezichthouders…

M. Martins.|04.06.15|15:48

Dat niet alleen, ook het opsporen doen ze bijna niet of op de moeilijkste manier.
36 poppers pakken in 1 jaar tijd en ook nog eens landelijk, is een schande.
Er rijden er honderden en misschien wel 1000.

Duco Douwstra|09.06.15|21:06

Deeleconomie ontaard in een steeleconomie. Overal waar Uber voet aan de grond krijgt verhogen ze de provisie naar 30% en ze verhogen ook de taxitarieven. En de politiek noemt dat innoveren. https://drive.google.com/file/d/0B3YU89__J9d9eG4tanBHd3JVUW8/view?usp=sharing