taxibord, daklicht, taxi

Bredase taxichauffeurs niet blij met taxistandplaats station

De nieuwe taxistandplaats aan de zuidzijde van het station Breda komt te ver weg van de ingang te liggen. Dat vinden de Bredase taxibedrijven. Het Taxi Gilde en Peutax hebben dat in een open brief aan de gemeente laten weten.

De taxistandplaats zou bij de hoofdingang gelegen moeten zijn. Dat zorgt volgens de bedrijven voor minder rijbewegingen en zou ook positief zijn voor de veiligheid in het gebied. Daarnaast zou een taxistandplaats bij de entree van Breda Centraal vriendelijker zijn voor gehandicapte en oudere reizigers.

Taxiritten

Ook is de huidige locatie slecht voor het aantal taxiritten. Want taxi bij een station is vaak een impulsaankoop, dat mensen vooral kopen op het moment dat ze het zien.

Dat de gemeente de plannen heeft aangepast komt door klachten van omwonenden. Die zijn bang voor geluidsoverlast. Daardoor ligt de standplaats 30 meter van het station af, in plaats van 45.

Taxichauffeurs

Wethouder Selcuk Akinci zegt in een reactie op BredaVandaag begrip te hebben voor de bezwaren van de taxichauffeurs, maar dat hij tegelijkertijd aan alle belanghebbenden moet denken. “Het stationsplein heeft heel veel verschillende gebruikers en het kan niet zo zijn dat het belang van de ene groep prevaleert boven de ander.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

2 reacties op “Bredase taxichauffeurs niet blij met taxistandplaats station”

Paul Dijkhuizen|12.06.15|17:42

Denk dat er op termijn gerust wel een taxi standplaatsje komt vlak bij de hoofdingang, maar dan alleen voor taxi’s met het toekomstige Bredase ‘keurmerk’. Wees niet bang, dat keurmerk houdt alleen in dat je een a4-tje ondertekend met zogenaamde gedragscodes en dat je een bedrag stort in de kas van de gemeente en van de ‘instelling’ die het ‘keurmerk’ uitgeeft.

Bredase taxichauffeurs niet blij met taxistandplaats station | TaxiPro
taxibord, daklicht, taxi

Bredase taxichauffeurs niet blij met taxistandplaats station

De nieuwe taxistandplaats aan de zuidzijde van het station Breda komt te ver weg van de ingang te liggen. Dat vinden de Bredase taxibedrijven. Het Taxi Gilde en Peutax hebben dat in een open brief aan de gemeente laten weten.

De taxistandplaats zou bij de hoofdingang gelegen moeten zijn. Dat zorgt volgens de bedrijven voor minder rijbewegingen en zou ook positief zijn voor de veiligheid in het gebied. Daarnaast zou een taxistandplaats bij de entree van Breda Centraal vriendelijker zijn voor gehandicapte en oudere reizigers.

Taxiritten

Ook is de huidige locatie slecht voor het aantal taxiritten. Want taxi bij een station is vaak een impulsaankoop, dat mensen vooral kopen op het moment dat ze het zien.

Dat de gemeente de plannen heeft aangepast komt door klachten van omwonenden. Die zijn bang voor geluidsoverlast. Daardoor ligt de standplaats 30 meter van het station af, in plaats van 45.

Taxichauffeurs

Wethouder Selcuk Akinci zegt in een reactie op BredaVandaag begrip te hebben voor de bezwaren van de taxichauffeurs, maar dat hij tegelijkertijd aan alle belanghebbenden moet denken. “Het stationsplein heeft heel veel verschillende gebruikers en het kan niet zo zijn dat het belang van de ene groep prevaleert boven de ander.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

2 reacties op “Bredase taxichauffeurs niet blij met taxistandplaats station”

Paul Dijkhuizen|12.06.15|17:42

Denk dat er op termijn gerust wel een taxi standplaatsje komt vlak bij de hoofdingang, maar dan alleen voor taxi’s met het toekomstige Bredase ‘keurmerk’. Wees niet bang, dat keurmerk houdt alleen in dat je een a4-tje ondertekend met zogenaamde gedragscodes en dat je een bedrag stort in de kas van de gemeente en van de ‘instelling’ die het ‘keurmerk’ uitgeeft.