Uber, Travis Kalanick, founder, oprichter

Taxidienst Uber draait megaverliezen, verlies hoger dan omzet

epa04430044 Travis Kalanick, Founder and CEO of Uber, delivers a speech at the Institute of Directors Convention at the Royal Albert Hall, Central London, Britain, 03 October 2014. The annual convention brings together business leaders and politicians to discuss the business strategy and the world economy. EPA/WILL OLIVER

Taxidienst Uber draait megaverliezen. De wereldwijde omzet zou 415 miljoen euro bedragen en hierbij werd een verlies geleden van maar liefst 470 miljoen euro. Dat betekent dat er van iedere euro die er binnenkomt, 2 euro aan kosten gemaakt worden. Aan het bedrijf wordt een waarde van ruim 40 miljard toegeschreven; dat is 100 x de jaarlijkse omzet.

De cijfers zijn ingezien door Bloomberg. Uber is geld aan het ophalen bij investeerders en belooft een jaarlijkse groei van 300 procent. Het is niet bekend van welke periode de cijfers zijn. Uber wil de cijfers niet bevestigen.

Beursgang

Uber heeft in totaal al 4,6 miljard dollar aan investeringen binnengehaald. Het bedrijf zou nu op zoek zijn naar nog eens 1 tot 1,2 miljard dollar in converteerbare obligaties. Dat zijn leningen die bij een beursgang van Uber met korting kunnen worden omgezet in aandelen. De directie en vroege investeerders van Uber hopen flink te cashen na een beursgang.

Overigens zijn de directeuren van Uber Frankrijk deze week gearresteerd door de politie. Het gaat om een leidinggevende van de Franse tak en de directeur van Uber West-Europa. Dat maakte de aanklager in Parijs maandag bekend.

Frankrijk

De bestuurders worden verhoord omdat UberPop is verboden in Frankrijk. Chauffeurs die rijden voor UberPop zijn niet in het bezit van een taxilicentie. Frankrijk ziet deze taxi’s als illegale snorders. Vorige week protesteerden taxichauffeurs met licentie tegen chauffeurs die rijden voor UberPop.

De topmensen moeten in september voor de rechter komen wegens het leiden van een bedrijf dat illegaal taxivervoer aanbiedt. De politie had ze maandag gearresteerd, maar ze zijn inmiddels weer op vrije voeten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

6 reacties op “Taxidienst Uber draait megaverliezen, verlies hoger dan omzet”

Rodney Barten|30.06.15|20:57

4,6 miljard aan investeringen binnen gehaald, een omzet binnen geharkt van 415 miljoen is samen ruim 5 miljard. We halen daar weer de 470 miljoen euro aan kosten vanaf, dan blijft er over 4,5 miljard (4.500.000.000,00 euro) Waar is dat geld allemaal gebleven?

M. Martins.|01.07.15|11:56

Als je constant ritten blijft weg geven, gaat het hard.

Johan Zevenbergen|01.07.15|12:25

Pfffffffffffffffff warm hè

Jeroen Almere|02.07.15|12:01

Misschien wel grootste beurs zeepbel aller tijden in de maak.

M. Martins.|02.07.15|13:45

Krijg net email van uber dat ze weer extra ritten weggeven ter waarde van 15 euro per stuk als je met paypal betaald.

Paul Dijkhuizen|02.07.15|16:03

Vraag me af hoeveel ze hierover nog aan belasting betalen aan de Nederlandse belastingdienst…

Taxidienst Uber draait megaverliezen, verlies hoger dan omzet | TaxiPro
Uber, Travis Kalanick, founder, oprichter

Taxidienst Uber draait megaverliezen, verlies hoger dan omzet

epa04430044 Travis Kalanick, Founder and CEO of Uber, delivers a speech at the Institute of Directors Convention at the Royal Albert Hall, Central London, Britain, 03 October 2014. The annual convention brings together business leaders and politicians to discuss the business strategy and the world economy. EPA/WILL OLIVER

Taxidienst Uber draait megaverliezen. De wereldwijde omzet zou 415 miljoen euro bedragen en hierbij werd een verlies geleden van maar liefst 470 miljoen euro. Dat betekent dat er van iedere euro die er binnenkomt, 2 euro aan kosten gemaakt worden. Aan het bedrijf wordt een waarde van ruim 40 miljard toegeschreven; dat is 100 x de jaarlijkse omzet.

De cijfers zijn ingezien door Bloomberg. Uber is geld aan het ophalen bij investeerders en belooft een jaarlijkse groei van 300 procent. Het is niet bekend van welke periode de cijfers zijn. Uber wil de cijfers niet bevestigen.

Beursgang

Uber heeft in totaal al 4,6 miljard dollar aan investeringen binnengehaald. Het bedrijf zou nu op zoek zijn naar nog eens 1 tot 1,2 miljard dollar in converteerbare obligaties. Dat zijn leningen die bij een beursgang van Uber met korting kunnen worden omgezet in aandelen. De directie en vroege investeerders van Uber hopen flink te cashen na een beursgang.

Overigens zijn de directeuren van Uber Frankrijk deze week gearresteerd door de politie. Het gaat om een leidinggevende van de Franse tak en de directeur van Uber West-Europa. Dat maakte de aanklager in Parijs maandag bekend.

Frankrijk

De bestuurders worden verhoord omdat UberPop is verboden in Frankrijk. Chauffeurs die rijden voor UberPop zijn niet in het bezit van een taxilicentie. Frankrijk ziet deze taxi’s als illegale snorders. Vorige week protesteerden taxichauffeurs met licentie tegen chauffeurs die rijden voor UberPop.

De topmensen moeten in september voor de rechter komen wegens het leiden van een bedrijf dat illegaal taxivervoer aanbiedt. De politie had ze maandag gearresteerd, maar ze zijn inmiddels weer op vrije voeten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

6 reacties op “Taxidienst Uber draait megaverliezen, verlies hoger dan omzet”

Rodney Barten|30.06.15|20:57

4,6 miljard aan investeringen binnen gehaald, een omzet binnen geharkt van 415 miljoen is samen ruim 5 miljard. We halen daar weer de 470 miljoen euro aan kosten vanaf, dan blijft er over 4,5 miljard (4.500.000.000,00 euro) Waar is dat geld allemaal gebleven?

M. Martins.|01.07.15|11:56

Als je constant ritten blijft weg geven, gaat het hard.

Johan Zevenbergen|01.07.15|12:25

Pfffffffffffffffff warm hè

Jeroen Almere|02.07.15|12:01

Misschien wel grootste beurs zeepbel aller tijden in de maak.

M. Martins.|02.07.15|13:45

Krijg net email van uber dat ze weer extra ritten weggeven ter waarde van 15 euro per stuk als je met paypal betaald.

Paul Dijkhuizen|02.07.15|16:03

Vraag me af hoeveel ze hierover nog aan belasting betalen aan de Nederlandse belastingdienst…