Uber, app, smartphone, taxi-app, snorder

Politie-inval bij Uber in Hong Kong, diverse arrestaties

(FILES) This photo taken on April 24, 2014 shows the popular car pick-up service Uber application in Berlin. German court lifts ban on Uber car pick-up service on September 16, 2014. AFP PHOTO / DPA/ BRITTA PEDERSEN /GERMANY OUT

De politie in Hong Kong is twee kantoren van Uber binnengevallen. Hierbij zijn drie medewerkers gearresteerd. Ook zijn vijf chauffeurs van Uber gepakt omdat ze zonder vergunning en juiste verzekering passagiers rondreden. Ze werden betrapt omdat de politie undercover enkele taxi’s bestelde via de Uber-app.

De acties van de politie zijn kenmerkend voor de nieuwe houding van de autoriteiten jegens de Amerikaanse vervoerder.

Aziatische hoofdkantoor

Het officieuze Aziatische hoofdkantoor van Uber staat in Hong Kong. Tot voor kort werd Uber als een ‘succesverhaal’ gepresenteerd op een overheidssite voor buitenlandse investeerders. Die vermelding is inmiddels weggehaald.

Ook in Hong Kong heeft de reguliere taxibranche flink geprotesteerd tegen de oneerlijke concurrentie van Uber. Hun omzet zou met 20% zijn gezakt, terwijl de Uber-chauffeurs illegaal en zonder vergunning hun werk afpakken.

Wet overtreden

Volgens een officiële verklaring wordt nu onderzocht of Uber de wet doelbewust zou hebben overtreden, aldus Automatiseringgids.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

21 reacties op “Politie-inval bij Uber in Hong Kong, diverse arrestaties”

Duco Douwstra|14.08.15|21:40

Het is stil rondom Uber, straks komt er weer een bericht dat ze 2000 miljoen hebben opgehaald?Wat doen ze met al dat geld en hoezo is Uber 45000 miljoen waard?Oplichters en leugenaars.In America lopen ook genoeg processen,het is ook niet meer zo het troetel innovatie bedrijf meer van onze Kamerleden. UBER BEDANKT! DAG UBER! https://docs.google.com/document/d/1ScDOqia0PS3Dqi8byPVfdcqaYO1fo6NFFKR5jC3fGXs/edit#heading=h.2e6qv0dzin1b

Johan Zevenbergen|15.08.15|11:25

Voorlopig heeft uber wel de hele boel op z,n kop gezet,
En moet ik nog steeds de regering spekken nu weer met de 5 jarige vervanging van een paar nw vergunningsbewijzen voor de auto,s, nw bewijzen van goed gedrag, en een uittreksels KVK.
Waneer houd deze onzin dan eens op.

Ruben Brandenburg|15.08.15|11:49

Wat een doorlopend gezeik over dat Uber, uber black en lux zijn toch top uitvindingen ga zelf maar eens in Amsterdam werken meer als drie uren stil staan als je alleen maar voor een TTO werkt is niet zeldzaam, Uberpop is een ander verhaal dat is echt van de gekke maar de rest is een verademing, en dan zie je ineens een bericht over UGO landelijk 5000 taxis erbij de meeste in Amsterdam en niemand hoor je daarover, neem maar van mij aan dat dat iedereen gaat wakker schudden.

M. Martins.|15.08.15|18:16

Tot bij uber de spoeling ook dun wordt.

Ton van Dalfsen|16.08.15|16:44

UBER zal altijd wel blijven. Je hebt mensen die gewoon door UBER vervoert willen worden daar ze zekerheid hebben dat ze een NETTE AUTO en een NETTE CHAUFFEUR krijgen. tegen elke prijs dan ook.

Duco Douwstra|17.08.15|10:31

Het gemak waarmee gezegd wordt dat Uber met 415 miljoen omzet en 470 miljoen verlies,altijd wel zal blijven,is verbazingwekkend.We moeten Uber dankbaar zijn voor alle promotiecampagnes.Ze hebben goede,maar ook hele slechte voorbeelden gegeven,Uber is onbetrouwbaar,door onverwacht de tarieven 3 of 4 x duurder te maken.En pl/min 30% van de ritprijs bij de chauffeurs is rekening te brengen.Uber bedankt,dag Uber!

M. Martins.|17.08.15|11:26

Duco. Uber gaat niet weg.

Johan Zevenbergen|17.08.15|12:26

Wat een schurken instelling dat uber.
Mansveld wil na de zomer wat dingen aanpassen aan de taxi wet, en uber zoekt meteen weer
grens overschrijdende mazen en eigen regels om er aan te ontkomen met een zgn nieuwe taxi dienst.
Geen taxi vergunning, geen taxi keuring, geen bct, geen blauwe platen, geen dekkende auto verzekering enz.
Met andere woorden iedereen die deze firma steunt, heeft geen greintje besef van normen en waarden.
En gun ik dat ze zelf persoonlijk net zo worden behandeld.

Rodney Barten|17.08.15|22:07

@ Duco: Ik ben het met de heer Dalfsen eens, Uber verdwijnt niet meer. De illegale versies zullen illegaal blijven maar Black en Lux zullen blijven. Het business model van hun is zo ontzettend slim uitgewerkt dat ze de vele miljoenen verlies in de eerste paar jaar voor lief nemen, de kosten komen voor de baten, daarna is het potentieel wereldwijd gigantisch. Ik ben overgins geen fan van die club, maar zie het wel als geduchte concurrent.

Bart van den Berg|18.08.15|21:40

@ Ton van Dalfsen: Zo is het. Een bedrijf waar passagiers en chauffeurs blij mee zijn, blijft.

Johan Zevenbergen|19.08.15|16:06

Denk dat u en vele andere ook blij zijn met mijn goede idee om 100 bomen in mijn tuin te zetten, zodat er genoeg zuurstof is om te kunnen ademhalen.
vervolgens kom ik bij u in de buurt de bomen weg kappen.
Tenslotte was mijn idee toch geweldig om een bos aan te planten dus heb ik het recht om anderzijds de wet te overtreden suggereert u.

Rodney Barten|19.08.15|20:04

@ Johan: Ik denk dat niemand hier op Taxipro het goedkeurt dat Uber met zijn variant van Pop de wet overtreed, ook zal de variant UberX weinig bijval krijgen van onze collega’s. We moeten echter wel concluderen dat ondanks dat zij de wet overtreden, de vele miljoenen die er ingepompt worden, de lobby’s, de reclames, de gratis ritjes etc etc…het bedrijf Uber zichzelf wel enorm op de kaart heeft gezet wereldwijd.

Johan Zevenbergen|19.08.15|21:47

@rodney,
Er waren meer groten der aarde met zeer goede en zeer foute ideeën, iedereen weet hoe dat is afgelopen.
Als de directie van een zgn voorbeeld bedrijf moedwillige de wet overtreed of daar toe aanzet, mag mijn inziens de tent gewoon worden gesloten.

Ton van Dalfsen|21.08.15|13:01

https://uberform.wufoo.com/forms/waarom-ben-je-gestopt-met-uber/

Dit bovenstaande heb ik gekregen van Uber.
Ze willen weten waarom men stopt met Uber
Heb er ooit eens een maand voor gereden en was hun al gauw zat. Ik bepaal wat ik doe en niet een ander

Peter Walgreen|22.08.15|03:58

Johan, 11.25 uur
Vorige week 1 nieuw vergunningsbewijs binnengekregen van de KIWA criminelen voor mijn 2e taxi, deze is maar geldig tot 3-12 van dit jaar, ruim 3 maanden dus maar en dan moet ik ook voor deze gewoon weer een nieuwe aanschaffen voor € 54.00 gewoon te gek voor woorden dus…..

Johan Zevenbergen|24.08.15|15:01

@ Peter,
precies laten ze de onzin van dit soort overbodige rommel is aanpakken,
scheelt een taxi ondernemer al een heleboel geld, tijd en ergenis
voor het aanvragen en betalen van het zoveelste bewijs van goed gedrag voor alle bestuurders, het betalen en halen van het zoveelste bewijs van inschrijving KVK ( kunnen ze zelf ook gewoon even aanvragen/ inzien) en het invullen van de aanvraag formulieren.
Gewoon dus een hele dag werk voor een krt. waar nog nooit iemand naar heeft gevraagd.

Johan Zevenbergen|24.08.15|15:11

@ton
Leuk vragen lijstje.
De belangrijkste vraag ontbreekt echter.
Waarom ben je nooit met ons uber in zee gegaan.
Antwoord: had ik net zo goed ambtenaar kunnen worden, maken ook een eigen regels,
betalen beter, betere pensioen regeling en er is een oprot en wachtgeldregeling.

Rodney Barten|24.08.15|20:05

@ Peter: Een vergunningsbewijs is toch altijd 5 jaar geldig, ik begrijp echt niet dat die van u maar tot het einde van het jaar geldig is….heeft u het Kiwa om opheldering gevraagd?

Peter Walgreen|25.08.15|22:40

Ja Rodney, omdat mijn andere vergunningsbewijs op 3-12 van dit jaar (na 5 jaar) afloopt, moeten ze allebei vervangen worden!!! Ik heb erover gebeld met de KIWA, grotere dieven bestaan er volgens mij niet, het is gewoon een grote schande!

Ton van Dalfsen|26.08.15|17:04

@ Johan, Natuurlijk staat deze vraag er niet bij omdat het een vragenlijst is aan de hand van: Waarom ben je bij Uber gestopt? Maar het is hier iedereen vrij om dit lijstje lekker in te vullen en anoniem te versturen. Maak ze gek !!!!!!

Cristi Serban|28.08.15|12:00

De beste chauffeurs van uber, TCA chauffeurs zijn !!!!!!!!!! in Amsterdam. Meest van de andere chauffers zijn mensen die geen TTO bij kan door verschilende gedrag of criminelen problemen hebben gehad in verleden. ha, ha, ha.

Politie-inval bij Uber in Hong Kong, diverse arrestaties | TaxiPro
Uber, app, smartphone, taxi-app, snorder

Politie-inval bij Uber in Hong Kong, diverse arrestaties

(FILES) This photo taken on April 24, 2014 shows the popular car pick-up service Uber application in Berlin. German court lifts ban on Uber car pick-up service on September 16, 2014. AFP PHOTO / DPA/ BRITTA PEDERSEN /GERMANY OUT

De politie in Hong Kong is twee kantoren van Uber binnengevallen. Hierbij zijn drie medewerkers gearresteerd. Ook zijn vijf chauffeurs van Uber gepakt omdat ze zonder vergunning en juiste verzekering passagiers rondreden. Ze werden betrapt omdat de politie undercover enkele taxi’s bestelde via de Uber-app.

De acties van de politie zijn kenmerkend voor de nieuwe houding van de autoriteiten jegens de Amerikaanse vervoerder.

Aziatische hoofdkantoor

Het officieuze Aziatische hoofdkantoor van Uber staat in Hong Kong. Tot voor kort werd Uber als een ‘succesverhaal’ gepresenteerd op een overheidssite voor buitenlandse investeerders. Die vermelding is inmiddels weggehaald.

Ook in Hong Kong heeft de reguliere taxibranche flink geprotesteerd tegen de oneerlijke concurrentie van Uber. Hun omzet zou met 20% zijn gezakt, terwijl de Uber-chauffeurs illegaal en zonder vergunning hun werk afpakken.

Wet overtreden

Volgens een officiële verklaring wordt nu onderzocht of Uber de wet doelbewust zou hebben overtreden, aldus Automatiseringgids.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

21 reacties op “Politie-inval bij Uber in Hong Kong, diverse arrestaties”

Duco Douwstra|14.08.15|21:40

Het is stil rondom Uber, straks komt er weer een bericht dat ze 2000 miljoen hebben opgehaald?Wat doen ze met al dat geld en hoezo is Uber 45000 miljoen waard?Oplichters en leugenaars.In America lopen ook genoeg processen,het is ook niet meer zo het troetel innovatie bedrijf meer van onze Kamerleden. UBER BEDANKT! DAG UBER! https://docs.google.com/document/d/1ScDOqia0PS3Dqi8byPVfdcqaYO1fo6NFFKR5jC3fGXs/edit#heading=h.2e6qv0dzin1b

Johan Zevenbergen|15.08.15|11:25

Voorlopig heeft uber wel de hele boel op z,n kop gezet,
En moet ik nog steeds de regering spekken nu weer met de 5 jarige vervanging van een paar nw vergunningsbewijzen voor de auto,s, nw bewijzen van goed gedrag, en een uittreksels KVK.
Waneer houd deze onzin dan eens op.

Ruben Brandenburg|15.08.15|11:49

Wat een doorlopend gezeik over dat Uber, uber black en lux zijn toch top uitvindingen ga zelf maar eens in Amsterdam werken meer als drie uren stil staan als je alleen maar voor een TTO werkt is niet zeldzaam, Uberpop is een ander verhaal dat is echt van de gekke maar de rest is een verademing, en dan zie je ineens een bericht over UGO landelijk 5000 taxis erbij de meeste in Amsterdam en niemand hoor je daarover, neem maar van mij aan dat dat iedereen gaat wakker schudden.

M. Martins.|15.08.15|18:16

Tot bij uber de spoeling ook dun wordt.

Ton van Dalfsen|16.08.15|16:44

UBER zal altijd wel blijven. Je hebt mensen die gewoon door UBER vervoert willen worden daar ze zekerheid hebben dat ze een NETTE AUTO en een NETTE CHAUFFEUR krijgen. tegen elke prijs dan ook.

Duco Douwstra|17.08.15|10:31

Het gemak waarmee gezegd wordt dat Uber met 415 miljoen omzet en 470 miljoen verlies,altijd wel zal blijven,is verbazingwekkend.We moeten Uber dankbaar zijn voor alle promotiecampagnes.Ze hebben goede,maar ook hele slechte voorbeelden gegeven,Uber is onbetrouwbaar,door onverwacht de tarieven 3 of 4 x duurder te maken.En pl/min 30% van de ritprijs bij de chauffeurs is rekening te brengen.Uber bedankt,dag Uber!

M. Martins.|17.08.15|11:26

Duco. Uber gaat niet weg.

Johan Zevenbergen|17.08.15|12:26

Wat een schurken instelling dat uber.
Mansveld wil na de zomer wat dingen aanpassen aan de taxi wet, en uber zoekt meteen weer
grens overschrijdende mazen en eigen regels om er aan te ontkomen met een zgn nieuwe taxi dienst.
Geen taxi vergunning, geen taxi keuring, geen bct, geen blauwe platen, geen dekkende auto verzekering enz.
Met andere woorden iedereen die deze firma steunt, heeft geen greintje besef van normen en waarden.
En gun ik dat ze zelf persoonlijk net zo worden behandeld.

Rodney Barten|17.08.15|22:07

@ Duco: Ik ben het met de heer Dalfsen eens, Uber verdwijnt niet meer. De illegale versies zullen illegaal blijven maar Black en Lux zullen blijven. Het business model van hun is zo ontzettend slim uitgewerkt dat ze de vele miljoenen verlies in de eerste paar jaar voor lief nemen, de kosten komen voor de baten, daarna is het potentieel wereldwijd gigantisch. Ik ben overgins geen fan van die club, maar zie het wel als geduchte concurrent.

Bart van den Berg|18.08.15|21:40

@ Ton van Dalfsen: Zo is het. Een bedrijf waar passagiers en chauffeurs blij mee zijn, blijft.

Johan Zevenbergen|19.08.15|16:06

Denk dat u en vele andere ook blij zijn met mijn goede idee om 100 bomen in mijn tuin te zetten, zodat er genoeg zuurstof is om te kunnen ademhalen.
vervolgens kom ik bij u in de buurt de bomen weg kappen.
Tenslotte was mijn idee toch geweldig om een bos aan te planten dus heb ik het recht om anderzijds de wet te overtreden suggereert u.

Rodney Barten|19.08.15|20:04

@ Johan: Ik denk dat niemand hier op Taxipro het goedkeurt dat Uber met zijn variant van Pop de wet overtreed, ook zal de variant UberX weinig bijval krijgen van onze collega’s. We moeten echter wel concluderen dat ondanks dat zij de wet overtreden, de vele miljoenen die er ingepompt worden, de lobby’s, de reclames, de gratis ritjes etc etc…het bedrijf Uber zichzelf wel enorm op de kaart heeft gezet wereldwijd.

Johan Zevenbergen|19.08.15|21:47

@rodney,
Er waren meer groten der aarde met zeer goede en zeer foute ideeën, iedereen weet hoe dat is afgelopen.
Als de directie van een zgn voorbeeld bedrijf moedwillige de wet overtreed of daar toe aanzet, mag mijn inziens de tent gewoon worden gesloten.

Ton van Dalfsen|21.08.15|13:01

https://uberform.wufoo.com/forms/waarom-ben-je-gestopt-met-uber/

Dit bovenstaande heb ik gekregen van Uber.
Ze willen weten waarom men stopt met Uber
Heb er ooit eens een maand voor gereden en was hun al gauw zat. Ik bepaal wat ik doe en niet een ander

Peter Walgreen|22.08.15|03:58

Johan, 11.25 uur
Vorige week 1 nieuw vergunningsbewijs binnengekregen van de KIWA criminelen voor mijn 2e taxi, deze is maar geldig tot 3-12 van dit jaar, ruim 3 maanden dus maar en dan moet ik ook voor deze gewoon weer een nieuwe aanschaffen voor € 54.00 gewoon te gek voor woorden dus…..

Johan Zevenbergen|24.08.15|15:01

@ Peter,
precies laten ze de onzin van dit soort overbodige rommel is aanpakken,
scheelt een taxi ondernemer al een heleboel geld, tijd en ergenis
voor het aanvragen en betalen van het zoveelste bewijs van goed gedrag voor alle bestuurders, het betalen en halen van het zoveelste bewijs van inschrijving KVK ( kunnen ze zelf ook gewoon even aanvragen/ inzien) en het invullen van de aanvraag formulieren.
Gewoon dus een hele dag werk voor een krt. waar nog nooit iemand naar heeft gevraagd.

Johan Zevenbergen|24.08.15|15:11

@ton
Leuk vragen lijstje.
De belangrijkste vraag ontbreekt echter.
Waarom ben je nooit met ons uber in zee gegaan.
Antwoord: had ik net zo goed ambtenaar kunnen worden, maken ook een eigen regels,
betalen beter, betere pensioen regeling en er is een oprot en wachtgeldregeling.

Rodney Barten|24.08.15|20:05

@ Peter: Een vergunningsbewijs is toch altijd 5 jaar geldig, ik begrijp echt niet dat die van u maar tot het einde van het jaar geldig is….heeft u het Kiwa om opheldering gevraagd?

Peter Walgreen|25.08.15|22:40

Ja Rodney, omdat mijn andere vergunningsbewijs op 3-12 van dit jaar (na 5 jaar) afloopt, moeten ze allebei vervangen worden!!! Ik heb erover gebeld met de KIWA, grotere dieven bestaan er volgens mij niet, het is gewoon een grote schande!

Ton van Dalfsen|26.08.15|17:04

@ Johan, Natuurlijk staat deze vraag er niet bij omdat het een vragenlijst is aan de hand van: Waarom ben je bij Uber gestopt? Maar het is hier iedereen vrij om dit lijstje lekker in te vullen en anoniem te versturen. Maak ze gek !!!!!!

Cristi Serban|28.08.15|12:00

De beste chauffeurs van uber, TCA chauffeurs zijn !!!!!!!!!! in Amsterdam. Meest van de andere chauffers zijn mensen die geen TTO bij kan door verschilende gedrag of criminelen problemen hebben gehad in verleden. ha, ha, ha.