Uber, app, smartphone, taxi-app, snorder

Ook dwangsom voor UberPop in Brussel; maximaal 1 miljoen

UberPop moet stoppen in Brussel. De illegale snorderdienst heeft 21 dagen om het aanbod te stoppen. Daarna volgt een dwangsom van 10.000 euro per dag met een maximum van één miljoen euro. Dat heeft de Brusselse rechtbank bepaald in een zaak die Taxis Verts had aangespannen.

Taxis Verts was naar het gerecht gestapt tegen Uber en betichtte de dienst van concurrentievervalsing. Uber levert exact dezelfde diensten als een taxibedrijf, maar houdt zich absoluut niet aan de heersende wetgeving, aldus het bedrijf. De rechtbank gaf Taxis Verts gelijk.

UberX

Uber België heeft al laten weten in beroep te gaan tegen de uitspraak, meldt VTM. De Amerikanen gaan wel UberX in de lucht houden. Hierbij wordt gebruik gemaakt van professionele taxichauffeurs.

Ook in Nederland heeft Uber al meerdere dwangsommen moeten betalen voor het aanbieden van UberPop. Hier doen particulieren aan personenvervoer tegen betaling. Dat mag niet, daarvoor is een vergunning nodig.

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Ook dwangsom voor UberPop in Brussel; maximaal 1 miljoen”

Paul Dijkhuizen|24.09.15|19:22

Heel goed, eindelijk een veroordeling voor concurrentievervalsing, hoop dat nu spoedig ook in nederland alle concurrentievervalsende bedrijven eens worden aangepakt. Voor het voortbestaan van onze branche is het absoluut noodzakelijk dat er één gelijk speelveld wordt gecreëerd, zonder allerlei aparte regelingen, voor alle aanbieders gelijk.