Uber, Travis Kalanick, founder, oprichter

Wereldwijd miljard ritten gemaakt via taxi-app Uber

epa04430044 Travis Kalanick, Founder and CEO of Uber, delivers a speech at the Institute of Directors Convention at the Royal Albert Hall, Central London, Britain, 03 October 2014. The annual convention brings together business leaders and politicians to discuss the business strategy and the world economy. EPA/WILL OLIVER

Uber heeft bekendgemaakt dat er sinds de oprichting in 2009 nu in totaal 1 miljard ritten gemaakt zijn via de app. Als je ervan uitgaat dat een gemiddelde taxirit 15 euro omzet voor de chauffeur betekent en Uber tegenwoordig 25% commissie pakt, is de omzet voor Uber 3,75 miljard euro in zes jaar tijd. Al is de app wel behoorlijk aan het groeien; op dit moment zouden er 3 miljoen ritten per dag gemaakt worden in 66 landen. Dat is 1,1 miljard ritten per jaar, wat zou neerkomen om een huidige jaarlijkse commissie-omzet van 4,1 miljard euro.

Uber maakte woensdagnacht bekend dat de miljardse rit is verreden in Londen. Een klant maakte daar een ritje ter waarde van 5 pond (zo’n 7 euro). Uber begon in 2009 in thuisstad San Francisco.

Investeringen

Naar verluidt is Uber op zoek naar 2,1 miljard dollar aan nieuwe investeringen, nadat investeerders in de afgelopen jaren al 7,4 miljard dollar in het bedrijf staken. De waarde van Uber wordt momenteel geschat op zo’n 51 miljard dollar, maar dat zou bij de nieuwe investeringsronde worden verhoogd naar 62,5 miljard dollar.

De cijfers betekenen dat de huidige investeerders in de taxi-app gokken op flinke verdere groei. De grens tussen een overgewaardeerd bedrijf (beleggers hopen op groeipotentieel) en een normaal gewaardeerd bedrijf is ongeveer een koers/winstverhouding van 17. Als de bedrijfswaarde van Uber op dit moment wordt geschat op 51 miljard, zal Uber daartoe ooit een winst moeten gaan boeken van 3 miljard per jaar. Hoeveel omzet de app daarvoor moet maken, is onbekend en niet in te schatten.

UberX

In Nederland trok het bedrijf onlangs haar illegale snorderdienst UberPop terug. Het bedrijf lijkt nu vol in te zetten op groei via de legale variant UberX.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

2 reacties op “Wereldwijd miljard ritten gemaakt via taxi-app Uber”

Rodney Barten|31.12.15|16:16

En nog steeds zijn er collega taxichauffeurs die willen rijden voor deze boekingscentrale. 25% afdragen op een rit om de kop maar boven water proberen te houden. Ondertussen helpen ze hun eigen centrale om zeep.

Duco Douwstra|08.01.16|14:30

De copycat nieuwkomers hoeven geen 60 miljard terug te verdienen.Dus Uber bedankt voor het uitdenken van alles.General Motors investeert al 500 miljoen in lyft de concurrent van Uber http://www.taxipro.nl/innovatie/2016/01/05/general-motors-investeert-500-miljoen-dollar-in-lyft/ Uber is een taxi voor yuppen,maar als een kopie van Uber dezelfde diensten aan kan bieden voor 1 € per rit,wat alleen lukt als iedereen daar het nut van inziet en meedoet om er een succes van de maken,waar blijft Uber dan?

Wereldwijd miljard ritten gemaakt via taxi-app Uber | TaxiPro
Uber, Travis Kalanick, founder, oprichter

Wereldwijd miljard ritten gemaakt via taxi-app Uber

epa04430044 Travis Kalanick, Founder and CEO of Uber, delivers a speech at the Institute of Directors Convention at the Royal Albert Hall, Central London, Britain, 03 October 2014. The annual convention brings together business leaders and politicians to discuss the business strategy and the world economy. EPA/WILL OLIVER

Uber heeft bekendgemaakt dat er sinds de oprichting in 2009 nu in totaal 1 miljard ritten gemaakt zijn via de app. Als je ervan uitgaat dat een gemiddelde taxirit 15 euro omzet voor de chauffeur betekent en Uber tegenwoordig 25% commissie pakt, is de omzet voor Uber 3,75 miljard euro in zes jaar tijd. Al is de app wel behoorlijk aan het groeien; op dit moment zouden er 3 miljoen ritten per dag gemaakt worden in 66 landen. Dat is 1,1 miljard ritten per jaar, wat zou neerkomen om een huidige jaarlijkse commissie-omzet van 4,1 miljard euro.

Uber maakte woensdagnacht bekend dat de miljardse rit is verreden in Londen. Een klant maakte daar een ritje ter waarde van 5 pond (zo’n 7 euro). Uber begon in 2009 in thuisstad San Francisco.

Investeringen

Naar verluidt is Uber op zoek naar 2,1 miljard dollar aan nieuwe investeringen, nadat investeerders in de afgelopen jaren al 7,4 miljard dollar in het bedrijf staken. De waarde van Uber wordt momenteel geschat op zo’n 51 miljard dollar, maar dat zou bij de nieuwe investeringsronde worden verhoogd naar 62,5 miljard dollar.

De cijfers betekenen dat de huidige investeerders in de taxi-app gokken op flinke verdere groei. De grens tussen een overgewaardeerd bedrijf (beleggers hopen op groeipotentieel) en een normaal gewaardeerd bedrijf is ongeveer een koers/winstverhouding van 17. Als de bedrijfswaarde van Uber op dit moment wordt geschat op 51 miljard, zal Uber daartoe ooit een winst moeten gaan boeken van 3 miljard per jaar. Hoeveel omzet de app daarvoor moet maken, is onbekend en niet in te schatten.

UberX

In Nederland trok het bedrijf onlangs haar illegale snorderdienst UberPop terug. Het bedrijf lijkt nu vol in te zetten op groei via de legale variant UberX.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

2 reacties op “Wereldwijd miljard ritten gemaakt via taxi-app Uber”

Rodney Barten|31.12.15|16:16

En nog steeds zijn er collega taxichauffeurs die willen rijden voor deze boekingscentrale. 25% afdragen op een rit om de kop maar boven water proberen te houden. Ondertussen helpen ze hun eigen centrale om zeep.

Duco Douwstra|08.01.16|14:30

De copycat nieuwkomers hoeven geen 60 miljard terug te verdienen.Dus Uber bedankt voor het uitdenken van alles.General Motors investeert al 500 miljoen in lyft de concurrent van Uber http://www.taxipro.nl/innovatie/2016/01/05/general-motors-investeert-500-miljoen-dollar-in-lyft/ Uber is een taxi voor yuppen,maar als een kopie van Uber dezelfde diensten aan kan bieden voor 1 € per rit,wat alleen lukt als iedereen daar het nut van inziet en meedoet om er een succes van de maken,waar blijft Uber dan?