Politie

Auto en geld snorder in beslag genomen

De politie van Oss heeft zondagochtend een snorder aangehouden in het dorp Oijen. Hij werd betrapt op het zonder de juiste papieren vervoeren van diverse personen. De man werd opgesloten en is vooralsnog ook zijn auto kwijt.

De politie controleerde vroeg in de ochtend een voertuig met meerdere inzittenden op de Kloosterstraat in Oijen. Het bleek al snel om een snorder te gaan: iemand die zonder de juiste papieren en vergunningen mensen vervoert en zo oneerlijk concurreert met legale taxi’s. Omdat de man de wet overtrad, werd hij aangehouden en overgebracht naar het cellencomplex in Den Bosch, zo meldt de politie van Oss op zijn Facebookpagina.

De auto waarmee hij als snorder werkte, is door de politie in beslag genomen. Wat er met het voertuig gebeurt, zal op een later moment worden betaald. Ook werd bij de aanhouding een niet nader genoemd bedrag aan contant geld in de illegale taxi aangetroffen. Het geld is, net als de auto, in beslag genomen omdat het vermoeden bestaat dat het met illegaal taxivervoer is verdiend.

Last onder dwangsom

Uiteraard komen de aanhouding en de andere maatregelen in het strafrechtelijk dossier van de 47-jarige man uit Uden te staan. Daarnaast wordt de Inspectie Leefomgeving en Transport op de hoogte gesteld van de aanhouding. Als de man eerder betrapt is op snorren, dan zal hem daarvoor een last onder dwangsom zijn opgelegd: een soort uitgestelde boete, die alsnog word geïnd als de persoon in kwestie zich nogmaals aan hetzelfde vergrijp schuldig heeft gemaakt. Per nieuwe overtreding kan dat de snorder een boete van 10.000 euro kosten, met een maximum van 40.000 euro.

Wil je ook elke week de gratis nieuwsbrief van TaxiPro ontvangen? Vul hier jouw e-mailadres in:

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is hoofdredacteur Personenvervoer & Verkeer bij ProMedia. Binnen dat team is hij de vaste redacteur van Infrasite.nl.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.