Uber

Taxichauffeurs willen hoofdkantoor Uber aanvallen

Bron: Uber

Boze taxichauffeurs willen op 20 maart het hoofdkantoor van Uber in Amsterdam aanvallen. De aanval zou via berichtendienst Telegram worden georganiseerd en met geweld gepaard moeten gaan. De politie onderzoekt de zaak en Uber hoopt de kou met overleg uit de lucht te halen.

Het nieuws van de geplande aanval wordt gebracht door het AD, dat de oproep ontdekte in de Telegram-groep WegMetUber. Deze groep bestaat ongeveer een maand en telt een kleine 300 abonnees. Het initiatief zou zijn genomen door een groep Amsterdamse taxichauffeurs die vinden dat Uber op oneerlijke manier met de reguliere taxibranche concurreert. De Telegram-groep zou ook leden hebben die voor Uber rijden maar zeer ontevreden over het bedrijf zijn.

‘Binnenvallen en vandaliseren’

Hoewel die onvrede niet nieuw is en de traditionele taxisector zich vaker in woord en met protest tegen Uber en zijn diensten verzet, wordt met de oproep tot een gewelddadige aanval wel een volgende stap gezet. Het AD toont screenshots van inmiddels verwijderde berichten. “Volgende week zal de aankondiging zijn om het Uber-gebouw binnen te vallen en te vandaliseren”, zo laat een bericht weinig aan duidelijkheid te wensen over.

Een week later volgt inderdaad de ‘officiële aankondiging’ van de inval, die op dinsdag 20 maart om 16.00 uur moet plaatsvinden. “Nodig iedereen uit die read is om Uber te laten verdwijnen. Alles en iedereen is welkom. neem je bakstenen, vuurwerk en molotovs mee!”

De Amsterdamse politie geeft aan van de zaak op de hoogte te zijn en te onderzoeken of er strafbare feiten zijn gepleegd. Uber zelf wil rondetafelgesprekken voeren en op die manier alle betrokkenen tot rust brengen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Onderwerpen: , ,

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.