Politiewagen

Taxichauffeur gewond bij mislukte beroving

Een 34-jarige taxichauffeur is in Kamerik mishandeld bij een poging tot beroving. Daarbij raakte de man gewond aan zijn gezicht. Er worden vijf mensen verdacht van betrokkenheid bij het incident en de politie is op zoek naar getuigen. Zij hebben zich inmiddels bij de politie gemeld,

Agenten reageerden in de nacht van zaterdag op zondag op een melding en troffen op De Meent in Kamerik een taxi aan met daarin de gewonde 34-jarige chauffeur. Hij vertelde dat hij op de Laan van Nieuw-Guinea in Utrecht een groep van vier mannen en een vrouw had opgepikt. Op De Meent wilden de passagiers uitstappen.

Twee van de mannen uit de groep wilden echter geld van de chauffeur hebben. Toen hij dit weigerde te geven, sloegen de twee hem meerdere malen in het gezicht. Vervolgens gingen ze er zonder geld vandoor. Twee anderen uit de groep hielpen de taxichauffeur in eerste instantie, maar ook zij renden weg, net als de vijfde persoon. Onderzoek in het ziekenhuis wees uit dat de taxichauffeur bij de mishandeling meerdere breuken in zijn gezicht heeft opgelopen.

Verdachten melden zich bij politie

Terwijl de chauffeur naar het ziekenhuis werd vervoerd om te worden behandeld, onderzochten agenten de taxi en de omgeving. Daarbij werd onder meer een politiehond ingezet, maar de verdachten werden niet gevonden. Het gaat om vier mannen en één vrouw met een blanke huidskleur. Nadat de politie op social media aandacht voor de zaak vroeg, meldden de vijf zich op zondagmiddag op het politiebureau. Op maandagochtend zaten twee van hen nog vast.

Het onderzoek naar het incident is daarmee nog niet afgerond. De politie roept getuigen op zich te melden bij de recherche in Woerden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is hoofdredacteur Personenvervoer & Verkeer bij ProMedia. Binnen dat team is hij de vaste redacteur van Infrasite.nl.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.