Politie-auto

Taxi geramd en chauffeur buiten westen geslagen bij verkeersruzie A13

De onbekende man kon daardoor overgedragen worden aan de politie. Foto ter illustratie.Foto: politie.nl

Op de A13 bij Delft is afgelopen vrijdag bij een verkeersruzie een taxi opzettelijk geramd. Toen de betrokken voertuigen tot stilstand waren gekomen, is de taxichauffeur knock-out geslagen. Zijn aanvaller reed daarna door maar kon later worden aangehouden. 

Het betrof een verkeersruzie tussen een Belgische automobilist en een taxichauffeur, meldt Regio 15. Over de aanleiding van de ruzie is nog niets bekend, maar op enig moment ramde de Belgische bestuurder de taxi van achteren. Als gevolg daarvan kwam het verkeer tot stilstand. Beide mannen stapten uit en de taxichauffeur kreeg een paar rake klappen, waarbij hij zelfs buiten westen raakte.

Naar het ziekenhuis

Na de vechtpartij ging de andere weggebruiker er vandoor. Politie, ambulance en traumahelikopter werden op het voorval afgestuurd. Die laatste was uiteindelijk niet nodig. De taxichauffeur kon door het ambulancepersoneel worden behandeld en daarna naar het ziekenhuis worden vervoerd. De Belgische bestuurder was er toen al lang en breed vandoor, maar hij kon later alsnog worden aangehouden.

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is redacteur bij ProMedia, de uitgeverij van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.