Fietser komt om bij aanrijding met taxi

Politie. Foto: Thom Mandos

In Breda is een 28-jarige fietser om het leven gekomen bij een aanrijding met een taxi. De 21-jarige bestuurder van de taxi is aangehouden voor verhoor, maar later op de dag weer vrijgelaten. Hij was niet onder invloed ten tijde van het ongeval.

Het ongeval vond in de nacht van zaterdag op zondag plaats op de Westerparklaan in Breda. Een groepje fietsers hoorde zo’n 50 meter achter zich een klap. Het geluid bleek afkomstig van een aanrijding tussen een taxi en een fietser. Diverse mensen hebben geprobeerd het slachtoffer, een man van 28 uit Etten-Leur, te helpen. De hulpverleners die de reanimatie van de omstanders overnamen, stelden echter vast dat de man aan zijn verwondingen was overleden.

Chauffeurskaart niet ingenomen

De taxichauffeur werd door de politie aangehouden en later op de dag verhoord. Tijdens het ongeval was hij niet onder invloed; ook had hij geen passagiers aan boord. Na het verhoor is hij op vrije voeten gesteld. Zijn rijbewijs en chauffeurskaart zijn niet ingenomen, meldt BN/De Stem. De politie is op zoek naar getuigen van het ongeluk. Het sporenonderzoek dat is uitgevoerd moet meer duidelijkheid geven over de oorzaak van de dodelijke aanrijding.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Fietser komt om bij aanrijding met taxi | TaxiPro

Fietser komt om bij aanrijding met taxi

Politie. Foto: Thom Mandos

In Breda is een 28-jarige fietser om het leven gekomen bij een aanrijding met een taxi. De 21-jarige bestuurder van de taxi is aangehouden voor verhoor, maar later op de dag weer vrijgelaten. Hij was niet onder invloed ten tijde van het ongeval.

Het ongeval vond in de nacht van zaterdag op zondag plaats op de Westerparklaan in Breda. Een groepje fietsers hoorde zo’n 50 meter achter zich een klap. Het geluid bleek afkomstig van een aanrijding tussen een taxi en een fietser. Diverse mensen hebben geprobeerd het slachtoffer, een man van 28 uit Etten-Leur, te helpen. De hulpverleners die de reanimatie van de omstanders overnamen, stelden echter vast dat de man aan zijn verwondingen was overleden.

Chauffeurskaart niet ingenomen

De taxichauffeur werd door de politie aangehouden en later op de dag verhoord. Tijdens het ongeval was hij niet onder invloed; ook had hij geen passagiers aan boord. Na het verhoor is hij op vrije voeten gesteld. Zijn rijbewijs en chauffeurskaart zijn niet ingenomen, meldt BN/De Stem. De politie is op zoek naar getuigen van het ongeluk. Het sporenonderzoek dat is uitgevoerd moet meer duidelijkheid geven over de oorzaak van de dodelijke aanrijding.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.