Aanhouding. Foto: politie.nl

Man opgepakt voor vernielen auto taxihandhaver

Handboeien. Foto: politie.nl

De politie heeft een 29-jarige man aangehouden die de auto van een Amsterdamse taxihandhaver vernield zou hebben. De recherche houdt er rekening mee dat de vernieling te maken heeft met recente bedreigingen van taxicontroleurs in de hoofdstad.

Voor die bedreigingen werden de laatste tijd al twee mensen opgepakt. De politie kwam de 29-jarige man op het spoor nadat er vorige week beelden van de vernieling te zien waren op de lokale tv-zender AT5. Het betreffende voertuig is van een handhaver van de gemeente, die eerder was bedreigd.

Aangifte door gemeente

Sinds half juni zijn meerdere taxicontroleurs in Amsterdam slachtoffer geworden van zowel fysieke als schriftelijke bedreiging. De gemeente heeft hiervan aangifte gedaan. Deze handhavers zijn ambtenaren die controleren of taxichauffeurs zich aan de regels houden. Mogelijk willen de bedreigers de handhavers beletten hun werk te doen, al wordt daar in het belang van het onderzoek nog niets concreets over gemeld.

Bron: ANP

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.