Rechter, rechtbank. Foto: iStock / Alexstar

Taxichauffeur vrijgesproken van betasten passagier

Rechter doet uitspraak. Foto ter illustratie. Foto: iStock / Alexstar

Een taxichauffeur is vrijgesproken van het betasten van een vrouwelijke passagier. Er is niet genoeg bewijs voor de vermeende aanranding, oordeelt de rechter.

Het gaat om een incident dat eind 2018 zou hebben plaatsgevonden. De vrouwelijke passagier deed aangifte tegen de taxichauffeur. Hij zou zijn hand tussen haar benen hebben geplaatst en herhaaldelijk over haar kruis hebben gewreven, of in elk geval in de buurt van haar kruis.

Of dat wel of niet is gebeurd, blijft uiteindelijk in het midden. De officier van justitie had namelijk om vrijspraak van de verdachte gevraagd, omdat niet duidelijk is geworden wat zich precies heeft afgespeeld in de taxi. Op basis van het beschikbare bewijs is ook niet vast te stellen of er bijvoorbeeld opzet in het spel was van de zijde van de taxichauffeur. De man zelf ontkent het gebeurde, waardoor er voor de rechter maar één uitkomst overbleef: vrijspraak wegens gebrek aan bewijs.

Steunbewijs

Het komt vaker voor dat dergelijke zaken eindigen in vrijspraak omdat de ontuchtige handelingen niet kunnen worden bewezen. Een goed voorbeeld daarvan betreft een passagier die een taxichauffeur zou hebben aangerand in februari 2017. Van het vermeende voorval waren alleen de verdachte en de taxichauffeur getuige. In zo’n geval is er steunbewijs nodig om de beschuldigingen te onderbouwen. Dat bewijs ontbrak in deze zaak.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Taxichauffeur vrijgesproken van betasten passagier | TaxiPro
Rechter, rechtbank. Foto: iStock / Alexstar

Taxichauffeur vrijgesproken van betasten passagier

Rechter doet uitspraak. Foto ter illustratie. Foto: iStock / Alexstar

Een taxichauffeur is vrijgesproken van het betasten van een vrouwelijke passagier. Er is niet genoeg bewijs voor de vermeende aanranding, oordeelt de rechter.

Het gaat om een incident dat eind 2018 zou hebben plaatsgevonden. De vrouwelijke passagier deed aangifte tegen de taxichauffeur. Hij zou zijn hand tussen haar benen hebben geplaatst en herhaaldelijk over haar kruis hebben gewreven, of in elk geval in de buurt van haar kruis.

Of dat wel of niet is gebeurd, blijft uiteindelijk in het midden. De officier van justitie had namelijk om vrijspraak van de verdachte gevraagd, omdat niet duidelijk is geworden wat zich precies heeft afgespeeld in de taxi. Op basis van het beschikbare bewijs is ook niet vast te stellen of er bijvoorbeeld opzet in het spel was van de zijde van de taxichauffeur. De man zelf ontkent het gebeurde, waardoor er voor de rechter maar één uitkomst overbleef: vrijspraak wegens gebrek aan bewijs.

Steunbewijs

Het komt vaker voor dat dergelijke zaken eindigen in vrijspraak omdat de ontuchtige handelingen niet kunnen worden bewezen. Een goed voorbeeld daarvan betreft een passagier die een taxichauffeur zou hebben aangerand in februari 2017. Van het vermeende voorval waren alleen de verdachte en de taxichauffeur getuige. In zo’n geval is er steunbewijs nodig om de beschuldigingen te onderbouwen. Dat bewijs ontbrak in deze zaak.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.