Daklicht. Foto: ProMedia (VK)

17 waarschuwingen voor ritweigering en woekerprijzen Bredase taxi’s

Daklicht. Foto ter illustratie. Foto: ProMedia

Het taxikeumerk in Breda heeft de problemen in de opstapmarkt nog niet opgelost, In de afgelopen drie weken kregen zeventien chauffeurs een waarschuwing omdat ze ritten weigerden of te hoge prijzen rekenden. 

In Breda is nu ongeveer een half jaar een taxiverordening met bijbehoren keurmerk van kracht. Het doel daarvan is de kwaliteit van de plaatselijke opstapmarkt verbeteren. Dat blijkt echter lastig te realiseren. Een maand geleden werd duidelijk dat ritweigering, woekerprijzen, onverantwoord rijgedrag en wangedrag op de standplaatsen nog steeds veel voorkomen. Breda kondigde toen een zero tolerance-beleid aan door handhaving en toezicht naar een hoger plan te tillen.

Beleid niet aanpassen

Wethouder Boaz Adank geeft nu echter aan dat er nog steeds chauffeurs zijn die zich, ondanks het keurmerk, niet aan de regels houden. Dat noemt hij “zonde, want ik ben er van overtuigd dat meer mensen de taxi zullen nemen wanneer de kwaliteit van de service omhoog gaat”, schrijft BN De Stem.

De extra handhavers hebben in drie weken tijd dus zeventien waarschuwingen uitgedeeld. Voor Adank is dat geen reden om het beleid aan te passen. Dat is volgens hem goed en hij verwacht dat het later dit jaar echt zijn vruchten gaat afwerpen. Betrokkenen stellen ook dat tegenover de groep chauffeurs die zich niet aan de regels houdt zo’n 170 taxichauffeurs staan die dat wel doen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

3 reacties op “17 waarschuwingen voor ritweigering en woekerprijzen Bredase taxi’s”

Ton Van Dalfsen|06.03.20|13:17

Als eerste moet de wethouder Uber in Breda verbieden.

Pierre van Aert|06.03.20|17:15

Uber rijdt helemaal niet in Breda

Jorg|06.03.20|18:14

toch maar alvast verbieden.

17 waarschuwingen voor ritweigering en woekerprijzen Bredase taxi’s | TaxiPro