Taxibord

Almeerse taxichauffeurs in actie tegen ‘onvindbare’ standplaats

Taxibord.

Taxichauffeurs in Almere voerden woensdagmiddag actie. Ze zijn ontevreden over de tijdelijke standplaats die hen is toegewezen. Volgens de chauffeurs is deze plaats onvindbaar, waardoor de kans op taxiklanten nog kleiner is geworden. Omdat het wachten op een gesprek met de gemeente voor sommigen te lang duurde, betraden zij toeterend de stoep van het WTC-gebouw. 

Vanwege de verbouwing van het NS-station in het centrum van Almere kunnen de taxi’s tijdelijk geen gebruik maken van de eigen standplaats bij station Almere Centrum, meldt Omroep Flevoland. Zij kregen daarom een tijdelijke taxistandplaats aangewezen tussen het WTC-gebouw en het Alnovum, twee hoge kantoorgebouwen.

Volgens de chauffeurs is dit te ver van het station en staan de taxi’s daar uit het zicht van trein- en busreizigers. Omdat er al weinig aanloop is door de coronacrisis, is dit voor hen een doorn in het oog. Eerder deden zij al suggesties bij de gemeente voor alternatieve plekken, maar deze werden afgewezen. De plaats van de actie was daar een van. Door daar toeterend te gaan staan, wilden zij aangeven dat het mogelijk is om hier een standplaats te creëren.

Volgende actie niet uitgesloten

Wethouder Froukje de Jonge gaf vorige week al aan dat zij met de chauffeurs in gesprek wilde. Van een uitnodiging is het echter nog niet gekomen. Volgens de woordvoerder van de gemeente omdat het niet makkelijk is om contact te leggen met de chauffeurs, omdat één duidelijke woordvoerder ontbreekt. De actievoerende taxichauffeurs geven echter aan beschikbaar te zijn. Voor nu wordt een volgende actie bij het stadhuis niet uitgesloten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.