Het logo van Bolt
Elektrisch laden

Bolt en Wallbox kondigen partnerschap aan: ‘Willen EV-adoptie versnellen’

Het logo van taxiplatform Bolt. Foto: Shutterstock/Proxima Studio

Taxiplatform Bolt en technologiebedrijf Wallbox, wereldwijd gespecialiseerd in laders voor elektrische voertuigen (EV’s), zijn een samenwerking gestart om de EV-adoptie in Nederland te versnellen. Vanaf maandag 14 augustus kunnen Bolt-chauffeurs exclusief een EV-lader voor thuis aanschaffen en deze met korting laten installeren.

Het doel van de samenwerking is om zo veel mogelijk chauffeurs te laten kiezen voor een elektrisch voertuig. Volgens beide partijen vormt een gebrek aan laadmogelijkheden nog altijd dé reden waarom chauffeurs geen EV aanschaffen. “Er moeten grote stappen worden gezet om de transitie naar volledig elektrisch vervoer in de taxisector mogelijk te maken”, zegt Noud Ottens daarover. 

Volgens de Bolt Nederland Senior Operations Manager, worden momenteel zo’n 10 procent van alle taxiritten gereden door elektrische voertuigen. Daarnaast wijst de ANWB Elektrisch Rijden Monitor 2022 uit, dat het overgrote deel van het laden thuis plaatsvindt en goedkoper is dan op publieke locaties. “Het is voor Bolt cruciaal om dit proces te versnellen, in lijn met het landelijk beleid omtrent zero-emmissie. Met de samenwerking hopen we het voor chauffeurs toegankelijker te maken om voor een EV te kiezen.”

Struikelpunten

Frank Jüdell, Regionaal Directeur Noord-West Europa van Wallbox, beaamt het verhaal van Ottens. “Hoewel onderzoek van ANWB aantoont dat Nederland in Europa voorop loopt als het gaat om laadfaciliteiten, is het nog altijd onvoldoende. Het gebrek aan laadmogelijkheden is een van de grootste struikelpunten om niet voor een EV te kiezen, evenals de investering. Door Bolt-chauffeurs voordelen te bieden bij de aanschaf van een eigen laadsysteem, gaan we samen voor duurzamer stadsvervoer in Nederland”, zo besluit Jüdell.

Lees ook:

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.