Pixabay - Snoepgoed
Gezonde voeding

Voedingscoach Eliza: ‘Vermijd snoepen uit verveling’

Snoepgoed. Foto ter illustratie. Foto: Pixabay/Herbert Aust

Taxichauffeurs zijn dagelijks onderweg. Ze hebben vaak niet veel tijd om onderweg gezond te eten. Voedingscoach Eliza Gabriël geeft tips voor een gezond ontbijt en lunch. Volgens haar is het belangrijk om de maaltijden vooraf goed voor te bereiden.

Dag Eliza, hoe kunnen taxichauffeurs het beste hun ontbijt voorbereiden?

“Mijn grootste tip is om op voorhand na te denken over hoe je je maaltijden indeelt en klaarmaakt. Zet bijvoorbeeld de avond van tevoren al een havermoutpapje klaar, op basis van havermout, chiazaad en melk. Dat kan dan goed trekken en dikken in de ijskast. Je kan er vervolgens fruit en/of nootjes in doen. Dan heb je een gezond en voedzaam ontbijt.”

Welke tips heb je nog meer?

“Een andere optie is bananenbrood. Daarvoor heb je per portie één banaan, één ei en 50 gram havermout nodig. Meng alles goed door elkaar en bak alles in de oven. Dat kan je makkelijk meenemen. Je kan het als ontbijt eten, maar ook als tussendoortje. Nog een handige tip: neem een koelbox mee. Daar kan je ook snacks, zoals humus, crackers, mini-komkommers en kerstomaatjes, alsook fruit en yoghurt in meenemen.”

Poké bowls zijn ook populair. Waarom?

“Omdat deze super veelzijdig zijn. In de winkel kan je er allerlei kopen. Maar je kan ze ook makkelijk zelf ‘batchen’. Je kan bijvoorbeeld een grote portie quinoa of zoete aardappel maken, groenten snijden en kip grillen. De avond van tevoren vul je dan je lunchkommetje met wat quinoa, zoete aardappelen, verschillende groenten, avocado en wat kip. Op die manier heb je een gezonde lunch om mee te nemen.”

Waar moeten we vooral op letten?

“Vermijd snoepen uit verveling. Snoepgoed is vaak sterk bewerkt en zit bomvol suiker. Als je dan een hele dag in de auto zit, dan heeft je lichaam geen tijd om al die suiker te verwerken. Uiteindelijk zal je veel pieken hebben in je bloedsuiker, maar je lichaam gaat al dat suiker ook opslaan als vet. Uiteindelijk zorgt dat voor hart- en vaatziekten. Door te weinig beweging, verhoog je ook nog een de kans op diabetes en te hoge cholesterol.”

Heb je tot slot nog tips qua drinken?

“Drink voldoende water. Je kan er komkommer en citroen bij doen, wat het water smaak geeft. Vermijd sowieso gesuikerde dranken.”

Dit artikel verscheen eerder op zustervakblad TaxiPro.be. Lees hier het volledige interview.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Matthias Vanheerentals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Voedingscoach Eliza: ‘Vermijd snoepen uit verveling’ | TaxiPro
Pixabay - Snoepgoed
Gezonde voeding

Voedingscoach Eliza: ‘Vermijd snoepen uit verveling’

Snoepgoed. Foto ter illustratie. Foto: Pixabay/Herbert Aust

Taxichauffeurs zijn dagelijks onderweg. Ze hebben vaak niet veel tijd om onderweg gezond te eten. Voedingscoach Eliza Gabriël geeft tips voor een gezond ontbijt en lunch. Volgens haar is het belangrijk om de maaltijden vooraf goed voor te bereiden.

Dag Eliza, hoe kunnen taxichauffeurs het beste hun ontbijt voorbereiden?

“Mijn grootste tip is om op voorhand na te denken over hoe je je maaltijden indeelt en klaarmaakt. Zet bijvoorbeeld de avond van tevoren al een havermoutpapje klaar, op basis van havermout, chiazaad en melk. Dat kan dan goed trekken en dikken in de ijskast. Je kan er vervolgens fruit en/of nootjes in doen. Dan heb je een gezond en voedzaam ontbijt.”

Welke tips heb je nog meer?

“Een andere optie is bananenbrood. Daarvoor heb je per portie één banaan, één ei en 50 gram havermout nodig. Meng alles goed door elkaar en bak alles in de oven. Dat kan je makkelijk meenemen. Je kan het als ontbijt eten, maar ook als tussendoortje. Nog een handige tip: neem een koelbox mee. Daar kan je ook snacks, zoals humus, crackers, mini-komkommers en kerstomaatjes, alsook fruit en yoghurt in meenemen.”

Poké bowls zijn ook populair. Waarom?

“Omdat deze super veelzijdig zijn. In de winkel kan je er allerlei kopen. Maar je kan ze ook makkelijk zelf ‘batchen’. Je kan bijvoorbeeld een grote portie quinoa of zoete aardappel maken, groenten snijden en kip grillen. De avond van tevoren vul je dan je lunchkommetje met wat quinoa, zoete aardappelen, verschillende groenten, avocado en wat kip. Op die manier heb je een gezonde lunch om mee te nemen.”

Waar moeten we vooral op letten?

“Vermijd snoepen uit verveling. Snoepgoed is vaak sterk bewerkt en zit bomvol suiker. Als je dan een hele dag in de auto zit, dan heeft je lichaam geen tijd om al die suiker te verwerken. Uiteindelijk zal je veel pieken hebben in je bloedsuiker, maar je lichaam gaat al dat suiker ook opslaan als vet. Uiteindelijk zorgt dat voor hart- en vaatziekten. Door te weinig beweging, verhoog je ook nog een de kans op diabetes en te hoge cholesterol.”

Heb je tot slot nog tips qua drinken?

“Drink voldoende water. Je kan er komkommer en citroen bij doen, wat het water smaak geeft. Vermijd sowieso gesuikerde dranken.”

Dit artikel verscheen eerder op zustervakblad TaxiPro.be. Lees hier het volledige interview.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Matthias Vanheerentals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.