Pixabay - CO2
"Fit for 55"

Europees Parlement akkoord: vanaf 2035 geen verkoop brandstofauto’s meer

Het Europees Parlement heeft een akkoord bereikt over het verkopen van dieselauto's vanaf 2035. Foto ter illustratie. Foto: Pixabay/Gerd Altmann

Het Europees Parlement heeft de nieuwe CO2-emissiereductiedoelstellingen, onderdeel van het “Fit for 55”-pakket, voor nieuwe personenauto’s en lichte bedrijfsvoertuigen goedgekeurd. De wet, waarmee auto’s met een verbrandingsmotor worden uitgefaseerd, is dinsdag goedgekeurd met 340 stemmen voor, 279 tegen en 21 onthoudingen. Dat maakt het Europees Parlement bekend.

De wet vereist dat autofabrikanten tegen 2035 een vermindering van 100 procent van de CO2-uitstoot van nieuwe verkochte auto’s moeten bereiken, waardoor het onmogelijk wordt om nieuwe voertuigen op fossiele brandstof te verkopen in de 27 EU landen.

Emissievrij

“Deze wet stimuleert de productie van emissievrije en emissiearme voertuigen. Het bevat een ambitieuze herziening van de doelstellingen voor 2030 en een emissievrije doelstelling voor 2035, wat cruciaal is om tegen 2050 klimaatneutraliteit te bereiken”, aldus rapporteur Jan Huitema (VVD).

De EU-landen bereikten afgelopen oktober een akkoord met de wetgevers, maar moeten de regels nog formeel goedkeuren voordat ze van kracht kunnen worden. De definitieve goedkeuring wordt verwacht door de Europese Raad in maart.

Dit artikel verscheen eerder op zustervakblad Automotive.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Nienke Eusterbrock

1 reactie op “Europees Parlement akkoord: vanaf 2035 geen verkoop brandstofauto’s meer”

WitBusjeMan Amsterdam|15.02.23|11:40

Nog steeds niets over de 300 taxis op de dam. Wauw en schandalig. Blijkbaar niet voor alle taxis dit “vakblad”

Europees Parlement akkoord: vanaf 2035 geen verkoop brandstofauto’s meer | TaxiPro
Pixabay - CO2
"Fit for 55"

Europees Parlement akkoord: vanaf 2035 geen verkoop brandstofauto’s meer

Het Europees Parlement heeft een akkoord bereikt over het verkopen van dieselauto's vanaf 2035. Foto ter illustratie. Foto: Pixabay/Gerd Altmann

Het Europees Parlement heeft de nieuwe CO2-emissiereductiedoelstellingen, onderdeel van het “Fit for 55”-pakket, voor nieuwe personenauto’s en lichte bedrijfsvoertuigen goedgekeurd. De wet, waarmee auto’s met een verbrandingsmotor worden uitgefaseerd, is dinsdag goedgekeurd met 340 stemmen voor, 279 tegen en 21 onthoudingen. Dat maakt het Europees Parlement bekend.

De wet vereist dat autofabrikanten tegen 2035 een vermindering van 100 procent van de CO2-uitstoot van nieuwe verkochte auto’s moeten bereiken, waardoor het onmogelijk wordt om nieuwe voertuigen op fossiele brandstof te verkopen in de 27 EU landen.

Emissievrij

“Deze wet stimuleert de productie van emissievrije en emissiearme voertuigen. Het bevat een ambitieuze herziening van de doelstellingen voor 2030 en een emissievrije doelstelling voor 2035, wat cruciaal is om tegen 2050 klimaatneutraliteit te bereiken”, aldus rapporteur Jan Huitema (VVD).

De EU-landen bereikten afgelopen oktober een akkoord met de wetgevers, maar moeten de regels nog formeel goedkeuren voordat ze van kracht kunnen worden. De definitieve goedkeuring wordt verwacht door de Europese Raad in maart.

Dit artikel verscheen eerder op zustervakblad Automotive.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Nienke Eusterbrock

1 reactie op “Europees Parlement akkoord: vanaf 2035 geen verkoop brandstofauto’s meer”

WitBusjeMan Amsterdam|15.02.23|11:40

Nog steeds niets over de 300 taxis op de dam. Wauw en schandalig. Blijkbaar niet voor alle taxis dit “vakblad”