Frederik Zevenbergen
Bereikbaarheid

VVD Zuid-Holland ziet Uber als ondersteuning voor openbaar vervoer

Frederik Zevenbergen, kandidaat-statenlid namens de VVD. Foto: Provincie Zuid-Holland

Frederik Zevenbergen, kandidaat-statenlid namens de VVD, ziet in taxiplatform Uber de oplossing om het openbaar vervoer in de provincie Zuid-Holland te ondersteunen. Dat liet de politicus weten tijdens het verkiezingsdebat bij Omroep West. Ook lokale taxibedrijven zijn wat hem betreft van harte welkom om zich te melden voor dit type dienstverlening. “Ik gun elke ondernemer een goede business.”

Volgens Daan de Haas, wethouder namens de VVD in de gemeente Zuidplas, begint de provincie Zuid-Holland “vol te raken” met asfalt. Dat zei de mobiliteitswethouder tijdens het verkiezingsdebat bij Omroep WestOm toch goed bereikbaar te blijven, vindt De Haas dat de provincie meer moet kijken naar fietspaden, deelmobiliteit en betere busverbindingen naar treinstations.

Uber als oplossing

Frederik Zevenbergen, kandidaat-statenlid namens de VVD, is het daar roerend mee eens. Hij spreekt over innovatieve oplossingen en laat daarbij de naam van taxiplatform Uber vallen. “Na de spits rijden grote bussen leeg rond, met nauwelijks passagiers aan boord. Dan denk ik: het is tijd voor handigere oplossingen. Kijk bijvoorbeeld naar Uber in Amerika. Mensen met een eigen auto kunnen het openbaar vervoer ondersteunen. Juist voor het nachtleven en juist voor die momenten waarop weinig vraag is naar openbaar vervoer. Het lijkt mij geweldig als we dat hier ook zouden kunnen doen.”

Tegenover TaxiPro verduidelijkt Zevenbergen zijn visie. “Juist in gebieden met weinig passagiers, zou een dienst waarbij je voor een onkostenvergoeding je buren of dorpsgenoten een lift naar een HOV-halte geeft, een uitkomst zijn. Ik denk dat een dergelijke service, zoals Lyft, Uber of ANWB AutoMaatje een goede aanvulling op het openbaar vervoer kan zijn. Zo wordt er binnen de Zuid-Hollandse contracten al geëxperimenteerd met haltetaxi’s en OV-op-Maat. Die experimenten zou ik graag verder willen uitbreiden.”

Lokale taxiondernemingen

Op de vraag waarom de VVD-politicus in eerste instantie naar Uber kijkt en niet naar lokale taxibedrijven, antwoordt Zevenbergen: “Ik kijk niet specifiek naar het bedrijf Uber, maar meer naar het type dienstverlening. Vervoer van de voordeur naar de halte is geen gemeentelijke taak. Als een lokale taxiondernemer daar brood in ziet, dan juich ik dat alleen maar toe. Ik gun elke ondernemer, van klein tot groot, een goede business. Dus als een lokale taxiondernemer hiermee aan de slag wil gaan, dan hoor ik dat graag”, zo besluit Zevenbergen.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

8 reacties op “VVD Zuid-Holland ziet Uber als ondersteuning voor openbaar vervoer”

Peter Vriens|06.03.23|16:41

Wil de heer Zevenbergen snorders toestaan? Met een eigen auto het openbaar vervoer ondersteunen.
Einde Taxivergunningen voor vervoer tegen betaling?
Door het taxi wan beleid, (VVD), van de laatste 23 jaar is er in de lande geen Taxibedrijf meer over.
Ben benieuwd.

Friederich Raymond Eysbach|07.03.23|00:32

Je kan Über niet eens met je prive auto rijden in Nederland. Gelukkig niet.

Taxi Volendam|07.03.23|10:41

Wie dergelijke onzin schrijft, vraagt om kommentaar.
Heeft deze man belangen bij een Taxi platform, net zoals mevr. Kroes?

Duco Douwstra|07.03.23|12:51

Met taxi’s aanvullend openbaar vervoer stamt al uit 1990‼️ Waarom een Amerikaans bedrijf met een zeer bedenkelijke reputatie voorop stellen en voor de bühne zeggen dat reguliere taxibedrijven ook mee mogen doen 😡⁉️Al ruim 30 jaar hebben de zwaar gesubsidieerde busvervoerders de taxibranche geboycot er zijn diverse namen voor bedacht (zoals vraag afhankelijk vervoer) enz. Plaats bij bushaltes van extreem stille routes belkastjes met camera zoals in de horeca o.i.d.

Oktay Orgun|07.03.23|13:56

Deze man moet ontslagen worden voor deze uitspraak.wat een walgelijke uitspraak dat verordening taxi wilt verpesten.

Stef Bouwhuis|07.03.23|18:39

Het is triest dat liberaal zijn in dit geval gepaard gaat met domheid. Meneer gebruikt zelf waarschijnlijk beunbedrijf Uber ipv de ‘gewone’ beroepstaxi. Of hij wordt gesponsord door het megalomane Uber wat nog kwalijker is.

Ik stel voor dat deze meneer eens persoonlijk met taxi ondernemers (ook zzp-ers) praat over wat het effect is op de omzet van de ‘gewone’ taxichauffeur, die geen normaal inkomen meer haalt als gevolg van de ongebreidelde toename van Uber amateur taxichauffeurs.

Jan de Waal|08.03.23|11:06

VVD WEG ERMEE !!!

Peter Walgreen|08.03.23|16:21

Jan,
100% Met je eens.

VVD Zuid-Holland ziet Uber als ondersteuning voor openbaar vervoer | TaxiPro
Frederik Zevenbergen
Bereikbaarheid

VVD Zuid-Holland ziet Uber als ondersteuning voor openbaar vervoer

Frederik Zevenbergen, kandidaat-statenlid namens de VVD. Foto: Provincie Zuid-Holland

Frederik Zevenbergen, kandidaat-statenlid namens de VVD, ziet in taxiplatform Uber de oplossing om het openbaar vervoer in de provincie Zuid-Holland te ondersteunen. Dat liet de politicus weten tijdens het verkiezingsdebat bij Omroep West. Ook lokale taxibedrijven zijn wat hem betreft van harte welkom om zich te melden voor dit type dienstverlening. “Ik gun elke ondernemer een goede business.”

Volgens Daan de Haas, wethouder namens de VVD in de gemeente Zuidplas, begint de provincie Zuid-Holland “vol te raken” met asfalt. Dat zei de mobiliteitswethouder tijdens het verkiezingsdebat bij Omroep WestOm toch goed bereikbaar te blijven, vindt De Haas dat de provincie meer moet kijken naar fietspaden, deelmobiliteit en betere busverbindingen naar treinstations.

Uber als oplossing

Frederik Zevenbergen, kandidaat-statenlid namens de VVD, is het daar roerend mee eens. Hij spreekt over innovatieve oplossingen en laat daarbij de naam van taxiplatform Uber vallen. “Na de spits rijden grote bussen leeg rond, met nauwelijks passagiers aan boord. Dan denk ik: het is tijd voor handigere oplossingen. Kijk bijvoorbeeld naar Uber in Amerika. Mensen met een eigen auto kunnen het openbaar vervoer ondersteunen. Juist voor het nachtleven en juist voor die momenten waarop weinig vraag is naar openbaar vervoer. Het lijkt mij geweldig als we dat hier ook zouden kunnen doen.”

Tegenover TaxiPro verduidelijkt Zevenbergen zijn visie. “Juist in gebieden met weinig passagiers, zou een dienst waarbij je voor een onkostenvergoeding je buren of dorpsgenoten een lift naar een HOV-halte geeft, een uitkomst zijn. Ik denk dat een dergelijke service, zoals Lyft, Uber of ANWB AutoMaatje een goede aanvulling op het openbaar vervoer kan zijn. Zo wordt er binnen de Zuid-Hollandse contracten al geëxperimenteerd met haltetaxi’s en OV-op-Maat. Die experimenten zou ik graag verder willen uitbreiden.”

Lokale taxiondernemingen

Op de vraag waarom de VVD-politicus in eerste instantie naar Uber kijkt en niet naar lokale taxibedrijven, antwoordt Zevenbergen: “Ik kijk niet specifiek naar het bedrijf Uber, maar meer naar het type dienstverlening. Vervoer van de voordeur naar de halte is geen gemeentelijke taak. Als een lokale taxiondernemer daar brood in ziet, dan juich ik dat alleen maar toe. Ik gun elke ondernemer, van klein tot groot, een goede business. Dus als een lokale taxiondernemer hiermee aan de slag wil gaan, dan hoor ik dat graag”, zo besluit Zevenbergen.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

8 reacties op “VVD Zuid-Holland ziet Uber als ondersteuning voor openbaar vervoer”

Peter Vriens|06.03.23|16:41

Wil de heer Zevenbergen snorders toestaan? Met een eigen auto het openbaar vervoer ondersteunen.
Einde Taxivergunningen voor vervoer tegen betaling?
Door het taxi wan beleid, (VVD), van de laatste 23 jaar is er in de lande geen Taxibedrijf meer over.
Ben benieuwd.

Friederich Raymond Eysbach|07.03.23|00:32

Je kan Über niet eens met je prive auto rijden in Nederland. Gelukkig niet.

Taxi Volendam|07.03.23|10:41

Wie dergelijke onzin schrijft, vraagt om kommentaar.
Heeft deze man belangen bij een Taxi platform, net zoals mevr. Kroes?

Duco Douwstra|07.03.23|12:51

Met taxi’s aanvullend openbaar vervoer stamt al uit 1990‼️ Waarom een Amerikaans bedrijf met een zeer bedenkelijke reputatie voorop stellen en voor de bühne zeggen dat reguliere taxibedrijven ook mee mogen doen 😡⁉️Al ruim 30 jaar hebben de zwaar gesubsidieerde busvervoerders de taxibranche geboycot er zijn diverse namen voor bedacht (zoals vraag afhankelijk vervoer) enz. Plaats bij bushaltes van extreem stille routes belkastjes met camera zoals in de horeca o.i.d.

Oktay Orgun|07.03.23|13:56

Deze man moet ontslagen worden voor deze uitspraak.wat een walgelijke uitspraak dat verordening taxi wilt verpesten.

Stef Bouwhuis|07.03.23|18:39

Het is triest dat liberaal zijn in dit geval gepaard gaat met domheid. Meneer gebruikt zelf waarschijnlijk beunbedrijf Uber ipv de ‘gewone’ beroepstaxi. Of hij wordt gesponsord door het megalomane Uber wat nog kwalijker is.

Ik stel voor dat deze meneer eens persoonlijk met taxi ondernemers (ook zzp-ers) praat over wat het effect is op de omzet van de ‘gewone’ taxichauffeur, die geen normaal inkomen meer haalt als gevolg van de ongebreidelde toename van Uber amateur taxichauffeurs.

Jan de Waal|08.03.23|11:06

VVD WEG ERMEE !!!

Peter Walgreen|08.03.23|16:21

Jan,
100% Met je eens.