Leerling met rugzak. Foto: iStock / surasaki

Leerlingenvervoer Zuidwest-Friesland in de markt gezet

Leerling met rugzak. Foto: iStock / surasaki (onbeperkt gebruik)

De gemeente Zuidwest-Friesland is een aanbesteding gestart om het leerlingenvervoer voor een periode van ten minste vier jaar te gunnen. De looptijd kan met maximaal drie verlengingen oplopen tot zeven jaar.

Voor het leerlingenvervoer komen momenteel ruim tweehonderd leerlingen uit de gemeente met 90.000 inwoners in aanmerking. Zij gaan naar onderwijslocaties binnen en buiten Friesland. De nieuwe vervoerder zal zowel de regie als het vervoer zelf voor zijn rekening nemen. Onder regie wordt verstaan het aannemen van de ritten, het opstellen van de ritplanning, de ritregistratie, klachtenafhandeling en informatieverschaffing naar alle betrokkenen.

Voor de uitvoering van deze opdracht mogen onderaannemers ingezet worden. De onderaannemers moeten hiervoor wel aan alle minimumeisen en geschiktheidscriteria voldoen en de opdracht volgens de inschrijving van de winnende partij uitvoeren. Verder moeten de regie, aansturing en planning bij de inschrijvende partij blijven.

Minimumeisen

De gemeente Zuidwest-Friesland stelt een aantal minimumeisen en wie daar niet aan voldoet, komt ook niet voor gunning in aanmerking. Zo streeft de opdrachtgever ernaar om het gebruik van schone en duurzame brandstoffen te stimuleren. Er wordt gesteld dat tenminste 45 procent van het niet-rolstoelgebonden materieel vanaf 1 januari 2023 zero emissie moet zijn. De overige 55 procent moet minimaal voldoen aan de Euro-6 norm. Ook het grootschalig- en rolstoelgebonden materieel moet minimaal aan de Euro-6 norm voldoen. Tot slot moeten nieuwe voertuigen die worden aangeschaft voor de opdracht voldoen aan de hoogst geldende milieunorm.

Personeel en materieel, communicatie, stiptheid en duurzaamheid

Geldige inschrijvingen worden beoordeeld op zes punten. Prijs telt hierbij voor maximaal veertig punten mee. Voor de overige onderdelen kunnen ieder twintig punten verdiend worden. Het gaat hierbij om de tijdige beschikbaarheid van personeel en materieel, tijdige en begrijpelijke communicatie over de spelregels van het vervoer naar alle partijen, stiptheid en duurzaamheid. Wat betreft duurzaamheid kunnen er meer punten verdiend worden als er meer duurzaamheid gerealiseerd zal worden dan de geëist.

De opdracht zal op 1 augustus 2022 van start gaan. De initiële looptijd is vier jaar, maar de gemeente kan de overeenkomst daarna nog driemaal met één jaar verlengen. Op 4 maart om 13:00 moeten de inschrijvingen ingediend zijn en na een periode van beoordeling volgt op 29 maart de gunningsbeslissing.

Lees ook: 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Leerlingenvervoer Zuidwest-Friesland in de markt gezet | TaxiPro
Leerling met rugzak. Foto: iStock / surasaki

Leerlingenvervoer Zuidwest-Friesland in de markt gezet

Leerling met rugzak. Foto: iStock / surasaki (onbeperkt gebruik)

De gemeente Zuidwest-Friesland is een aanbesteding gestart om het leerlingenvervoer voor een periode van ten minste vier jaar te gunnen. De looptijd kan met maximaal drie verlengingen oplopen tot zeven jaar.

Voor het leerlingenvervoer komen momenteel ruim tweehonderd leerlingen uit de gemeente met 90.000 inwoners in aanmerking. Zij gaan naar onderwijslocaties binnen en buiten Friesland. De nieuwe vervoerder zal zowel de regie als het vervoer zelf voor zijn rekening nemen. Onder regie wordt verstaan het aannemen van de ritten, het opstellen van de ritplanning, de ritregistratie, klachtenafhandeling en informatieverschaffing naar alle betrokkenen.

Voor de uitvoering van deze opdracht mogen onderaannemers ingezet worden. De onderaannemers moeten hiervoor wel aan alle minimumeisen en geschiktheidscriteria voldoen en de opdracht volgens de inschrijving van de winnende partij uitvoeren. Verder moeten de regie, aansturing en planning bij de inschrijvende partij blijven.

Minimumeisen

De gemeente Zuidwest-Friesland stelt een aantal minimumeisen en wie daar niet aan voldoet, komt ook niet voor gunning in aanmerking. Zo streeft de opdrachtgever ernaar om het gebruik van schone en duurzame brandstoffen te stimuleren. Er wordt gesteld dat tenminste 45 procent van het niet-rolstoelgebonden materieel vanaf 1 januari 2023 zero emissie moet zijn. De overige 55 procent moet minimaal voldoen aan de Euro-6 norm. Ook het grootschalig- en rolstoelgebonden materieel moet minimaal aan de Euro-6 norm voldoen. Tot slot moeten nieuwe voertuigen die worden aangeschaft voor de opdracht voldoen aan de hoogst geldende milieunorm.

Personeel en materieel, communicatie, stiptheid en duurzaamheid

Geldige inschrijvingen worden beoordeeld op zes punten. Prijs telt hierbij voor maximaal veertig punten mee. Voor de overige onderdelen kunnen ieder twintig punten verdiend worden. Het gaat hierbij om de tijdige beschikbaarheid van personeel en materieel, tijdige en begrijpelijke communicatie over de spelregels van het vervoer naar alle partijen, stiptheid en duurzaamheid. Wat betreft duurzaamheid kunnen er meer punten verdiend worden als er meer duurzaamheid gerealiseerd zal worden dan de geëist.

De opdracht zal op 1 augustus 2022 van start gaan. De initiële looptijd is vier jaar, maar de gemeente kan de overeenkomst daarna nog driemaal met één jaar verlengen. Op 4 maart om 13:00 moeten de inschrijvingen ingediend zijn en na een periode van beoordeling volgt op 29 maart de gunningsbeslissing.

Lees ook: 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.