Rolstoelbus. Foto: iStock / Martin Bowra

Personeelstekort bezorgt Valys kopzorgen: maatregelen verlengd

Een chauffeur helpt de inzittende. Foto ter illustratie. Foto: iStock / Martin Bowra

Valys-vervoer is er nog niet in geslaagd het ontstane personeelstekort de kop in te drukken. Door een aanhoudend gebrek aan chauffeurs, ziet de vervoerder geen andere optie de tijdelijke maatregelen, die in samenspraak met het ministerie van VWS zijn genomen, te verlengen tot eind oktober.

“Wij beseffen dat de tijdelijke maatregelen impactvol en beperkend zijn”, schrijft Valys op hun website. “We hebben echter nog steeds een personeelstekort. Daarom zijn we genoodzaakt de tijdelijke maatregelen te verlengen tot en met eind oktober.”

Valys vraagt aan gebruikers die op maandag tot en met donderdag willen reizen, om minstens 24 uur van tevoren hun rit te reserveren. Op de resterende dagen wordt aan gebruikers gevraagd om minstens 48 uur van tevoren te reserveren.

Hoewel de problemen nog niet zijn verholpen, constateert Valys wel enkele lichtpuntjes. Volgens de vervoerder hebben de tijdelijke maatregelen namelijk wel voor het gewenste effect gezorgd. “De verlenging van de aanmeldingstermijnen stelt ons in staat om de beschikbare uren van de chauffeurs zo efficiënt mogelijk in te zetten. Met een kortere aanmeldtijd lukt dat niet omdat we daarvoor niet de noodzakelijke overcapaciteit hebben. Met de tijdelijke maatregelen kunnen we u dus de zekerheid van vervoer bieden.”

Evaluaties met VWS

Tot slot geeft Valys aan de komende tijd de effecten van de maatregelen te evalueren. Dat doen ze samen met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en met verschillende cliënten- en belangenorganisaties. “Het doel van deze evaluaties is om met elkaar te bekijken of en op welke wijze wij de tijdelijke maatregelen mogelijk kunnen versoepelen, zonder daarbij het belang van de voorspelbaarheid en de betrouwbaarheid van het vervoer uit het oog te verliezen. Het uitgangspunt is nog steeds dat de maatregelen zo kort mogelijk duren.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Personeelstekort bezorgt Valys kopzorgen: maatregelen verlengd | TaxiPro
Rolstoelbus. Foto: iStock / Martin Bowra

Personeelstekort bezorgt Valys kopzorgen: maatregelen verlengd

Een chauffeur helpt de inzittende. Foto ter illustratie. Foto: iStock / Martin Bowra

Valys-vervoer is er nog niet in geslaagd het ontstane personeelstekort de kop in te drukken. Door een aanhoudend gebrek aan chauffeurs, ziet de vervoerder geen andere optie de tijdelijke maatregelen, die in samenspraak met het ministerie van VWS zijn genomen, te verlengen tot eind oktober.

“Wij beseffen dat de tijdelijke maatregelen impactvol en beperkend zijn”, schrijft Valys op hun website. “We hebben echter nog steeds een personeelstekort. Daarom zijn we genoodzaakt de tijdelijke maatregelen te verlengen tot en met eind oktober.”

Valys vraagt aan gebruikers die op maandag tot en met donderdag willen reizen, om minstens 24 uur van tevoren hun rit te reserveren. Op de resterende dagen wordt aan gebruikers gevraagd om minstens 48 uur van tevoren te reserveren.

Hoewel de problemen nog niet zijn verholpen, constateert Valys wel enkele lichtpuntjes. Volgens de vervoerder hebben de tijdelijke maatregelen namelijk wel voor het gewenste effect gezorgd. “De verlenging van de aanmeldingstermijnen stelt ons in staat om de beschikbare uren van de chauffeurs zo efficiënt mogelijk in te zetten. Met een kortere aanmeldtijd lukt dat niet omdat we daarvoor niet de noodzakelijke overcapaciteit hebben. Met de tijdelijke maatregelen kunnen we u dus de zekerheid van vervoer bieden.”

Evaluaties met VWS

Tot slot geeft Valys aan de komende tijd de effecten van de maatregelen te evalueren. Dat doen ze samen met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en met verschillende cliënten- en belangenorganisaties. “Het doel van deze evaluaties is om met elkaar te bekijken of en op welke wijze wij de tijdelijke maatregelen mogelijk kunnen versoepelen, zonder daarbij het belang van de voorspelbaarheid en de betrouwbaarheid van het vervoer uit het oog te verliezen. Het uitgangspunt is nog steeds dat de maatregelen zo kort mogelijk duren.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.