E-bike Afbeelding van Ivan Ilijas via Pixabay
Snelbinders

E-bikes moeten druk op leerlingenvervoer regio Amersfoort verminderen

E-bikes moeten druk op leerlingenvervoer verminderen. Foto ter illustratie. Foto: Pixabay/Ivan Ilijas

De gemeente Amersfoort is samen met het Axia-College en De Have Kennisdelers, het project genaamd ‘Snelbinders’ gestart. Dit project moet leerlingen, die voor schoolvervoer nu nog vaak aangewezen zijn op een taxi, de mogelijkheid bieden om zelfstandig per e-bike van en naar school te fietsen. De gemeente hoopt op deze manier de druk op het leerlingenvervoer te verminderen.

“De taxibranche kampt met enorme personeelstekorten waardoor de uitvoering van het leerlingenvervoer onder druk staat en reistijden langer kunnen duren dan normaal”, zo schrijft de gemeente Amersfoort op haar website. “Met Snelbinders krijgen leerlingen meer zelfstandigheid en neemt de druk op het leerlingenvervoer af.” Behalve de gemeente Amersfoort doen ook Baarn, Bunschoten, Leusden, Soest en Woudenberg mee aan het project.

Eigen kracht

Naast de hoop dat ‘Snelbinders’ de druk op het leerlingenvervoer zal verminderen, vinden de gemeenten het ook belangrijk dat leerlingen zelfstandig naar school leren te gaan. “Snelbinders gaat uit van de kracht van leerlingen en de wil om zelfstandig te kunnen reizen. Fietsen op een e-bike is bovendien gezond en geeft ook de vrijheid om zelfstandig naar sport of vrienden te gaan.”

Leerlingen volgen eerst een cursus voordat ze de e-bike gaan gebruiken. Daarnaast is er altijd assistentie aanwezig, voor het geval de leerlingen onderweg bijvoorbeeld pech krijgen. Als ze zuinig zijn op de fiets, mogen ze deze na vier jaar houden.

Certificaten

Wethouder Nadya Aboyaakoub-Akkouh (Onderwijs) heeft op woensdag 19 oktober aan de eerste groep van tien leerlingen de e-bike inclusief certificaat en accessoires (regenponcho, zadelhoes en de helm) uitgereikt. In november begint de tweede groep van 10 leerlingen met de cursus.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

E-bikes moeten druk op leerlingenvervoer regio Amersfoort verminderen | TaxiPro
E-bike Afbeelding van Ivan Ilijas via Pixabay
Snelbinders

E-bikes moeten druk op leerlingenvervoer regio Amersfoort verminderen

E-bikes moeten druk op leerlingenvervoer verminderen. Foto ter illustratie. Foto: Pixabay/Ivan Ilijas

De gemeente Amersfoort is samen met het Axia-College en De Have Kennisdelers, het project genaamd ‘Snelbinders’ gestart. Dit project moet leerlingen, die voor schoolvervoer nu nog vaak aangewezen zijn op een taxi, de mogelijkheid bieden om zelfstandig per e-bike van en naar school te fietsen. De gemeente hoopt op deze manier de druk op het leerlingenvervoer te verminderen.

“De taxibranche kampt met enorme personeelstekorten waardoor de uitvoering van het leerlingenvervoer onder druk staat en reistijden langer kunnen duren dan normaal”, zo schrijft de gemeente Amersfoort op haar website. “Met Snelbinders krijgen leerlingen meer zelfstandigheid en neemt de druk op het leerlingenvervoer af.” Behalve de gemeente Amersfoort doen ook Baarn, Bunschoten, Leusden, Soest en Woudenberg mee aan het project.

Eigen kracht

Naast de hoop dat ‘Snelbinders’ de druk op het leerlingenvervoer zal verminderen, vinden de gemeenten het ook belangrijk dat leerlingen zelfstandig naar school leren te gaan. “Snelbinders gaat uit van de kracht van leerlingen en de wil om zelfstandig te kunnen reizen. Fietsen op een e-bike is bovendien gezond en geeft ook de vrijheid om zelfstandig naar sport of vrienden te gaan.”

Leerlingen volgen eerst een cursus voordat ze de e-bike gaan gebruiken. Daarnaast is er altijd assistentie aanwezig, voor het geval de leerlingen onderweg bijvoorbeeld pech krijgen. Als ze zuinig zijn op de fiets, mogen ze deze na vier jaar houden.

Certificaten

Wethouder Nadya Aboyaakoub-Akkouh (Onderwijs) heeft op woensdag 19 oktober aan de eerste groep van tien leerlingen de e-bike inclusief certificaat en accessoires (regenponcho, zadelhoes en de helm) uitgereikt. In november begint de tweede groep van 10 leerlingen met de cursus.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.