Shutterstock - Taxi Dorenbos
100.000 euro aan schade

Dieven stelen zestien katalysatoren bij Taxi Dorenbos

Taxibusje van Taxi Dorenbos. Foto: Shutterstock/Ronald Wilfred Jansen

Een vermoedelijk ‘professioneel clubje’ dieven van Oost-Europese komaf, heeft vorige week in de nacht van woensdag op donderdag zestien katalysatoren onder de rolstoelbussen van Taxi Dorenbos gestolen. Dat meldt RTV Drenthe. Volgens HR-manager Rutger Smale is er voor ongeveer 100.000 euro aan schade. 

“Ze zijn ’s nachts ons terrein opgegaan door het hek open te knippen”, zegt Smale daarover tegen TaxiPro. “Ze zijn naar onze rolstoelbussen gegaan, waar een katalysator onder zit. Die zijn erg waardevol. Zo’n katalysator kost ongeveer 3.500 euro. Er is echter ook schade aan de bussen, want er moeten dingen doorgeknipt worden om zo’n katalysator onder de auto vandaan te halen. De auto’s liggen daardoor natuurlijk ook een tijdje uit de roulatie, waardoor je omzet misloopt. Ook moeten monteurs van een garage met die bussen aan de slag om ze weer te repareren. Er is dus ook sprake van indirecte schade. Al met al gaan we richting een kleine ton aan schade.”

Professioneel clubje

Taxi Dorenbos heeft aangifte gedaan bij de politie. Zij hebben op hun beurt een onderzoek naar de diefstal ingesteld. Smale vermoedt dat het ‘een professioneel clubje’ moet zijn geweest. “De politie is natuurlijk bij ons langsgekomen en die hebben ook zo hun vermoedens op dat vlak. Het schijnt vaker te gebeuren dat Oost-Europese bendes langs bedrijven gaan die auto’s op het terrein hebben staan. Landelijk gezien komt het steeds vaker voor. Ik hoop dat het onderzoek van de politie wat oplevert, maar ik vrees dat we niet veel meer van de gestolen katalysatoren terug zullen zien.”

Dienstverlening

Door flexibel en efficiënt te zijn, probeert Taxi Dorenbos de dienstverlening weer te optimaliseren. “We hebben vijf vestigingen. Daardoor kunnen we wat schuiven met auto’s en de planningen. Die hebben we na de diefstal ook her en der wat aangepast. Het aantal katalysatoren die gestolen zijn, zijn inmiddels alweer besteld. Het is nog slechts een kwestie van tijd. We zitten nu nog in de naweeën, maar eind deze week hebben we alles weer op de rit. Dat moet wel goed komen”, zo besluit Smale.

Lees ook:

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.