Pixabay - Telefonerende politieagent
Gent

Taxichauffeur verdacht van stelen smartphone agent tijdens controleactie

Foto ter illustratie.Foto: Pixabay/Surprising_Shots

Opmerkelijk verhaal uit de Belgische stad Gent. Daar wordt een taxichauffeur beschuldigd van het stelen van een smartphone van een politieagent. De taxichauffeur zelf ontkent in alle toonaarden.

Tijdens een controle van taxivoertuigen, nam de agent foto’s met zijn smartphone van de taxi’s, zo meldt de krant Het Laatste Nieuws. De agent raakte het toestel daarna kwijt. De agent beschuldigde vervolgens de taxichauffeur van diefstal. De taxichauffeur werd twee keer gefouilleerd en ook de taxi zelf werd binnenste buiten gekeerd, maar de smartphone bleef spoorloos. De telefoon werd door de agent later op de grond terug gevonden.

Getuige

Volgens een getuige had de taxichauffeur de smartphone weggegooid, maar dit werd dan weer ontkend door de chauffeur. Volgens de advocate van de taxichauffeur had de agent het toestel op het dak van de wagen gelegd en was het ervan af gevallen. De procureur vorderde een werkstraf voor de vermeende dief. Het definitieve vonnis valt op 15 februari.

Dit artikel verscheen eerder op zustervakblad TaxiPro.be.

Lees ook:

Auteur: Matthias Vanheerentals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.