Pixabay - Taxi
Provinciale Statenverkiezingen

Ook Groningen en Drenthe zetten ‘verkiezingstaxi’s’ in

Foto ter illustratie. Foto: Pixabay/Pexels

De provincies Groningen en Drenthe hebben, in navolging van de gemeente Helmond, besloten aanstaande woensdag hubtaxi’s in te zetten tijdens de Provinciale Statenverkiezingen. Inwoners van deze provincie die niet zelfstandig kunnen reizen, kunnen tussen 10.00 uur ’s ochtends en 21.00 ’s avonds, gebruik maken van deze vervoersdienst. 

De provincies Drenthe en Groningen hebben hiertoe besloten omdat er, vanwege geplande stakingen in het openbaar vervoer, op woensdag 15 maart mogelijk geen bussen rijden. “Op vertoon van een stempas vervoert de hubtaxi inwoners die anders niet bij het stembureau kunnen komen. De provincies Drenthe en Groningen vinden het belangrijk dat iedereen die wil stemmen, ook kan stemmen. Als reguliere bussen vanwege stakingen niet rijden, is de hubtaxi een goed alternatief”, zo schrijft de provincie Drenthe op de eigen website.

Inwoners die gebruik willen maken van de hubtaxi om hun stem uit te brengen, moeten minimaal één uur van tevoren een rit reserveren. “De reiziger wordt thuis opgehaald en naar het dichtstbijzijnde stembureau gebracht. De taxi blijft wachten terwijl de reiziger een stem uitbrengt en brengt de reiziger vervolgens terug naar huis.” Het gebruik van de hubtaxi is gratis.

Verkiezingsritten

Groningen en Drenthe zijn niet de enige regio’s die taxi’s inzetten tijdens de Provinciale Statenverkiezingen. Eerder maakte de gemeente Helmond bekend ‘verkiezingsritten’ aan te bieden naar de stembureau’s. “Wij willen dat iedereen makkelijk kan stemmen, want iedere stem telt. Daarom bieden we gratis vervoer naar de stembureaus aan en zorgen we ervoor dat deze ook zo toegankelijk mogelijk zijn. Niet alleen voor wie slechter ter been is, maar ook voor slechtzienden”, zei de gemeente Helmond daar destijds over.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Ook Groningen en Drenthe zetten ‘verkiezingstaxi’s’ in | TaxiPro
Pixabay - Taxi
Provinciale Statenverkiezingen

Ook Groningen en Drenthe zetten ‘verkiezingstaxi’s’ in

Foto ter illustratie. Foto: Pixabay/Pexels

De provincies Groningen en Drenthe hebben, in navolging van de gemeente Helmond, besloten aanstaande woensdag hubtaxi’s in te zetten tijdens de Provinciale Statenverkiezingen. Inwoners van deze provincie die niet zelfstandig kunnen reizen, kunnen tussen 10.00 uur ’s ochtends en 21.00 ’s avonds, gebruik maken van deze vervoersdienst. 

De provincies Drenthe en Groningen hebben hiertoe besloten omdat er, vanwege geplande stakingen in het openbaar vervoer, op woensdag 15 maart mogelijk geen bussen rijden. “Op vertoon van een stempas vervoert de hubtaxi inwoners die anders niet bij het stembureau kunnen komen. De provincies Drenthe en Groningen vinden het belangrijk dat iedereen die wil stemmen, ook kan stemmen. Als reguliere bussen vanwege stakingen niet rijden, is de hubtaxi een goed alternatief”, zo schrijft de provincie Drenthe op de eigen website.

Inwoners die gebruik willen maken van de hubtaxi om hun stem uit te brengen, moeten minimaal één uur van tevoren een rit reserveren. “De reiziger wordt thuis opgehaald en naar het dichtstbijzijnde stembureau gebracht. De taxi blijft wachten terwijl de reiziger een stem uitbrengt en brengt de reiziger vervolgens terug naar huis.” Het gebruik van de hubtaxi is gratis.

Verkiezingsritten

Groningen en Drenthe zijn niet de enige regio’s die taxi’s inzetten tijdens de Provinciale Statenverkiezingen. Eerder maakte de gemeente Helmond bekend ‘verkiezingsritten’ aan te bieden naar de stembureau’s. “Wij willen dat iedereen makkelijk kan stemmen, want iedere stem telt. Daarom bieden we gratis vervoer naar de stembureaus aan en zorgen we ervoor dat deze ook zo toegankelijk mogelijk zijn. Niet alleen voor wie slechter ter been is, maar ook voor slechtzienden”, zei de gemeente Helmond daar destijds over.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.