Leerlingenvervoer, leerlingen, gordel
Help Langeweg Veilig naar School

Onvoldoende steun voor Moerdijks burgerinitiatief schoolvervoer

Foto ter illustratie. Foto: iStock/LightFieldStudios

Er is onvoldoende steun vanuit de Moerdijkse gemeenteraad voor het burgerinitiatief genaamd Help Langeweg Veilig naar School. Dat meldt BN DeStem. Het regelen van een schoolbus die leerlingen uit Langeweg naar Zevenbergschen Hoek brengt, kost teveel geld. 

Volgens BN DeStem wordt het budget leerlingenvervoer fors overschreden, als de gemeenteraad instemt met het burgerinitiatief. Het initiatief werd dan ook door de Moerdijkse gemeenteraad afgewezen.

Bezorgde ouders

Bezorgde ouders startten in januari van dit jaar een burgerinitiatief genaamd Help Langeweg Veilig naar School en diende deze vervolgens in bij de gemeente. Het initiatief gaat over 21 leerlingen die voorheen op de voormalige Mariaschool zaten, die inmiddels is gefuseerd met basisschool De Hoeksteen. Door deze fusering moeten de betreffende leerlingen naar school in een ander dorp (Zevenbergschen Hoek), waardoor ze niet meer zelfstandig naar school kunnen gaan. De ouders maken zich namelijk zorgen over de veiligheid. “Zelfs met kinderen van groep 7 en 8 fietst een ouder mee naar school, omdat de route zo gevaarlijk is”, zo is in het burgerinitiatief te lezen.

Advies

De initiatiefnemers hebben de gemeente Moerdijk daarom gevraagd de vervoerskosten van een bus voor oud-leerlingen van de Mariaschool, voor minimaal zes schooljaren te vergoeden. Het college van burgemeester en wethouders (B&W) adviseerde de Moerdijkse gemeenteraad in april dit voorstel af te wijzen, omdat het burgerinitiatief in strijd zou zijn met artikel 4 van de Wet op Primair Onderwijs. De gemeenteraad gaf vorige week gehoor aan dat advies.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Onvoldoende steun voor Moerdijks burgerinitiatief schoolvervoer | TaxiPro
Leerlingenvervoer, leerlingen, gordel
Help Langeweg Veilig naar School

Onvoldoende steun voor Moerdijks burgerinitiatief schoolvervoer

Foto ter illustratie. Foto: iStock/LightFieldStudios

Er is onvoldoende steun vanuit de Moerdijkse gemeenteraad voor het burgerinitiatief genaamd Help Langeweg Veilig naar School. Dat meldt BN DeStem. Het regelen van een schoolbus die leerlingen uit Langeweg naar Zevenbergschen Hoek brengt, kost teveel geld. 

Volgens BN DeStem wordt het budget leerlingenvervoer fors overschreden, als de gemeenteraad instemt met het burgerinitiatief. Het initiatief werd dan ook door de Moerdijkse gemeenteraad afgewezen.

Bezorgde ouders

Bezorgde ouders startten in januari van dit jaar een burgerinitiatief genaamd Help Langeweg Veilig naar School en diende deze vervolgens in bij de gemeente. Het initiatief gaat over 21 leerlingen die voorheen op de voormalige Mariaschool zaten, die inmiddels is gefuseerd met basisschool De Hoeksteen. Door deze fusering moeten de betreffende leerlingen naar school in een ander dorp (Zevenbergschen Hoek), waardoor ze niet meer zelfstandig naar school kunnen gaan. De ouders maken zich namelijk zorgen over de veiligheid. “Zelfs met kinderen van groep 7 en 8 fietst een ouder mee naar school, omdat de route zo gevaarlijk is”, zo is in het burgerinitiatief te lezen.

Advies

De initiatiefnemers hebben de gemeente Moerdijk daarom gevraagd de vervoerskosten van een bus voor oud-leerlingen van de Mariaschool, voor minimaal zes schooljaren te vergoeden. Het college van burgemeester en wethouders (B&W) adviseerde de Moerdijkse gemeenteraad in april dit voorstel af te wijzen, omdat het burgerinitiatief in strijd zou zijn met artikel 4 van de Wet op Primair Onderwijs. De gemeenteraad gaf vorige week gehoor aan dat advies.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.