KNV, branchevereniging, Koninklijk Nederlands Vervoer
Digitale mobiliteit

KNV richt met Connected Mobility nieuwe vereniging op

Koninklijk Nederlands Vervoer. Foto: KNV

Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV) lanceert met KNV Connected Mobility een nieuwe vereniging. Dat maakte de werkgeversorganisatie dinsdag bekend. Doel van deze nieuwe vereniging is om de transitie naar een gezond ecosysteem voor digitale mobiliteit, verder te stimuleren.

“De nieuwe vereniging treedt op als belangenbehartiger voor alle marktpartijen die zich begeven op het terrein van connected mobility”, zegt KNV daarover. Volgens de werkgeversorganisatie is de nieuwe vereniging belangrijk voor zowel ondernemingen als reizigers, omdat de manier waarop mensen zich verplaatsen sneller, makkelijker, efficiënter en schoner wordt.

Complexe transitie

Connected mobility, waarbij reizigers de mogelijkheid hebben via één platform bij meerdere aanbieders ritten te zoeken, boeken en betalen, is een systeem waarbij verschillende vervoersvormen aan elkaar gekoppeld worden. “Dat vergt een andere inrichting en benadering van de regels rond mobiliteit”, zo is de werkgeversorganisatie van mening. “Deze transitie is complex en daarom gebaat bij begeleiding en inbreng van een sterk vervoerderscollectief.”

KNV Connected Mobility focust zich dan ook vooral op onderwerpen als veranderende wet- en regelgeving, reisinformatie, geïntegreerde ticketing en lokale verordeningen. “Maar ook afspraken over databeheer, data uitwisseling en privacywetgeving vragen om een gecoördineerde inspanning.”

Eerlijk speelveld

Daarom werkt de nieuwe vereniging de komende jaren, samen met aangesloten bedrijven en overheden, aan de totstandkoming en handhaving van een eerlijk speelveld en een helder juridisch kader voor nieuwe mobiliteitsdiensten. “Verder zal KNV Connected Mobility zich inzetten voor het vergroten van het verdienvermogen voor haar leden, door het aanjagen van geïntegreerde vervoersoplossingen”, zo besluit KNV.

Lees ook:

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

KNV richt met Connected Mobility nieuwe vereniging op | TaxiPro
KNV, branchevereniging, Koninklijk Nederlands Vervoer
Digitale mobiliteit

KNV richt met Connected Mobility nieuwe vereniging op

Koninklijk Nederlands Vervoer. Foto: KNV

Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV) lanceert met KNV Connected Mobility een nieuwe vereniging. Dat maakte de werkgeversorganisatie dinsdag bekend. Doel van deze nieuwe vereniging is om de transitie naar een gezond ecosysteem voor digitale mobiliteit, verder te stimuleren.

“De nieuwe vereniging treedt op als belangenbehartiger voor alle marktpartijen die zich begeven op het terrein van connected mobility”, zegt KNV daarover. Volgens de werkgeversorganisatie is de nieuwe vereniging belangrijk voor zowel ondernemingen als reizigers, omdat de manier waarop mensen zich verplaatsen sneller, makkelijker, efficiënter en schoner wordt.

Complexe transitie

Connected mobility, waarbij reizigers de mogelijkheid hebben via één platform bij meerdere aanbieders ritten te zoeken, boeken en betalen, is een systeem waarbij verschillende vervoersvormen aan elkaar gekoppeld worden. “Dat vergt een andere inrichting en benadering van de regels rond mobiliteit”, zo is de werkgeversorganisatie van mening. “Deze transitie is complex en daarom gebaat bij begeleiding en inbreng van een sterk vervoerderscollectief.”

KNV Connected Mobility focust zich dan ook vooral op onderwerpen als veranderende wet- en regelgeving, reisinformatie, geïntegreerde ticketing en lokale verordeningen. “Maar ook afspraken over databeheer, data uitwisseling en privacywetgeving vragen om een gecoördineerde inspanning.”

Eerlijk speelveld

Daarom werkt de nieuwe vereniging de komende jaren, samen met aangesloten bedrijven en overheden, aan de totstandkoming en handhaving van een eerlijk speelveld en een helder juridisch kader voor nieuwe mobiliteitsdiensten. “Verder zal KNV Connected Mobility zich inzetten voor het vergroten van het verdienvermogen voor haar leden, door het aanjagen van geïntegreerde vervoersoplossingen”, zo besluit KNV.

Lees ook:

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.