Taxi Engeland

Moordende taxichauffeur had forse belastingschuld

ENGELAND – Derrick Bird (52), de taxichauffeur die woensdag zijn tweelingbroer en elf anderen neerschoot, zou een boete aan de belastingen moeten betalen van 120.000 euro.

Dat melden verschillende Britse media. Bird draaide door toen hij erachter kwam dat zijn moeder het grootste deel van de erfenis aan zijn broer ging nalaten. Daarnaast had hij dus ook die enorme geldschuld.

Bird werd geconfronteerd met een rekening van circa 120.000 euro na tientallen jaren lang ontwijken van de inkomstenbelasting. Hij was erg bang om de gevangenis in te moeten, had hij een collega verteld. Met de erfenis van zijn moeder hoopte hij die schuld te kunnen betalen. Tot hij erachter kwam dat hij niet zo veel zou erven. Zijn zieke moeder leeft overigens nog.

De taxichauffeur vermoordde eerst zijn tweelingbroer David en vervolgens de familie-advocaat. Bird dacht dat zijn broer hem verklikt had bij de belastingdienst, schrijft The Sun. Vervolgens bracht hij een collega-taxichauffeur om waarmee hij de avond ervoor ruzie had gehad. Daarna richtte hij zijn wapens op onschuldige voorbijgangers. Na twaalf moorden gepleegd te hebben, sloeg hij de hand aan zichzelf.

Bird had een vergunning voor het wapenbezit.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.