Korte Heuvel, Tilburg, taxi

Video: Onrust onder Tilburgse taxichauffeurs na dood collega

TILBURG – Er is veel onrust ontstaan onder de Tilburgse taxichauffeurs na de gewelddadige dood van hun 37-jarige collega Radj. De chauffeurs blokkeerden zaterdagnacht de Heuvelring met een rouwstoet van taxi’s en vervoerden een uur geen passagiers.

De 37-jarige taxichauffeur werd zaterdagochtend dood aangetroffen in een sloot aan de Duinlaan in Kaatsheuvel. De politie gaat uit van een geweldsmisdrijf. Er is nog niemand aangehouden.

Geweld tegen taxichauffeurs

Vijftig taxichauffeurs in Tilburg legden zaterdagnacht tussen half vier en half vijf de Heuvelring in het centrum van Tilburg plat met een rouwstoet. Er werden geen passagiers vervoerd uit protest tegen het vele geweld tegen taxichauffeurs.

Aan de actie deden voornamelijk zelfstandige chauffeurs mee. Het idee om actie te voeren ontstond zaterdagmiddag voor het huis van hun omgebrachte collega, waar een groep taxichauffeurs naartoe was gegaan nadat zij hadden vernomen dat de man gestorven was.

Slachtoffer

Het slachtoffer is een 37-jarige Hindoestaanse Surinamer uit Tilburg. Hij had een vrouw en drie jonge kinderen en woonde in de wijk Korvel. De man was als taxichauffeur in dienst bij het bedrijf van zijn broer, die in Den Haag woont.

Volgens collega’s van de taxichauffeur zouden er die nacht drie mannen in zijn taxi zijn gestapt. In Kaatsheuvel zouden ze weggelopen zijn zonder te betalen. De taxichauffeur zou achter de mannen aan zijn gegaan, waarna de drie mannen de chauffeur zouden hebben vermoord”, zo meldt Omroep Brabant.

Camera’s

Volgens de taxichauffeurs zou het gaan om drie Poolse mannen. De politie kan dit niet bevestigen maar onderzoekt dit. Ook bekijkt de politie de bewakingsbeelden van camera’s die bij de taxistandplaats hangen.

Het lichaam van de dode chauffeur is zondagmiddag overgebracht naar het Nederlands Forensisch Instituut. Daar wordt sectie op zijn lichaam verricht. De politie wil niet bevestigen of de man is doodgeschoten. Bij de politie zijn verschillende meldingen binnengekomen van mensen die vrijdagnacht iets gezien of gehoord hebben rond de plek waar de man is gevonden.

Recreatiepark

Het slachtoffer werd zaterdagochtend om acht uur gevonden door een wandelaar. Hij lag in een sloot langs de Duinlaan tussen recreatiepark Droomgaard en camping Duinlust in Kaatsheuvel. De man lag vlakbij zijn taxi. Van de daders ontbreekt nog ieder spoor.

Campinggasten zeggen tussen één uur en half twee ’s nachts knallen gehoord te hebben. Ook is er iemand die spreekt over geschreeuw van een vrouw rond hetzelfde tijdstip. Ze trokken echter niet meteen aan de bel, omdat het in de omgeving ’s nachts wel vaker rumoerig is.

Sporenonderzoek

De technische recherche heeft sporenonderzoek in de omgeving gedaan. Een politiehelikopter heeft de omgeving vanuit de lucht gefotografeerd. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) verricht zondag sectie op het lichaam van de man.

Het onderzoek van de politie richt zich verder onder meer op campinggasten die iets gezien of gehoord kunnen hebben. In totaal zijn er 25 rechercheurs met de zaak bezig.

De politie roept mensen die iets gezien of gehoord hebben op zich te melden via telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0800-7000.

Bekijk de uitzending van Omroep Brabant:

Lees ook: Vijftien tips in zaak dode taxichauffeur Tilburg

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Video: Onrust onder Tilburgse taxichauffeurs na dood collega | TaxiPro
Korte Heuvel, Tilburg, taxi

Video: Onrust onder Tilburgse taxichauffeurs na dood collega

TILBURG – Er is veel onrust ontstaan onder de Tilburgse taxichauffeurs na de gewelddadige dood van hun 37-jarige collega Radj. De chauffeurs blokkeerden zaterdagnacht de Heuvelring met een rouwstoet van taxi’s en vervoerden een uur geen passagiers.

De 37-jarige taxichauffeur werd zaterdagochtend dood aangetroffen in een sloot aan de Duinlaan in Kaatsheuvel. De politie gaat uit van een geweldsmisdrijf. Er is nog niemand aangehouden.

Geweld tegen taxichauffeurs

Vijftig taxichauffeurs in Tilburg legden zaterdagnacht tussen half vier en half vijf de Heuvelring in het centrum van Tilburg plat met een rouwstoet. Er werden geen passagiers vervoerd uit protest tegen het vele geweld tegen taxichauffeurs.

Aan de actie deden voornamelijk zelfstandige chauffeurs mee. Het idee om actie te voeren ontstond zaterdagmiddag voor het huis van hun omgebrachte collega, waar een groep taxichauffeurs naartoe was gegaan nadat zij hadden vernomen dat de man gestorven was.

Slachtoffer

Het slachtoffer is een 37-jarige Hindoestaanse Surinamer uit Tilburg. Hij had een vrouw en drie jonge kinderen en woonde in de wijk Korvel. De man was als taxichauffeur in dienst bij het bedrijf van zijn broer, die in Den Haag woont.

Volgens collega’s van de taxichauffeur zouden er die nacht drie mannen in zijn taxi zijn gestapt. In Kaatsheuvel zouden ze weggelopen zijn zonder te betalen. De taxichauffeur zou achter de mannen aan zijn gegaan, waarna de drie mannen de chauffeur zouden hebben vermoord”, zo meldt Omroep Brabant.

Camera’s

Volgens de taxichauffeurs zou het gaan om drie Poolse mannen. De politie kan dit niet bevestigen maar onderzoekt dit. Ook bekijkt de politie de bewakingsbeelden van camera’s die bij de taxistandplaats hangen.

Het lichaam van de dode chauffeur is zondagmiddag overgebracht naar het Nederlands Forensisch Instituut. Daar wordt sectie op zijn lichaam verricht. De politie wil niet bevestigen of de man is doodgeschoten. Bij de politie zijn verschillende meldingen binnengekomen van mensen die vrijdagnacht iets gezien of gehoord hebben rond de plek waar de man is gevonden.

Recreatiepark

Het slachtoffer werd zaterdagochtend om acht uur gevonden door een wandelaar. Hij lag in een sloot langs de Duinlaan tussen recreatiepark Droomgaard en camping Duinlust in Kaatsheuvel. De man lag vlakbij zijn taxi. Van de daders ontbreekt nog ieder spoor.

Campinggasten zeggen tussen één uur en half twee ’s nachts knallen gehoord te hebben. Ook is er iemand die spreekt over geschreeuw van een vrouw rond hetzelfde tijdstip. Ze trokken echter niet meteen aan de bel, omdat het in de omgeving ’s nachts wel vaker rumoerig is.

Sporenonderzoek

De technische recherche heeft sporenonderzoek in de omgeving gedaan. Een politiehelikopter heeft de omgeving vanuit de lucht gefotografeerd. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) verricht zondag sectie op het lichaam van de man.

Het onderzoek van de politie richt zich verder onder meer op campinggasten die iets gezien of gehoord kunnen hebben. In totaal zijn er 25 rechercheurs met de zaak bezig.

De politie roept mensen die iets gezien of gehoord hebben op zich te melden via telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0800-7000.

Bekijk de uitzending van Omroep Brabant:

Lees ook: Vijftien tips in zaak dode taxichauffeur Tilburg

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.