Volkswagen Jetta, snorder, zwarte taxi

Overleg voor extra maatregelen tegen snorders in Eindhoven

EINDHOVEN – Het Eindhovense taxi-overleg gaat bekijken welke maatregelen genomen kunnen worden tegen snorders. In april is een overleg gepland binnen het veiligheidshuis waarbij gemeente, politie, de taxibranche en de inspectie voor Verkeer en Waterstaat aanwezig zijn.

Snorders, zwarte taxi’s, zijn een toenemend probleem in Eindhoven. Volgens verschillende taxi-ondernemers uit de regio worden het er steeds meer en brengen ze forse schade toe aan het imago van de taxibranche.

Zwarte taxi

Volgens Wim Jansen, directeur van Jansen Taxi uit Nuenen, rijden er in Eindhoven structureel ongeveer vijftien zwarte taxi’s rond.

“Bovendien, al was het er maar één. Iedere rit die zij rijden, is er voor de reguliere taxibedrijven één minder.

 Tijdens evenementen zoals Koninginnedag en carnaval, rijden er nog meer zwarte taxi’s rond”, zegt hij in het ED.

Verzekering

De consument is bij een zwarte taxi vaak zelfs duurder uit dan een reguliere taxi. Ook zijn deze auto’s vaak onverzekerd. Voor de reguliere taxibedrijven betekenen de zwarte taxi’s inkomensterderving.

Maar behalve het mislopen van ritten, speelt ook de imagoschade een belangrijke rol. Wanneer een consument een slechte ervaring heeft met een zwarte taxi, heeft dat ook negatieve invloed op het imago van de reguliere taxichauffeurs.

Lees ook: Zwarte taxi’s zijn een moeilijk uit te roeien probleem

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Overleg voor extra maatregelen tegen snorders in Eindhoven | TaxiPro
Volkswagen Jetta, snorder, zwarte taxi

Overleg voor extra maatregelen tegen snorders in Eindhoven

EINDHOVEN – Het Eindhovense taxi-overleg gaat bekijken welke maatregelen genomen kunnen worden tegen snorders. In april is een overleg gepland binnen het veiligheidshuis waarbij gemeente, politie, de taxibranche en de inspectie voor Verkeer en Waterstaat aanwezig zijn.

Snorders, zwarte taxi’s, zijn een toenemend probleem in Eindhoven. Volgens verschillende taxi-ondernemers uit de regio worden het er steeds meer en brengen ze forse schade toe aan het imago van de taxibranche.

Zwarte taxi

Volgens Wim Jansen, directeur van Jansen Taxi uit Nuenen, rijden er in Eindhoven structureel ongeveer vijftien zwarte taxi’s rond.

“Bovendien, al was het er maar één. Iedere rit die zij rijden, is er voor de reguliere taxibedrijven één minder.

 Tijdens evenementen zoals Koninginnedag en carnaval, rijden er nog meer zwarte taxi’s rond”, zegt hij in het ED.

Verzekering

De consument is bij een zwarte taxi vaak zelfs duurder uit dan een reguliere taxi. Ook zijn deze auto’s vaak onverzekerd. Voor de reguliere taxibedrijven betekenen de zwarte taxi’s inkomensterderving.

Maar behalve het mislopen van ritten, speelt ook de imagoschade een belangrijke rol. Wanneer een consument een slechte ervaring heeft met een zwarte taxi, heeft dat ook negatieve invloed op het imago van de reguliere taxichauffeurs.

Lees ook: Zwarte taxi’s zijn een moeilijk uit te roeien probleem

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.