TCA, Taxi Centrale Amsterdam, taxi

Honderd taxichauffeurs rijden met illegaal TCA-bord

AMSTERDAM – Er rijden naar schatting honderd chauffeurs met een illegaal TCA-bord op de taxi. De oude daklichten worden te koop aangeboden op de zwarte markt. Dat heeft een woordvoerder van TCA laten weten aan AT5.

TCA baalt stevig van het gedrag van de niet-aangesloten taxichauffeur die stadsfotograaf Thomas Schlijper bedreigde na een ruzie over een Hebreeuwse tekst op diens shirt.

TCA

De chauffeur is niet aangesloten bij TCA, maar rijdt desondanks met een oud daklicht van de centrale op zijn taxi. Hij is door TCA gesommeerd om het daklicht van de centrale te verwijderen.

GeenStijl pikte het verhaal maandag op. Schlijper kwam de onbekende chauffeur zondag in de binnenstad tegen en werd naar eigen zeggen getrakteerd op een middelvinger en een stortvloed aan verwensingen.

Maandag werd Schlijper op het Kattengat in het centrum tijdens zijn dagelijkse zoektocht naar stadse taferelen geconfronteerd met dezelfde man, die in woord en gebaar de onderlinge verstandhouding op scherp zette.

Update: Het filmpje is verwijderd door Youtube. Klik hier om het toch te bekijken.

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Honderd taxichauffeurs rijden met illegaal TCA-bord”

Bernard Wiegman|05.10.12|10:05

Wel erg jammer dat dit niet gecontroleerd wordt altans niet zoals het hoort.
De hardwerkende Chauffeur die z,n boekje niet goed heeft bijgehouden per ongeluk gaat voor de bijl, maar die maffia mag gewoon door blijven rijden.