taxibord, daklicht, taxi

Taxicontrole Haarlem: 97% van de taxi’s is in orde

HAARLEM – Bij een taxicontrole in Haarlem dit weekend was 97% van de aangehouden taxi’s in orde. Bij de controle zijn 60 taxi’s gecontroleerd en slechts 2 boetes uitgedeeld. Een voor een defecte taximeter en één keer in verband met een verlopen bedrijfsvergunning.

De politie hield, in samenwerking met de Inspectie Verkeer en Waterstaat, zaterdagavond en in de nacht van zaterdag op zondag de taxicontrole rondom het centrum van Haarlem.

Wet Personenvervoer

Hierbij werden in totaal 60 taxi’s gecontroleerd op de naleving van de aangewezen rijroute in Haarlem-Centrum, alcoholmisbruik, rijgedragingen en naleving van de regels in de Wet Personenvervoer.

Ook hield de politie een grote controle op reizigers van het openbaar vervoer en taxichauffeurs. De nadruk bij de openbaar vervoer controles lag vooral op (verbale) agressie richting de buschauffeurs en asociaal gedrag in de bussen.

Openbaar Vervoer

De openbaar vervoercontroles werden gehouden op de trajecten Velsen/Haarlem en Hoofddorp/Haarlem. Tevens was er in de vooravond en rond sluitingstijd van de horeca extra toezicht op de haltes langs het traject Velsen-Santpoort-Velserborek-Haarlem en Hoofddorp-Haarlem.

Hierbij werd extra aandacht besteed aan het alcoholmisbruik onder jongeren en het plegen van vernielingen. Hierbij werden geen onregelmatigheden aangetroffen. De controles werden uitgevoerd in samenwerking met een team van Connexxion.

Asociaal gedrag

In 10 gevallen werden jongeren bekeurd voor asociaal gedrag in de bus, zoals eten en drinken, voeten op de bank en verbale agressie tegen chauffeurs. Daarbij maakte de agenten in 26 gevallen proces-verbaal op voor onder andere zwartrijden,  drank/drugsgebruik onder minderjarigen en geen identiteitsbewijs bij zich hebben. Eén passagier is aangehouden voor belediging van de politie.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Taxicontrole Haarlem: 97% van de taxi’s is in orde | TaxiPro
taxibord, daklicht, taxi

Taxicontrole Haarlem: 97% van de taxi’s is in orde

HAARLEM – Bij een taxicontrole in Haarlem dit weekend was 97% van de aangehouden taxi’s in orde. Bij de controle zijn 60 taxi’s gecontroleerd en slechts 2 boetes uitgedeeld. Een voor een defecte taximeter en één keer in verband met een verlopen bedrijfsvergunning.

De politie hield, in samenwerking met de Inspectie Verkeer en Waterstaat, zaterdagavond en in de nacht van zaterdag op zondag de taxicontrole rondom het centrum van Haarlem.

Wet Personenvervoer

Hierbij werden in totaal 60 taxi’s gecontroleerd op de naleving van de aangewezen rijroute in Haarlem-Centrum, alcoholmisbruik, rijgedragingen en naleving van de regels in de Wet Personenvervoer.

Ook hield de politie een grote controle op reizigers van het openbaar vervoer en taxichauffeurs. De nadruk bij de openbaar vervoer controles lag vooral op (verbale) agressie richting de buschauffeurs en asociaal gedrag in de bussen.

Openbaar Vervoer

De openbaar vervoercontroles werden gehouden op de trajecten Velsen/Haarlem en Hoofddorp/Haarlem. Tevens was er in de vooravond en rond sluitingstijd van de horeca extra toezicht op de haltes langs het traject Velsen-Santpoort-Velserborek-Haarlem en Hoofddorp-Haarlem.

Hierbij werd extra aandacht besteed aan het alcoholmisbruik onder jongeren en het plegen van vernielingen. Hierbij werden geen onregelmatigheden aangetroffen. De controles werden uitgevoerd in samenwerking met een team van Connexxion.

Asociaal gedrag

In 10 gevallen werden jongeren bekeurd voor asociaal gedrag in de bus, zoals eten en drinken, voeten op de bank en verbale agressie tegen chauffeurs. Daarbij maakte de agenten in 26 gevallen proces-verbaal op voor onder andere zwartrijden,  drank/drugsgebruik onder minderjarigen en geen identiteitsbewijs bij zich hebben. Eén passagier is aangehouden voor belediging van de politie.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.