officier van justitie

Werkstraf en rijverbod geëist tegen taxichauffeur na ongeluk

GELDERMALSEN – Tegen een 42-jarige taxichauffeur uit Geldermalsen is een werkstraf van 120 uur, plus 12 maanden rijverbod waarvan de helf voorwaardelijk, geëist voor het veroorzaken van een auto-ongeluk. De officier van Justitie vindt dat de man grove schuld heeft aan een ongeluk net buiten zijn woonplaats.

De taxichauffeur had net alle schoolkindereren veilig thuis afgezet, toen hij vlak voor een rotonde naar de linker weghelft stuurde. Hij ramde frontaal een tegenligger, die net van de rotonde afkwam.

Rechtbank

De vrouw uit die auto liep daarbij een darmperforatie en andere interne verwondingen op, waarvan het littekenweefsel binnenkort opnieuw geopereerd moet worden.

 De rechtbank kreeg niet helder waarom Geldermaldense taxichauffeur opeens uitweek naar links, zo meldt de Gelderlander.

Volgens de taxichauffeur werd hij opeens bang dat hij onder de vrachtwagen die voor hem reed zou schuiven. Met een vroeger ongeluk dat hij eens had in gedachten, koos hij ervoor naar links te sturen.

Ongeluk

De officier van justitie rekent hem echter grove schuld aan het ongeluk toe. Eigenlijk dacht zij dat de man misschien wel over de doorgetrokken streep vlak voor de rotonde wilde inhalen, maar dat kan ze uit het dossier niet met zekerheid opmaken.

Ze eiste desondanks wel een forse werkstraf en rijverbod, óók al kost dat de taxichauffeur misschien wel zijn baan.

De rechtbank doet uitspraak op 12 augustus.

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Werkstraf en rijverbod geëist tegen taxichauffeur na ongeluk”

JohnJanos|04.08.11|14:04

Een voor mij nogal erg vreemde uitspraak als men bij het gerecht niet precies de ware toedracht weet. Een doodklap daarentegen levert maar twee jaar op…