busbaan

Sticker voor gebruik busbaan Arnhemse taxi’s bij Gelredome

Taxichauffeurs met een Arnhemse busbaanontheffing mogen tijdens de concerten van Anouk (donderdag en zaterdag) gewoon over de busbaan rijden. Zij krijgen een speciale sticker. De gemeente wil hiermee chaos voorkomen.

Aanvankelijk wilde de gemeente alle taxi’s van de busbaan weren. Maar onder druk van lokale taxichauffeurs gaat dat plan niet door.

Ontheffing

De speciale sticker wordt uitgegeven omdat rond evenementen in het Gelredome steeds vaker taxi’s van buiten Arnhem hun diensten aanbieden. Zij rijden vaak zonder ontheffing op de busbanen. Dat hindert de pendelbussen, zo meldt de Gelderlander.

Door het aanbrengen van de speciale sticker is voor de politie makkelijker te controleren welke taxi’s van de busbaan gebruik mogen maken en welke dus niet.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

4 reacties op “Sticker voor gebruik busbaan Arnhemse taxi’s bij Gelredome”

taxiinarnhem|08.03.12|11:41

Maar nog belangrijker is dat op het weigeren van ritten streng wordt gecontroleerd. Hierop gaan een aantal chauffeurs/ondernemers zelf toezicht houden. Dit zal de doorstroming bij Gelredome bevorderen.
Dit alles is besloten tijdens constructief overleg met gemeente Arnhem.

vurensetaxicentrale|08.03.12|12:09

ik dacht dat wij als taxi overal mogen rijden?
nu als je een taxi rit van buiten heb naar het gelderdome mag je achter aansluiten en wachten tot het verkeer doorgestroomd is terwijl de klant juist voor het gemak een taxi neemt.ik vind als buiten rijder dat je dan ook over de busbaan mag rijden en als je goed je werk doet heb je ook ritten uit het gelderdome en kun je daar ook wat geld verdienen we moeten niet zo klagen over elkaar en beter op letten op snorders en deze aanpakken

Taxiinarnhem|08.03.12|16:57

@vurensetaxicentrale, voorheen moest je ook een ontheffing voor de busbanen hebben. Er veranderd dus niets… Er wordt nu alleen gecontroleerd op het bezit van deze ontheffing!
Daarbij kunnen ook ‘vreemde’ taxi’s een ontheffing voor de busbaan aanvragen.

De maatregel komt voort uit de chaos bij vorige concerten, waarbij taxi’s zonder ontheffing over de busbanen reden en dat niet echt netjes deden. Er werden gevaarlijke manouvres uitgevoerd en bussen werden sterk gehinderd. Extra controle dus!

Aldo|12.03.12|10:32

Alleen maar goed deze extra controle! Al snap ik het verhaal van ‘vurensetaxicentrale’ ook goed. Maar goed, het aanvragen van een ontheffing lost dat probleem op.