marechaussee, schiphol, fouilleren

Marechaussee arresteert snorder op luchthaven Schiphol

De Koninklijke Marechaussee heeft woensdagmorgen op Schiphol een 39-jarige Amsterdammer aangehouden die illegaal taxiritten aanbood aan passagiers op de luchthaven.
 De man is niet werkzaam als taxichauffeur en wilde met zijn eigen auto een passagier meenemen tegen betaling.

De Marechaussee houdt toezicht op de luchthaventerreinen. Onder meer om illegale taxichauffeurs te weren, zoals snorders en ronselaars.

Snorders en ronselaars

Taxichauffeurs op Schiphol hebben in grote mate last van snorders en ronselaars. Snorders zijn niet geregistreerd als taxichauffeur, ronselaars zijn taxichauffeurs die geen vergunning om op Schiphol hun taxidiensten aan te bieden.

De aangehouden verdachte zit vast voor verder onderzoek door de Marechaussee, meldt Blik op Nieuws.

NB: De foto bij dit artikel is een archieffoto.

Auteur: Bart Pals

8 reacties op “Marechaussee arresteert snorder op luchthaven Schiphol”

Judge|19.04.12|10:34

Heel goed,

mara-sjoos boys…. :-)

Riek|19.04.12|10:53

Zo zijn ze wakker geworden op Schiphol.Dit is al jaren bezig .

jeroen vd meer|19.04.12|17:36

het sterft daar van de kakkerlakken die aan het ronselen zijn,maar daar besteed de marechaussee heel weinig aandacht aan,ze hebben meer tijd om je 70 euro boete te geven als je taxi geparkeerd staat bij het sheraton om legaal je gasten bij het meeting point af te halen,die kakkerlakken staan met een ivp kaart uren geparkeerd om gasten te ronselen,ja zegt de marechaussee daar kunnen we niets aan doen,tuurlijk niet !!!

Vince|03.05.12|13:41

Sterker nog !!! heb met m,n eigen ogen gezien dat sukkels van de marechausse handjes staan te schudden met een stel kakkerlakken/ronselaars !!!!

Had het eigenlijk moeten filmen!! mmar ja je weet hoe het gaat!!!
Ik moet oppassen voor bekeuring terwijl ik Vaste klanten ophaal!!!!

Groetjes Vince (Amersfoort)

Gerard|14.06.12|11:33

Het hele controlebeleid moet op de helling . Het vereist ook een totaal andere aanpak.
Vermoedelijke ronselaars houd je aan voor interview Vaak is het zo als je klanten ophaalt ben je op de hoogte van een telefoonnummer van de klant en een vluchtnummer. Kun je dat niet overleggen heb je reden om iemand te verdenken van ronselen, wat doe je anders op Schiphol ??? De rijbanen bij het grote scherm moet alleen vrijgemaakt worden voor ´ buiten´ taxis die hun klant komen halen.
niet voor niet taxis !!

Gerard|14.06.12|11:38

Dit zou een stuk georganiseerder kunnen gaan op Schiphol. Hierdoor heb je meer overzicht op controles en schift de snorders eruit die daar niet kunnen parkeren. Dit zelfde geldt voor het rondom het Sheraton gebied. Maak deze omgeving ´ particuliervrij “en je lost al een aardig deel van de problemen op. Verplicht particulieren om te parkeren in de garages. Er zijn toch trolleys ??? Taxis krijgen een parkeerbekeuring omdat ze hun werk doen en particulieren krijgen een waarschuwing ????

Gerard|14.06.12|11:49

Het kan zo veel eenvoudiger op Schiphol, maar er is een verschil tussen niet willen en niet kunnen . Schiphol zal zelf moeten ingrijpen, maar schijnbaar heeft het geen prioriteit ! Blijf maar lekker boetes uitdelen aan taxichauffeurs die hun brood proberen te verdienen. It is the best way to ignore problems !! Je mag maar een kwartier staan als je al plek kunt vinden ! Heen en weer naar meetingpoint ben je al een kwartier bezig op zijn minst . En hard werken en stressen voor hopelijk geen bon

Gerard|14.06.12|11:50

Kortom alleen blauwe kentekens en alles wat niet blauw is gewoon in de parkeergarages die daar voor bestemd zijn !!!