Vrouwe Justitia, Justitie, rechtbank

Lagere straffen voor Arnhemse serie-taxi-overvaller

De Arnhemse taxi-overvaller heeft in hoger beroep een lagere straf gekregen. De 30-jarige Arnhemmer kreeg van de rechtbank vijf jaar cel en tbs met voorwaarden voor het plegen van vijf brute taxi-overvallen. Het gerechtshof in Arnhem heeft dat verlaagd naar 3,5 jaar cel en tbs met voorwaarden.

Het OM eiste in hoger beroep conform de straf. Maar liefst vijf taxichauffeurs werden het slachtoffer van deze man.

Taxchauffeurs

Hij beroofde in september en oktober 2010 drie keer met een mes en twee keer met een vuurwapen de Arnhemse chauffeurs van hun geld en telefoons.  (Paardenbloemstraat en Sleutelbloemstraat in Malburgen en aan de Hoflaan, Kapelstraat en Oogststraat).

Volgens het gerechtshof is 3,5 jaar cel voldoende. De man is verslaafd en wil graag in therapie. Als hij na 3,5 jaar cel nog een keer de fout in wil gaan, is er altijd nog de tbs met voorwaarden. Althans, zo is de lezing van het hof.

Gedraagt hij zich niet volgens de voorwaarden, dan kan hij daarmee in zijn vrijheid worden beperkt.

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Lagere straffen voor Arnhemse serie-taxi-overvaller”

riekie|14.06.12|14:02

Mooi zo ook ik heb in onzekerheid gezeten me man rij weekens taxi
Ben echt blij dat die persoon zijn straf krijg