NS Zonetaxi, taxi

NS Zone-taxi vanaf oktober ook op station Almere Centrum

De NS start in oktober met Zone-taxi op station Almere Centrum. Alle taxiondernemers die voldoen aan de kwaliteitseisen van NS-Zonetaxi kunnen aan het nieuwe systeem deelnemen. De gemeente Almere stelt hiervoor twee parkeerplaatsen op het taxiplein beschikbaar. Na de zomer komt daar een infozuil bij te staan.

NS zonetaxi (ook wel OV-Taxi genoemd) is een initatief van de NS en KNV Taxi. NS Zonetaxi rijdt nu onder meer in Amersfoort, Eindhoven, Leeuwarden, Maastricht en Utrecht Centraal.

Tarieven

De NS Zonetaxi kent vaste gereduceerde tarieven van 3 euro per zone van 2 kilometer en een starttarief van 6 euro. Een rit met een afstand niet groter dan 2 kilometer bedraagt € 6,00; t/m 4 kilometer € 9,00; t/m 6 kilometer € 12,00; t/m 8 kilometer € 15,00; etc. Passagiers kunnen met maximaal 4 personen gebruik maken van de NS Zonetaxi. De taxirit dient contant afgerekend te worden. De NS Zonetaxi rijdt wanneer de treinen rijden.

NS Zonetaxi moet leiden tot een kwaliteitsverbetering van de taxi als onderdeel van de (trein-)mobiliteitsketen en tot meer reizigers die kiezen voor de trein. Het is een taxiconcept voor de treinreiziger dat zich onder andere onderscheidt door de gewaarborgde kwaliteit, landelijke herkenbaarheid, een (maximum) zonetarief en een transparante organisatiestructuur waarin de branche zelf een verantwoordelijke en risicodragende rol heeft.

Bekijk een videoreportage van de lancering van de NS Zonetaxi in Amersfoort.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

6 reacties op “NS Zone-taxi vanaf oktober ook op station Almere Centrum”

Dan|31.07.12|12:59

allemaal heel leuk en aardig maar maakt straat taxi kapot, ns geeft zichzelf de beste plaatsen en straat taxi kan het vergeten, al die goeie bedrijven lijden hieronder en dat allemaal omdat die stomme randdebielen al die kleine ritten weigerden en mensen oplichten…

Richard|01.08.12|10:13

@Dan: Ben het niet helemaal met je eens. Weleens in Amersfoort geweest.
Daar liggen de 3 OV-taxi standplaatsen gewoon langs de weg tussen de normale parkeer havens.
En alle andere taxi’s staan voor het station, waar ze altijd staan.

Frits|02.08.12|12:16

Mag ik jullie er even op wijzen dat de zone taxi in utrecht is uitgedraaid op een grote fiasco….er is ook geen zone taxi meer tebekennen in utrecht…..heeft waarschijnlijk wel een paar ton subsidie gekost….

ed|03.08.12|17:06

Met die paar ton subsidie zal het wel meevallen.Hier in Eindhoven is het beperkt gebleven tot 2 plaatsen welke ver van de gewone taxistandplaatsen afliggen met een niet werkende infozuil alsmede een paar dozen foldertjes.
De NS heeft de beloofde richtingaanwijzers in het station nooit geplaatst dus slechts een handvol trouwe klanten maakt gebruik van de,hier nog steeds bestaande Zonetaxi.

Jan met korte achternaam|04.08.12|00:24

Ed weet niet wat er steeds aan dit soort projekten aan subsiede wordt misbruikt en de zone taxi plaats in Eindhoven ligt zeker niet verder weg dan de gewone staanplaats De marktleider in maakt misbruik van deze plaatsen omdat er kontant klanten worden meegenomen die niet naar de Zone taxi op zoek zijn terwijl de lange rij taxi’s aan de andere kant uren in de rij staan. De kleine taxi ondernemers wordt het steeds moeilijker gemaakt terwijl de grote in deze belangeverstrengeling kunnen profiteren

Taxi4Maxi|07.08.12|22:43

Niets is gratis hier in nederland Behalve de arme taxi.Iedereen mag de prijzen verlagen zonder enkle probleem.ze weten niet hoe lang moet je wachten voor een kleine rit van 3 km.nog korting? We krijgen geen korting bij tenk station,&niet bij de garage.Zo te zien,alles wordt duurder behalve taxi.omtrent goed gedrag & meter keuring, tarief wijziging,adres wijziging,inbouw meter,vergunnig wijziging, vergunning bewijs, kenteken wijziging, kenteken,chufferkaart, Examen, apk, kvk,..wordt toch duurder.

NS Zone-taxi vanaf oktober ook op station Almere Centrum | TaxiPro
NS Zonetaxi, taxi

NS Zone-taxi vanaf oktober ook op station Almere Centrum

De NS start in oktober met Zone-taxi op station Almere Centrum. Alle taxiondernemers die voldoen aan de kwaliteitseisen van NS-Zonetaxi kunnen aan het nieuwe systeem deelnemen. De gemeente Almere stelt hiervoor twee parkeerplaatsen op het taxiplein beschikbaar. Na de zomer komt daar een infozuil bij te staan.

NS zonetaxi (ook wel OV-Taxi genoemd) is een initatief van de NS en KNV Taxi. NS Zonetaxi rijdt nu onder meer in Amersfoort, Eindhoven, Leeuwarden, Maastricht en Utrecht Centraal.

Tarieven

De NS Zonetaxi kent vaste gereduceerde tarieven van 3 euro per zone van 2 kilometer en een starttarief van 6 euro. Een rit met een afstand niet groter dan 2 kilometer bedraagt € 6,00; t/m 4 kilometer € 9,00; t/m 6 kilometer € 12,00; t/m 8 kilometer € 15,00; etc. Passagiers kunnen met maximaal 4 personen gebruik maken van de NS Zonetaxi. De taxirit dient contant afgerekend te worden. De NS Zonetaxi rijdt wanneer de treinen rijden.

NS Zonetaxi moet leiden tot een kwaliteitsverbetering van de taxi als onderdeel van de (trein-)mobiliteitsketen en tot meer reizigers die kiezen voor de trein. Het is een taxiconcept voor de treinreiziger dat zich onder andere onderscheidt door de gewaarborgde kwaliteit, landelijke herkenbaarheid, een (maximum) zonetarief en een transparante organisatiestructuur waarin de branche zelf een verantwoordelijke en risicodragende rol heeft.

Bekijk een videoreportage van de lancering van de NS Zonetaxi in Amersfoort.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

6 reacties op “NS Zone-taxi vanaf oktober ook op station Almere Centrum”

Dan|31.07.12|12:59

allemaal heel leuk en aardig maar maakt straat taxi kapot, ns geeft zichzelf de beste plaatsen en straat taxi kan het vergeten, al die goeie bedrijven lijden hieronder en dat allemaal omdat die stomme randdebielen al die kleine ritten weigerden en mensen oplichten…

Richard|01.08.12|10:13

@Dan: Ben het niet helemaal met je eens. Weleens in Amersfoort geweest.
Daar liggen de 3 OV-taxi standplaatsen gewoon langs de weg tussen de normale parkeer havens.
En alle andere taxi’s staan voor het station, waar ze altijd staan.

Frits|02.08.12|12:16

Mag ik jullie er even op wijzen dat de zone taxi in utrecht is uitgedraaid op een grote fiasco….er is ook geen zone taxi meer tebekennen in utrecht…..heeft waarschijnlijk wel een paar ton subsidie gekost….

ed|03.08.12|17:06

Met die paar ton subsidie zal het wel meevallen.Hier in Eindhoven is het beperkt gebleven tot 2 plaatsen welke ver van de gewone taxistandplaatsen afliggen met een niet werkende infozuil alsmede een paar dozen foldertjes.
De NS heeft de beloofde richtingaanwijzers in het station nooit geplaatst dus slechts een handvol trouwe klanten maakt gebruik van de,hier nog steeds bestaande Zonetaxi.

Jan met korte achternaam|04.08.12|00:24

Ed weet niet wat er steeds aan dit soort projekten aan subsiede wordt misbruikt en de zone taxi plaats in Eindhoven ligt zeker niet verder weg dan de gewone staanplaats De marktleider in maakt misbruik van deze plaatsen omdat er kontant klanten worden meegenomen die niet naar de Zone taxi op zoek zijn terwijl de lange rij taxi’s aan de andere kant uren in de rij staan. De kleine taxi ondernemers wordt het steeds moeilijker gemaakt terwijl de grote in deze belangeverstrengeling kunnen profiteren

Taxi4Maxi|07.08.12|22:43

Niets is gratis hier in nederland Behalve de arme taxi.Iedereen mag de prijzen verlagen zonder enkle probleem.ze weten niet hoe lang moet je wachten voor een kleine rit van 3 km.nog korting? We krijgen geen korting bij tenk station,&niet bij de garage.Zo te zien,alles wordt duurder behalve taxi.omtrent goed gedrag & meter keuring, tarief wijziging,adres wijziging,inbouw meter,vergunnig wijziging, vergunning bewijs, kenteken wijziging, kenteken,chufferkaart, Examen, apk, kvk,..wordt toch duurder.