Velperplein, Arhnem, busbaan

CDA Arnhem wil busbanen Velperplein openstellen voor taxi’s

De lokale afdeling van het CDA in Arnhem wil de busbanen op het Velperplein ’s nachts openstellen voor taxi’s. In vragen aan het college van B en W pleit de partij ervoor om taxi’s na half één ’s nachts vrij baan te geven op de busbanen. Er rijden dan geen bussen meer, zodat er geen hinder bestaat.

Groot voordeel is dat de taxi’s vanaf het Willemsplein richting Arnhem-Zuid dan niet meer hoeven om te rijden. Dat betekent voor de reiziger een goedkopere rit. En voor de gemeente een bijdrage aan het gewenste imago als gastvrije, bruisende stad, aldus het CDA volgens Omroep Gelderland.

Coalitie

Of het plan doorgang vindt, is afhankelijk van het college van B en W. Dat bestaat uit een coalitie van SP, D66, VVD en GroenLinks.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Onderwerpen: ,

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

CDA Arnhem wil busbanen Velperplein openstellen voor taxi’s | TaxiPro
Velperplein, Arhnem, busbaan

CDA Arnhem wil busbanen Velperplein openstellen voor taxi’s

De lokale afdeling van het CDA in Arnhem wil de busbanen op het Velperplein ’s nachts openstellen voor taxi’s. In vragen aan het college van B en W pleit de partij ervoor om taxi’s na half één ’s nachts vrij baan te geven op de busbanen. Er rijden dan geen bussen meer, zodat er geen hinder bestaat.

Groot voordeel is dat de taxi’s vanaf het Willemsplein richting Arnhem-Zuid dan niet meer hoeven om te rijden. Dat betekent voor de reiziger een goedkopere rit. En voor de gemeente een bijdrage aan het gewenste imago als gastvrije, bruisende stad, aldus het CDA volgens Omroep Gelderland.

Coalitie

Of het plan doorgang vindt, is afhankelijk van het college van B en W. Dat bestaat uit een coalitie van SP, D66, VVD en GroenLinks.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Onderwerpen: ,

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.