TCA, taxi's, Taxi Centrale Amsterdam

TCA-taxi krijgt TTO-vergunning van gemeente Amsterdam

De Amsterdamse taxicentrale TCA heeft officieel de TTO-vergunning gekregen van de Gemeente Amsterdam. Deze vergunning is van groot belang voor de nieuwe taxiregels die voor de opstapmarkt in Amsterdam gaan gelden vanaf 1 juni 2013. Naast de TTO-vergunning voor de TCA B.V., krijgen TCA-chauffeurs een Amsterdamse Taxxxivergunning. Hiermee wordt het voor iedere taxiklant duidelijk dat ze in een toegelaten Amsterdamse taxi stappen die voldoet aan alle eisen die de Gemeente Amsterdam aan een TTO heeft gesteld.

TCA is de grootste Taxicentrale van Amsterdam met ongeveer 1500 aangesloten chauffeurs.

TTO

TTO staat voor Toegelaten Taxi Organisatie. En aan een Toegelaten Taxi Organisatie heeft de Gemeente Amsterdam bepaalde eisen en voorwaarden gesteld. Pas als je als taxiorganisatie aan al die eisen en voorwaarden voldoet krijg je de TTO-vergunning toegekend.

De TTO-vergunning geldt voor de Amsterdamse opstapmarkt. Wat inhoudt dat taxichauffeurs met een Amsterdamse Taxxxivergunning hun klanten mogen oppikken van standplaatsen of op straat.

Daklicht

Een TTO-taxi moet onder meer een herkenbaar daklicht voeren met daarop duidelijk de naam van de organisatie en een uniek nummer. Dat nummer moet leesbaar zijn op 20 meter afstand. Het daklicht mag niet teveel lijken op die van andere TTO-organisaties. TCA-taxi’s zijn duidelijk te herkennen aan het rood-zwarte 7×7 (verwijzend naar ons telefoonnummer) daklicht met een uniek nummer aan de achterkant en zijkanten. Ook moet het unieke nummer zichtbaar zijn op de tariefkaarten in de auto, met daarop het Amsterdamse taxxxi-logo.

Een TTO-taxi moet door een TTO-organisatie ook altijd te traceren zijn. Om dat mogelijk te maken maakt TCA gebruik van een ‘track and trace’ systeem. Andere belangrijke eisen waaraan een TTO-organisatie moet voldoen is het minimale aantal taxi’s en chauffeurs , wat is vastgesteld op 50 taxi’s en 100 chauffeurs. Daarnaast moet de TTO-organisatie een uitgebreid klachtenafhandelingssysteem hebben en 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar zijn voor het bestellen van een taxi.

Standplaatsen

De nieuwe taxiverordening voor de Gemeente Amsterdam gaat officieel in op 1 juni 2013. Vanaf die datum staan alleen nog maar taxi’s met een Amsterdamse Taxxxivergunning op de standplaatsen. Voor de consument wordt vanaf dan duidelijk waar ze instappen en wat ze kunnen verwachten.

Op dit moment zijn er bij de gemeente Amsterdam nog TTO-aanvragen in behandeling, namelijk van: TaxiDirect, TCM, Taxicentrale4U, My Taxi Centrale, AMS, Sustainable Taxi Services (Taxi-E) en Puurtaxicentrale “Het Stadshart”. Er zijjn inmiddels 3 TTO-vergunningen vergeven. De al vergunde TTO’s zijn naast TCA: Staxi B.V. (KVK 56445431), Taxistad B.V. (KVK 56623143) en STA B.V. (Stads Taxi Amsterdam) (KVK 56530056).

Lees ook: Amsterdam belooft strenge handhaving om TTO-chauffeurs te beschermen

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “TCA-taxi krijgt TTO-vergunning van gemeente Amsterdam”

Johan Veldhuis|05.11.13|16:11

TCA zou geen vergunning moeten mogen krijgen, ze hebben geweld toegepast op taxi direct, georganiseerd door het management