Staxi, TTO, Amsterdam, politie, taxi

Amsterdamse straattaxi’s tonen zich keurig bij grote controle

Slechts twee chauffeurs bleken niet aangesloten bij een Toegestane Taxi Organisatie (TTO) toen de gemeente Amsterdam zaterdagnacht een grote handhavingsactie hield op zestig standplaatsen. Met een aantal van 420 chauffeurs dat werd gecontroleerd mag de conclusie luiden dat straattaxi’s zich in de hoofdstad keurig aan de vereisten houden die op 1 juni zijn ingegaan.  

Evenwel kregen dertien chauffeurs een boete omdat ze zich ergens niet aan de regels hielden, veertien kwamen er van af met een waarschuwing. Soms stonden er taxi’s net buiten de standplaats. De gemeente Amsterdam toonde zich bij monde van woordvoerder Meriam Juthan tevreden met het resultaat van de eerste grote controle sinds de invoering van de Taxxxipas. “Het is een intensieve informatiegestuurde controle geweest van bijna veertig handhavers uit alle stadsdelen. Positief nieuws, maar we blijven er bovenop zittten. Het is een zaak van een lange adem. De samenwerking met de branche verloopt goed.”

Agressieve klant

Tijdens de controle werd overigens ook een man gearresteerd die een conflict had met zijn chauffeur, zo wist de lokale zender AT5 te melden. De klant had een deuk in de diens wagen geslagen.

De drukte op de standplaatsen is sinds de invoering van de Taxxxipas afgenomen. De pas is er namelijk in de eerste plaats voor hoofdstedelijke taxiorganisaties. In de weekenden had Amsterdam te kampen met een stormvloed aan rijders van buiten. Die schitteren sinds 1 juni door afwezigheid.

TTO

De gemeente Amsterdam heeft aan zo’n 2400 chauffeurs een zogenaamde Taxxxipas verstrekt, deze dienen zij achter de vooruit te plaatsen. Zonder pas mogen chauffeurs zich niet op de standplaatsen vertonen. De pas maakt onderdeel uit van de Toegelaten Taxi Organisatie (TTO), het zelfreinigende systeem dat de gemeente in het leven riep om de branche te reguleren. Een aantal aanvragen is nog in behandeling.

Jarenlang kampte de Amsterdamse taxi met een belabberd imago. Chauffeurs waren onbeschoft, weigerden korte ritten en reden regelmatig om. Als lid van een TTO heeft elke taxi een daklicht met nummer. Klanten kunnen deze doorgeven bij klachten. De TTO is vervolgens verplicht die te melden aan de gemeente.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Steven Don

2 reacties op “Amsterdamse straattaxi’s tonen zich keurig bij grote controle”

TTA - Volendam|20.06.13|07:27

“In de weekenden had Amsterdam te kampen met een stormvloed aan rijders van buiten. Die schitteren sinds 1 juni door afwezigheid.”

Steeds meer van deze rijders weten Volendam te vinden in de weekenden….

Hoornse Taxicentrale|20.06.13|09:37

het is leuk dat ze de tto georganiseerd hebben maar de taxi bedrijven die gewoon eerlijk hun werk doen kunnen nu nergens meer parkeren bij diverse ziekenhuizen zijn het allemaal tto standplaatsen geworden en lopen wij een bekeuring op als we er parkeren ook wij moeten ons werk doen maar daar houden ze in amsterdam geen rekening mee het is niet de bedoeling dat we werk daar weghalen maar parkeren moet toch kunnen

we hopen dat de gemeente amsterdam daar ook wat aan doet

diverse taxi bedrijven

Amsterdamse straattaxi’s tonen zich keurig bij grote controle | TaxiPro
Staxi, TTO, Amsterdam, politie, taxi

Amsterdamse straattaxi’s tonen zich keurig bij grote controle

Slechts twee chauffeurs bleken niet aangesloten bij een Toegestane Taxi Organisatie (TTO) toen de gemeente Amsterdam zaterdagnacht een grote handhavingsactie hield op zestig standplaatsen. Met een aantal van 420 chauffeurs dat werd gecontroleerd mag de conclusie luiden dat straattaxi’s zich in de hoofdstad keurig aan de vereisten houden die op 1 juni zijn ingegaan.  

Evenwel kregen dertien chauffeurs een boete omdat ze zich ergens niet aan de regels hielden, veertien kwamen er van af met een waarschuwing. Soms stonden er taxi’s net buiten de standplaats. De gemeente Amsterdam toonde zich bij monde van woordvoerder Meriam Juthan tevreden met het resultaat van de eerste grote controle sinds de invoering van de Taxxxipas. “Het is een intensieve informatiegestuurde controle geweest van bijna veertig handhavers uit alle stadsdelen. Positief nieuws, maar we blijven er bovenop zittten. Het is een zaak van een lange adem. De samenwerking met de branche verloopt goed.”

Agressieve klant

Tijdens de controle werd overigens ook een man gearresteerd die een conflict had met zijn chauffeur, zo wist de lokale zender AT5 te melden. De klant had een deuk in de diens wagen geslagen.

De drukte op de standplaatsen is sinds de invoering van de Taxxxipas afgenomen. De pas is er namelijk in de eerste plaats voor hoofdstedelijke taxiorganisaties. In de weekenden had Amsterdam te kampen met een stormvloed aan rijders van buiten. Die schitteren sinds 1 juni door afwezigheid.

TTO

De gemeente Amsterdam heeft aan zo’n 2400 chauffeurs een zogenaamde Taxxxipas verstrekt, deze dienen zij achter de vooruit te plaatsen. Zonder pas mogen chauffeurs zich niet op de standplaatsen vertonen. De pas maakt onderdeel uit van de Toegelaten Taxi Organisatie (TTO), het zelfreinigende systeem dat de gemeente in het leven riep om de branche te reguleren. Een aantal aanvragen is nog in behandeling.

Jarenlang kampte de Amsterdamse taxi met een belabberd imago. Chauffeurs waren onbeschoft, weigerden korte ritten en reden regelmatig om. Als lid van een TTO heeft elke taxi een daklicht met nummer. Klanten kunnen deze doorgeven bij klachten. De TTO is vervolgens verplicht die te melden aan de gemeente.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Steven Don

2 reacties op “Amsterdamse straattaxi’s tonen zich keurig bij grote controle”

TTA - Volendam|20.06.13|07:27

“In de weekenden had Amsterdam te kampen met een stormvloed aan rijders van buiten. Die schitteren sinds 1 juni door afwezigheid.”

Steeds meer van deze rijders weten Volendam te vinden in de weekenden….

Hoornse Taxicentrale|20.06.13|09:37

het is leuk dat ze de tto georganiseerd hebben maar de taxi bedrijven die gewoon eerlijk hun werk doen kunnen nu nergens meer parkeren bij diverse ziekenhuizen zijn het allemaal tto standplaatsen geworden en lopen wij een bekeuring op als we er parkeren ook wij moeten ons werk doen maar daar houden ze in amsterdam geen rekening mee het is niet de bedoeling dat we werk daar weghalen maar parkeren moet toch kunnen

we hopen dat de gemeente amsterdam daar ook wat aan doet

diverse taxi bedrijven