Drive Ugo, taxi, auto, voertuig, Kia Optima

Drive Ugo opent taxi-franchise-vestiging in Den Haag

De taxidienst Drive Ugo breidt zich verder uit in Nederland. De franchise-vestiging in Den Haag is vorige week van start gegaan. “We beginnen met vijf voertuigen”, zegt directeur Mark Stephan van Drive Ugo Nederland. Den Haag is de tweede stad waar de taxi-franchise nu actief is. Afgelopen zomer werd de dienst gelanceerd in Amsterdam. De komende maanden start Drive Ugo in diverse andere steden, kondigt hij aan.

Klanten in Den Haag kunnen nu een taxi bestellen via de Drive Ugo-app. De taxiservice zal onder meer bekendheid geven aan de dienst via een lanceringscampagne. “En natuurlijk rijden onze herkenbare voertuigen rond in Den Haag”, vertelt Stephan.

TTO

Den Haag start binnenkort met de TTO-wetgeving. “Indien we straks groot genoeg zijn, zullen we wellicht een eigen TTO opstarten”, vertelt Stephan. “Maar tot die tijd kunnen chauffeurs zich gewoon bij een bestaande TTO aansluiten. Net zoals we in Amsterdam doen.”

Drive Ugo heeft zich ontwikkeld tot een taxi-franchiseorganisatie met uniforme uitstraling die zich richt op de zakelijke en consumentenmarkt. De taxidienst is afgelopen zomer in Amsterdam begonnen met 20 auto’s en eigen chauffeurs. Tegenwoordig kunnen ook andere taxi-ondernemers en zzp-taxichauffeurs zich aansluiten als franchisenemer. Den Haag is de eerste stad met een nieuwe vestiging.

Franchise

Wil iemand een nieuwe franchise-vestiging openen in een andere stad in Nederland, is dat mogelijk indien hij minimaal vijf auto’s afneemt. Hij krijgt de beschikking over nieuwe auto’s (Kia Optima), ingebouwde Boordcomputer Taxi’s en ritten vanuit Drive Ugo. De franchisenemer kan daarbij gewoon zijn eigen ritten blijven rijden voor eigen bestaande klanten.

“Het is heel makkelijk een Drive Ugo-franchise op te starten. Een belangrijk onderdeel van ons concept is de uniforme en herkenbare uitstraling. We zijn een merk, dat stralen we uit. Net als Starbucks. Daar is de koffie overal van dezelfde goede kwaliteit. Dat is bij ons ook het geval. Daarom krijgen alle franchisenemers een handboek. En we garanderen dat alle auto’s gloednieuw zijn. We hebben goede afspraken met Kia en zorgen ervoor dat iedereen over een auto in perfecte staat beschikt. Dat is bij de prijs inbegrepen.”

Chauffeurs

Een lokale franchise-vestiging krijgt via het management-dashboard inzicht hoe zijn chauffeurs presteren. “Klanten geven een waardering na het afleggen van een rit. Zo blijven we in gesprek met onze chauffeurs om iedereen op hetzelfde hoge service-niveau te houden”, vertelt Stephan.

De minimale contractduur voor franchisenemers is 1 jaar. Er is geen entreefee. “Taxi-ondernemers kunnen dus heel eenvoudig overstappen. Bovendien bieden we een hele goede inruil op bestaande wagens”, zegt Stephan. “De drempel is dus heel laag om in te stappen. Ondernemers kunnen door ons scherpe tarief flink besparen op hun wagenpark. We zitten nu in Amsterdam en Den Haag en streven naar landelijke dekking. Dat is goed voor de klant. En franchisenemers kunnen elkaar ritten toespelen.”

Bart Pals

Lees ook: Taxidienst Drive Ugo breidt verder uit als franchisegever

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Drive Ugo opent taxi-franchise-vestiging in Den Haag | TaxiPro
Drive Ugo, taxi, auto, voertuig, Kia Optima

Drive Ugo opent taxi-franchise-vestiging in Den Haag

De taxidienst Drive Ugo breidt zich verder uit in Nederland. De franchise-vestiging in Den Haag is vorige week van start gegaan. “We beginnen met vijf voertuigen”, zegt directeur Mark Stephan van Drive Ugo Nederland. Den Haag is de tweede stad waar de taxi-franchise nu actief is. Afgelopen zomer werd de dienst gelanceerd in Amsterdam. De komende maanden start Drive Ugo in diverse andere steden, kondigt hij aan.

Klanten in Den Haag kunnen nu een taxi bestellen via de Drive Ugo-app. De taxiservice zal onder meer bekendheid geven aan de dienst via een lanceringscampagne. “En natuurlijk rijden onze herkenbare voertuigen rond in Den Haag”, vertelt Stephan.

TTO

Den Haag start binnenkort met de TTO-wetgeving. “Indien we straks groot genoeg zijn, zullen we wellicht een eigen TTO opstarten”, vertelt Stephan. “Maar tot die tijd kunnen chauffeurs zich gewoon bij een bestaande TTO aansluiten. Net zoals we in Amsterdam doen.”

Drive Ugo heeft zich ontwikkeld tot een taxi-franchiseorganisatie met uniforme uitstraling die zich richt op de zakelijke en consumentenmarkt. De taxidienst is afgelopen zomer in Amsterdam begonnen met 20 auto’s en eigen chauffeurs. Tegenwoordig kunnen ook andere taxi-ondernemers en zzp-taxichauffeurs zich aansluiten als franchisenemer. Den Haag is de eerste stad met een nieuwe vestiging.

Franchise

Wil iemand een nieuwe franchise-vestiging openen in een andere stad in Nederland, is dat mogelijk indien hij minimaal vijf auto’s afneemt. Hij krijgt de beschikking over nieuwe auto’s (Kia Optima), ingebouwde Boordcomputer Taxi’s en ritten vanuit Drive Ugo. De franchisenemer kan daarbij gewoon zijn eigen ritten blijven rijden voor eigen bestaande klanten.

“Het is heel makkelijk een Drive Ugo-franchise op te starten. Een belangrijk onderdeel van ons concept is de uniforme en herkenbare uitstraling. We zijn een merk, dat stralen we uit. Net als Starbucks. Daar is de koffie overal van dezelfde goede kwaliteit. Dat is bij ons ook het geval. Daarom krijgen alle franchisenemers een handboek. En we garanderen dat alle auto’s gloednieuw zijn. We hebben goede afspraken met Kia en zorgen ervoor dat iedereen over een auto in perfecte staat beschikt. Dat is bij de prijs inbegrepen.”

Chauffeurs

Een lokale franchise-vestiging krijgt via het management-dashboard inzicht hoe zijn chauffeurs presteren. “Klanten geven een waardering na het afleggen van een rit. Zo blijven we in gesprek met onze chauffeurs om iedereen op hetzelfde hoge service-niveau te houden”, vertelt Stephan.

De minimale contractduur voor franchisenemers is 1 jaar. Er is geen entreefee. “Taxi-ondernemers kunnen dus heel eenvoudig overstappen. Bovendien bieden we een hele goede inruil op bestaande wagens”, zegt Stephan. “De drempel is dus heel laag om in te stappen. Ondernemers kunnen door ons scherpe tarief flink besparen op hun wagenpark. We zitten nu in Amsterdam en Den Haag en streven naar landelijke dekking. Dat is goed voor de klant. En franchisenemers kunnen elkaar ritten toespelen.”

Bart Pals

Lees ook: Taxidienst Drive Ugo breidt verder uit als franchisegever

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.