taxibord, daklicht, België

Belgische taxicentrales sluiten zich aan bij app Taxi.eu

Taxi’s van de grootste centrales in België, die van de steden Brussel, Antwerpen, Zaventem, Kortrijk, Boom en Gent, zijn voortaan te boeken via dezelfde taxi-app. Ze hebben zich aangesloten bij de internationale taxi-app van taxi.eu. Die is nu actief in ruim 100 steden, verspreid over 12 Europese landen. Ook in Nederland is de app te gebruiken in Amsterdam (TCA) en Rotterdam (RTC). 

“We combineren onze sterke reputatie van betrouwbare taxi-ondernemer met de nieuwe mogelijkheden van een moderne applicatie. Tegelijk voegen we de lokale kracht van individuele bedrijven toe aan een nationale en internationale service“, zo verduidelijkt Pierre Steenberghen, Secretaris-Generaal van de Belgische branchevereniging GTL (Groupement des Entreprises de Taxis).

Taxicentrales

Het gaat om de taxicentrales DTM Taxi en Antwerp-Tax in Antwerpen, Taxis Autolux, Taxis Verts en Unitax in Brussel, VTax in Gent, Rupel Taxi in Boom and VTC Taxis in Kortrijk. Terwijl de digitale service wordt uitgebreid blijft de traditionele telefonische dispatch verder actief om aan alle behoeften van de klanten te voldoen, bijvoorbeeld wanneer een klant een speciaal verzoek heeft dat niet kan beantwoord worden via een app.

Taxi.eu heeft op dit moment ruim drie miljoen gebruikers in Europa. Het netwerk verbindt gebruikers met meer dan 145 taxi-dispatchcenters in meer dan 100 steden. Meer dan 62.000 taxi’s en 160.000 chauffeurs in 12 landen maken gebruik van taxi.eu. In al deze landen werkt taxi.eu samen met dispatchcenters en taxibedrijven in overeenstemming met de wettelijke voorschriften.

GTL

GTL is de nationale taxifederatie en vertegenwoordigt de Belgische taxi-ondernemingen. De federatie omvat ongeveer 280 bedrijven en geassocieerde leden in België: taxi-ondernemingen, limousinebedrijven, luchthaven-shuttlevloten, bedrijven voor niet-dringende medische transporten (met wagens tot 8 passagiers). Ze vertegenwoordigt ongeveer 80% van de Belgische markt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Belgische taxicentrales sluiten zich aan bij app Taxi.eu | TaxiPro
taxibord, daklicht, België

Belgische taxicentrales sluiten zich aan bij app Taxi.eu

Taxi’s van de grootste centrales in België, die van de steden Brussel, Antwerpen, Zaventem, Kortrijk, Boom en Gent, zijn voortaan te boeken via dezelfde taxi-app. Ze hebben zich aangesloten bij de internationale taxi-app van taxi.eu. Die is nu actief in ruim 100 steden, verspreid over 12 Europese landen. Ook in Nederland is de app te gebruiken in Amsterdam (TCA) en Rotterdam (RTC). 

“We combineren onze sterke reputatie van betrouwbare taxi-ondernemer met de nieuwe mogelijkheden van een moderne applicatie. Tegelijk voegen we de lokale kracht van individuele bedrijven toe aan een nationale en internationale service“, zo verduidelijkt Pierre Steenberghen, Secretaris-Generaal van de Belgische branchevereniging GTL (Groupement des Entreprises de Taxis).

Taxicentrales

Het gaat om de taxicentrales DTM Taxi en Antwerp-Tax in Antwerpen, Taxis Autolux, Taxis Verts en Unitax in Brussel, VTax in Gent, Rupel Taxi in Boom and VTC Taxis in Kortrijk. Terwijl de digitale service wordt uitgebreid blijft de traditionele telefonische dispatch verder actief om aan alle behoeften van de klanten te voldoen, bijvoorbeeld wanneer een klant een speciaal verzoek heeft dat niet kan beantwoord worden via een app.

Taxi.eu heeft op dit moment ruim drie miljoen gebruikers in Europa. Het netwerk verbindt gebruikers met meer dan 145 taxi-dispatchcenters in meer dan 100 steden. Meer dan 62.000 taxi’s en 160.000 chauffeurs in 12 landen maken gebruik van taxi.eu. In al deze landen werkt taxi.eu samen met dispatchcenters en taxibedrijven in overeenstemming met de wettelijke voorschriften.

GTL

GTL is de nationale taxifederatie en vertegenwoordigt de Belgische taxi-ondernemingen. De federatie omvat ongeveer 280 bedrijven en geassocieerde leden in België: taxi-ondernemingen, limousinebedrijven, luchthaven-shuttlevloten, bedrijven voor niet-dringende medische transporten (met wagens tot 8 passagiers). Ze vertegenwoordigt ongeveer 80% van de Belgische markt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.