Station, Utrecht, Centraal

Overleg levert nieuwe taxistandplaats Utrecht CS op

De gemeente Utrecht en de taxibranche zijn deze week gekomen tot een alternatief voor de huidige, in de ogen van chauffeurs slecht bereikbare standplaatsen bij het centraal station van Utrecht. Feitelijk zullen de huidige parkeerplaatsen voor invaliden en de opstapplaats voor Utrechtse taxi’s met elkaar van locatie wisselen.

Brancheorganisatie TRU, Stichting TaxiKeur Utrecht (STKU) en de gemeente zijn al sinds begin dit jaar in gesprek over de taxistandplaatsen bij het centraal station. Op 2 juli jongstleden verhuisden de bussen van de centrumzijde naar de Jaarbeurszijde om plaats te maken voor de trambaan en werkzaamheden aan een brug. Daardoor was er op het nieuwe busstation geen plek meer voor de taxi’s. Hun nieuwe standplaats, die twee weken geleden in gebruik werd genomen, bevindt zich achter het busstation en de tramhalte, naast het NH-hotel.

Bufferzone taxi’s

Dit is dermate ver weg en uit het zicht van de stationsuitgang dat de chauffeurs er tegen in opstand kwamen. Enkele tientallen van hen blokkeerden een uur lang het Jaarbeursplein. Daardoor kregen zij weer enkele dagen een plekje op het busstation, maar voor de langere termijn moest een meer werkbare oplossing worden gevonden. Met de plek voor het Sypesteyngebouw denkt men dat nu voor elkaar te hebben.

Momenteel wordt de route om dit gebouw heen al gebruikt als bufferzone voor taxi’s. De huidige parkeerplaatsen voor invaliden worden omgebouwd tot taxistandplaats. Die parkeerplaatsen zullen verhuizen naar de huidige, maar ongewenste opstapplaats voor taxi’s. De taxi’s kunnen dan meer in het zicht staan van mensen die het station verlaten. Vanaf die plek is het bovendien makkelijker om weg te rijden, want ook dat was op de beoogde standplaats achter de tramhalte niet heel goed mogelijk volgens de chauffeurs.

Nieuwe uitstapplek

Daarmee zijn  de problemen nog niet permanent opgelost. Tijdens de zomerdienstregeling van het busvervoer kunnen de taxi’s een bocht nabij het station als uitstapplek gebruiken. Bovendien kan halte G1 in de weekends als standplaats voor vijf taxi’s worden gebruikt. Als de reguliere dienstregeling weer van kracht wordt, neemt de intensiteit van het busverkeer toe en vervallen deze mogelijkheden. Voor 22 augustus moet er in elk geval een nieuwe, praktische uitstapplek vlakbij het station zijn gevonden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

2 reacties op “Overleg levert nieuwe taxistandplaats Utrecht CS op”

Ton van Dalfsen|14.07.16|13:00

En waar mogen de buiten taxi’s hun klanten afzetten of bestelde buiten taxi’s hun klanten ophalen. Die groep wordt ook in deze stad vergeten!

Ton van Dalfsen|14.07.16|13:01

Waarom hoor ik de branche organisaties hier niet over? behalve alleen maar lopen emmeren over BCT e.d.

Overleg levert nieuwe taxistandplaats Utrecht CS op | TaxiPro
Station, Utrecht, Centraal

Overleg levert nieuwe taxistandplaats Utrecht CS op

De gemeente Utrecht en de taxibranche zijn deze week gekomen tot een alternatief voor de huidige, in de ogen van chauffeurs slecht bereikbare standplaatsen bij het centraal station van Utrecht. Feitelijk zullen de huidige parkeerplaatsen voor invaliden en de opstapplaats voor Utrechtse taxi’s met elkaar van locatie wisselen.

Brancheorganisatie TRU, Stichting TaxiKeur Utrecht (STKU) en de gemeente zijn al sinds begin dit jaar in gesprek over de taxistandplaatsen bij het centraal station. Op 2 juli jongstleden verhuisden de bussen van de centrumzijde naar de Jaarbeurszijde om plaats te maken voor de trambaan en werkzaamheden aan een brug. Daardoor was er op het nieuwe busstation geen plek meer voor de taxi’s. Hun nieuwe standplaats, die twee weken geleden in gebruik werd genomen, bevindt zich achter het busstation en de tramhalte, naast het NH-hotel.

Bufferzone taxi’s

Dit is dermate ver weg en uit het zicht van de stationsuitgang dat de chauffeurs er tegen in opstand kwamen. Enkele tientallen van hen blokkeerden een uur lang het Jaarbeursplein. Daardoor kregen zij weer enkele dagen een plekje op het busstation, maar voor de langere termijn moest een meer werkbare oplossing worden gevonden. Met de plek voor het Sypesteyngebouw denkt men dat nu voor elkaar te hebben.

Momenteel wordt de route om dit gebouw heen al gebruikt als bufferzone voor taxi’s. De huidige parkeerplaatsen voor invaliden worden omgebouwd tot taxistandplaats. Die parkeerplaatsen zullen verhuizen naar de huidige, maar ongewenste opstapplaats voor taxi’s. De taxi’s kunnen dan meer in het zicht staan van mensen die het station verlaten. Vanaf die plek is het bovendien makkelijker om weg te rijden, want ook dat was op de beoogde standplaats achter de tramhalte niet heel goed mogelijk volgens de chauffeurs.

Nieuwe uitstapplek

Daarmee zijn  de problemen nog niet permanent opgelost. Tijdens de zomerdienstregeling van het busvervoer kunnen de taxi’s een bocht nabij het station als uitstapplek gebruiken. Bovendien kan halte G1 in de weekends als standplaats voor vijf taxi’s worden gebruikt. Als de reguliere dienstregeling weer van kracht wordt, neemt de intensiteit van het busverkeer toe en vervallen deze mogelijkheden. Voor 22 augustus moet er in elk geval een nieuwe, praktische uitstapplek vlakbij het station zijn gevonden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

2 reacties op “Overleg levert nieuwe taxistandplaats Utrecht CS op”

Ton van Dalfsen|14.07.16|13:00

En waar mogen de buiten taxi’s hun klanten afzetten of bestelde buiten taxi’s hun klanten ophalen. Die groep wordt ook in deze stad vergeten!

Ton van Dalfsen|14.07.16|13:01

Waarom hoor ik de branche organisaties hier niet over? behalve alleen maar lopen emmeren over BCT e.d.