Taxichauffeur slaat vrouw bewusteloos en laat haar achter

Een aanvaring tussen een Amsterdamse taxichauffeur en zijn vrouwelijke klant is stevig uit de hand gelopen. Bij een vechtpartij sloeg de chauffeur de vrouw bewusteloos, waarna hij er vandoor ging. Een paar dagen eerder kwam een handhaver op Schiphol met de schrik vrij toen een boze chauffeur op hem in probeerde te rijden.

De chauffeur op Schiphol stond verkeerd geparkeerd en de handhaver van de gemeente Haarlemmermeer wilde hem daarvoor beboeten. De chauffeur ging er echter vandoor toen de handhaver werd afgeleid door een toerist die de weg vroeg, zo meldt AT5. Toen de handhaver de chauffeur even later zag rijden, gaf hij hem een stopteken. In plaats daarvan gaf hij extra gas. De handhaver kon op tijd opzij springen en raakte niet gewond, maar de chauffeur is door de marechaussee wel aangehouden voor poging tot doodslag.

Fikse ruzie

Wat de taxichauffeur die de vrouw op het Minervaplein mishandelde ten laste wordt gelegd, is nog niet helemaal duidelijk, maar de politie is wel nadrukkelijk naar hem op zoek. Bij een fikse ruzie gaf hij de vrouwelijke klant de nodige klappen, waarbij zij gewond raakte aan gezicht, handen en hals. De vrouw verloor korte tijd het bewustzijn en de taxichauffeur besloot niet af te wachten tot ze weer bijkwam. De politie sluit niet uit dat hij ook zichtbaar letsel aan de knokpartij heeft overgehouden.

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is redacteur bij ProMedia, de uitgeverij van TaxiPro.

10 reacties op “Taxichauffeur slaat vrouw bewusteloos en laat haar achter”

Rodney Barten|17.11.16|11:24

Het is werkelijk van de zotte wat deze chauffeurs hebben gedaan, echt taxichauffeur onwaardig. Een schande voor onze branche, mag hopen dat beiden naar behoren gestraft worden en de pas word ingetrokken.

Wim van Soest|17.11.16|13:05

Echt een stelletje schoften gelijk pas en V.O.G voor 15 jaar afpakken,maar ja dan gaan ze snorren en hebben we er als nog last van.

Dick Steeman|17.11.16|14:48

Gezond overheids beleid is gezonde branche. Betere scholing , betere kwaliteit. Maar als je op straat een opmerking over gedrag van een chauffeur maakt !!

Hans de Koning|18.11.16|03:59

En over 8 maanden worden de signalementen vrijgegeven, samen met wat wazige camerabeelden. Waarom niet nu? Een sjoof met bijv krassen in zijn gezicht of kapotte knokkels valt nu op, niet over een hele poos!

uberhork|18.11.16|16:23

Het taxi tuig in Amsterdam vervuild wel heel vaak de krantenkoppen. Wat een gajes rijdt daar toch rond. Bedankt Dijksma, met het vrijgeven van die vergunning. Het is aantoonbaar veel erger geworden. Wist iedereen vantevoren. Behalve Den Haag. PvdA muts zonder enig werkend logisch verstand. Oh trouwens. Ik zet 50 euro in op de suspect-roulette over de afkomst van deze debiel. Al mijn geld op staat op zwart. Draaien maar.

Duco Douwstra|21.11.16|18:18

Met dank aan het falende overheidsbeleid. Als in 2007 al landelijk de online track and trace met centrale registratie voor taxi’s was ingevoerd i.p.v. de krakkemikkige offline BCT,dan voorkom je veel misdaden of je spoort de dader met 1 druk op de knop op.Nu worden van veel bedrijven alle ritgegevens online opgeslagen op wel 5 servers.1 van de ondernemer,2 van de software leverancier,3 de hardware leverancier,4 bij overkoepelende organisatie zoals DVG 5. en vaak de opdrachtgever. En de ILT..

Duco Douwstra|21.11.16|18:31

kan daar ook makkelijk bij, plus de belasting. Daar kan dan intelligente software aan gekoppeld worden. Zoals wie overtreed er structureel echt de rij- en rusttijden enz. Alle zichzelf respecterende taxibedrijven zouden zo’n systeem toejuichen. Op de Taxibeurs in Köln 3 weken geleden stonden veel leveranciers met de modernste taxi automatiseringssystemen.Maar Nederland zit op een dood spoor met de BCT. Wie van het gajes af wil kiest voor bovenstaand systeem,dat ik al vanaf 2005 propagandeer

Marion van Dijk|25.11.16|00:30

wijze woorden duco maar de laatste zin is overbodig. We weten allemaal dat de overheid de grootste rotte appel in het verhaal is. De branche zou gewoon een keer in opstand moeten komen maar dat durft niemand. Den Haag moet een keer wakker geschut worden. Maar ja ik ben van de demonstratie cultuur, heden heerst de zoemen en gemopper op dit forum cultuur.

Will Vd Goor|25.11.16|19:48

Ja Amsterdam staat er voor bekent,brutale chauffeurs,maar een ding is zeker,ze hebben geen losse handen te hebben,en klant is koning altijd

Duco Douwstra|29.11.16|14:14

Ik hou ook van de democratiecultuur.Maar dat zijn mensen die een stemmingsronde vaak op oneigenlijke gronden, dus misleiding enz.gewonnen hebben.Daarna gaan ze zich gedragen als overwinnaars en machtshebbers,zonder nog naar anderen te luisteren.En dat vind ik de meest slechte kant van democratie.Ook zou er een instantie met voldoende slagkracht moeten zijn,waar je zonder kosten, het wanbeleid van de overheid aan kan kaarten.Procederen kost een godsvermogen en is nagenoeg kansloos.Kijk naarde BCT