politie, arrestatie

Snorder mishandelt en berooft twee vrouwen

Een taxichauffeur heeft in Weesp twee vrouwen die hij vervoerde geslagen en bestolen. Het zou gaan om een illegale taxichauffeur, al is een verdachte nog niet aangehouden. Het incident gebeurde vorige week maar de politie laat nu weten op zoek te zijn naar getuigen.

De twee vrouwen zijn inwoonsters van respectievelijk Amsterdam en Weesp. In de nacht van maandag 23 op dinsdag 24 oktober namen zij op het Leidseplein in Amsterdam een taxi. Zij wilden allebei thuis worden afgezet. Maar in plaats van eerst de Amsterdamse vrouw naar huis te brengen, reed de chauffeur direct naar Weesp. Rond 01.00 uur stopte de chauffeur in die plaats op de kruising van de Zwaantjesbrug en de Herengracht.

Door taxi meegesleurd

De vrouwen hadden bij de hele gang van zaken en hun chauffeur geen prettig gevoel en stapten uit de taxi. Ineens sloeg de chauffeur de vrouw uit Amsterdam en pakte hij de telefoon af van haar vriendin uit Weesp. Zij wilde hem tegenhouden door het portier van de auto vast te houden. De man trok echter op, waarbij de hand van de vrouw beklemd kwam te zitten. Zij werd enkele meters door de taxi meegesleurd.

Enkele omstanders begonnen vanwege de gang van zaken tegen de chauffeur te schreeuwen, waarop hij zijn auto stopte. Daardoor kon de vrouw zichzelf bevrijden. De taxi ging er vervolgens vandoor in de richting van de Papelaan. De vrouwen schakelden eenmaal thuis de politie in. Die is nu op zoek naar getuigen.

Mager postuur

De politie vermoedt dat het om een snorder gaat, die mogelijk in een sedan van het merk Mercedes rijdt. De taxichauffeur heeft een lichtgetinte huidskleur, is ongeveer 18 tot 20 jaar oud en is zo’n 1.70 meter lang met een mager postuur. Hij heeft zwart kort haar en een beginnend baardje. Wie dit signalement herkent of getuige is geweest van zijn acties tegen de vrouwen, kan zich bij de politie melden op 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

3 reacties op “Snorder mishandelt en berooft twee vrouwen”

Johan Zevenbergen|01.11.17|12:05

En vooral doorgaan met erkende bedrijven controleren op de meest onzinnige zaken, en de snorders en andere koppelplatforms hun gang laten gaan.

Marco Di Palazzo|01.11.17|14:50

Tsja, als je voor een dubbeltje op de eerste rang wilt zitten……….. neem toch gewoon een nette erkende taxi, je mag zelf de chauffeur/taxi kiezen.

Paul Dijkhuizen|02.11.17|15:07

@ Vincent. Wat bedoel je precies met een “illegale taxichauffeur” ? Als deze meneer een snorder was heeft het niets met de taxibranche te maken. Dan stapten de dames dus bij een onbekend persoon in die aan had geboden om ze al dan niet tegen betaling naar huis te brengen. Of reed deze meneer daadwerkelijk in een taxi (met blauwe kentekenplaten, BCT etc.)?

Snorder mishandelt en berooft twee vrouwen | TaxiPro
politie, arrestatie

Snorder mishandelt en berooft twee vrouwen

Een taxichauffeur heeft in Weesp twee vrouwen die hij vervoerde geslagen en bestolen. Het zou gaan om een illegale taxichauffeur, al is een verdachte nog niet aangehouden. Het incident gebeurde vorige week maar de politie laat nu weten op zoek te zijn naar getuigen.

De twee vrouwen zijn inwoonsters van respectievelijk Amsterdam en Weesp. In de nacht van maandag 23 op dinsdag 24 oktober namen zij op het Leidseplein in Amsterdam een taxi. Zij wilden allebei thuis worden afgezet. Maar in plaats van eerst de Amsterdamse vrouw naar huis te brengen, reed de chauffeur direct naar Weesp. Rond 01.00 uur stopte de chauffeur in die plaats op de kruising van de Zwaantjesbrug en de Herengracht.

Door taxi meegesleurd

De vrouwen hadden bij de hele gang van zaken en hun chauffeur geen prettig gevoel en stapten uit de taxi. Ineens sloeg de chauffeur de vrouw uit Amsterdam en pakte hij de telefoon af van haar vriendin uit Weesp. Zij wilde hem tegenhouden door het portier van de auto vast te houden. De man trok echter op, waarbij de hand van de vrouw beklemd kwam te zitten. Zij werd enkele meters door de taxi meegesleurd.

Enkele omstanders begonnen vanwege de gang van zaken tegen de chauffeur te schreeuwen, waarop hij zijn auto stopte. Daardoor kon de vrouw zichzelf bevrijden. De taxi ging er vervolgens vandoor in de richting van de Papelaan. De vrouwen schakelden eenmaal thuis de politie in. Die is nu op zoek naar getuigen.

Mager postuur

De politie vermoedt dat het om een snorder gaat, die mogelijk in een sedan van het merk Mercedes rijdt. De taxichauffeur heeft een lichtgetinte huidskleur, is ongeveer 18 tot 20 jaar oud en is zo’n 1.70 meter lang met een mager postuur. Hij heeft zwart kort haar en een beginnend baardje. Wie dit signalement herkent of getuige is geweest van zijn acties tegen de vrouwen, kan zich bij de politie melden op 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

3 reacties op “Snorder mishandelt en berooft twee vrouwen”

Johan Zevenbergen|01.11.17|12:05

En vooral doorgaan met erkende bedrijven controleren op de meest onzinnige zaken, en de snorders en andere koppelplatforms hun gang laten gaan.

Marco Di Palazzo|01.11.17|14:50

Tsja, als je voor een dubbeltje op de eerste rang wilt zitten……….. neem toch gewoon een nette erkende taxi, je mag zelf de chauffeur/taxi kiezen.

Paul Dijkhuizen|02.11.17|15:07

@ Vincent. Wat bedoel je precies met een “illegale taxichauffeur” ? Als deze meneer een snorder was heeft het niets met de taxibranche te maken. Dan stapten de dames dus bij een onbekend persoon in die aan had geboden om ze al dan niet tegen betaling naar huis te brengen. Of reed deze meneer daadwerkelijk in een taxi (met blauwe kentekenplaten, BCT etc.)?